Prima pagină » Eveniment-Social » Activități derulate de Inspectoratul Școlar Județean Iași în cadrul proiectului-pilot „Să ne cunoaștem eroii”!
Activități derulate de Inspectoratul Școlar Județean Iași în cadrul proiectului-pilot „Să ne cunoaștem eroii

Activități derulate de Inspectoratul Școlar Județean Iași în cadrul proiectului-pilot „Să ne cunoaștem eroii”!

05 mai 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean Iași colaborează la implementarea activităților educative din cadrul Strategiei Naționale de combatere a discriminării, antisemitismului și discursului instigator la ură. În cadrul acesteia, ieri, la Muzeul Pogromului de la Iași s-a desfășurat o ședință de lucru, având drept scop fixarea unor direcții pentru elaborarea și implementarea proiectului-pilot „Să ne cunoaștem eroii”

Invitații activității au fost Marian Daragiu, subsecretar de stat la Ministerul Educației, prof. dr. Traian Florin Ciobotaru, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Iași, conf. univ. dr. Ovidiu Ștefan Buruiană, Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași, Moshe Groper, consilier al primarului municipiului Iași în relație cu comunitățile etnice, Albert Iosef Lozneanu, secretar general al Comunității Evreilor din Iași. Activitatea a fost moderată de către prof. dr. Eliza Ilie, inspector școlar pentru istorie și socio-umane al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Obiectivul proiectului Inspectoratului Școlar Județean Iași

Obiectivul general al proiectului-pilot este legat de creșterea rezilienței tinerilor în fața amenințărilor antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură. Instituțiile partenere în acest proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Comunitatea Evreilor din Iași.

Proiectul reunește o serie de activități desfășurate în unitățile școlare din județul Iași, cu implicarea partenerilor locali. Ședința de lucru a fost deschisă de către Marian Daragiu, subsecretar de stat la Ministerul Educației, care a subliniat importanța respectării valorilor democratice ale comunității europene și importanța  contribuției tuturor minorităților la dezvoltarea identității statului român.

În continuarea ședinței de lucru, invitații au subliniat că seria de activități propuse prin acest proiect corespunde unei nevoi a tinerei generații de a-și argumenta istoric sentimentul de toleranță, acceptarea interculturalității și nondiscriminării care să ducă în final la combaterea stereotipurilor și prejudecăților, dar și la crearea unei societăți bazate pe armonie.

Problematica cetățenilor de origine evreiască

În acest sens, studiul problematicii cetățenilor de origine evreiască este deosebit de relevant, deoarece membrii Comunității Evreiești din Iași au fost îngropați nu ca niște eroi, ci în gropi comune, fiind victime ale Pogromului din zilele de 28-30 iunie 1941.

La finalul dezbaterilor, inspector Eliza Ilie a concluzionat că  prin derularea proiectului-pilot „Să ne cunoaștem eroii” se dorește  sensibilizarea tinerei generații și crearea percepției conform căreia ideea de erou nu are numai o dimensiune etnică, religioasă sau națională, ci presupune simț al datoriei, capacitate de sacrificiu, dorința apărării pământului natal și sentimentul onoarei.

Comentarii
  • ,,…Jack Otto abordeaza urmatoarele idei si intrebari: „Exista vreo legatura intre kazari si evrei ?! Unde au ajuns kazarii dupa ce au parasit Nordul Turciei ? Cum au decis kazarii sa devina adopte religia iudaica ? Care sunt obiectivele acestora ? Cine a fost Mayer Amschel Bauerberg = Rotschild ? Unde au plecat copiii lui Rotschild ? De unde a provenit ideea crearii Ligii Natiunilor Unite ? Cine a fost Adam Weishaupt ?
    Ce este rezerva fractionata bancara ?”
    „Unul dintre cei mai radicali promotori ai ipotezei despre originile khazare ale evreimii este A. N. Poliak, profesor de istorie medievală a evreilor la Universitatea din Tel Aviv. În cartea sa, Khazaria, publicată în ebraică, în 1944, (…) Poliak scrie că realităţile impun «un nou mod de abordare atât a problemei relaţiilor dintre evreimea khazară şi celelalte colectivităţi evreieşti, cât şi a întrebării cât de departe putem merge în considerarea acestei evreimi (khazare) drept nucleu al marii comunităţi evreieşti din Europa orientală… Descendenţii acesteia – cei care au rămas pe loc, cei care au emigrat în Statele Unite şi în alte ţări, precum şi cei care s-au dus în Israel – formează astăzi marea majoritate a evreimii mondiale». Dacă aşa stau lucrurile, ar însemna că strămoşii lor veneau nu de pe malurile Iordanului, ci de pe ale Volgăi, nu din Canaan, ci din Caucaz (…); deci, din punct de vedere genetic, ei se înrudesc mai de aproape cu triburile hunilor, uigurilor şi maghiarilor decât cu seminţiile lui Abraham, Isaac şi Iacob [s. n., V.I.Z.]. Dacă se va dovedi că acesta este adevărul, atunci termenul de «antisemitism» ar deveni fără noimă, s-ar goli de conţinut, s-ar baza pe o concepţie împărtăşită atât de călăi, cât şi de victimele lor. Povestea Imperiului khazar, aşa cum se dezvăluie încetul cu încetul din trecut, începe să apară ca cea mai cruntă farsă pe care a pus-o vreodată la cale istoria“…
    … Astăzi, ştiinţa ADN-ului arată că aproape toţi iudeii din lume provin din Khazaria. Ei nu sunt, pe linie genetică, din neamul lui Avraam şi al profeţilor, ci al regelui Bulan şi al popoarelor păgâne din Caucaz. Strămoşii iudeilor de azi nu sunt izraeliţi, ci sunt khazari. Popoarele din Khazaria, în secolul al VIII-lea, s-au convertit de la păgânism la iudaism. În secolul al X-lea, aceşti khazari transformaţi în „iudei“ au emigrat în Europa de Est, în special în Polonia şi Lituania….
    … Remarcabil este faptul că, în rândul contestatarilor „Holocaustului unic“ pe care-l clamează cu neruşinare incontinentă escroci ca Elie Wiesel, Simon Wiesenthal, Léon Poliakov, Efraim Zuroff [8], Marco K. Katz [9], Radu Ioanid [10] şi alţii mai mărunţi de la noi, ca Teşu Solomovici, Aurel Vainer, Emil Constantinescu, Andrei Marga şi „escrocul politic“ [11] Răzvan Theodorescu, se înregimentează şi revizionişti iudei sau chiar jidani, dar cinstiţi, competenţi şi renumiţi în profesia lor, ca Norman Finkelstein – cu deja faimoasa lui carte INDUSTRIA HOLOCAUSTULUI [12] –, ca Noam Chomsky, Israel Shahak sau Bobby Fischer, celebru ca şahist, dar mai puţin cunoscut în România ca negaţionist vehement şi perseverent al holocaustului: „A negat holocaustul şi şi-a anunţat intenţia de a demasca crimele evreilor şi a susţinut că Statele Unite sunt o «farsă controlată de evrei ticăloşi, circumcişi, murdari şi coroiaţi»“ – afirmaţie din cauza căreia a fost alungat din S.U.A. şi fugărit peste tot, până la moarte [13]!
    Fireşte, toţi aceşti „negaţionişti“ iudei (sau, poate, doar jidani) au fost denigraţi şi chiar persecutaţi (Norman Finkelstein, Israel Shahak sau Bobby Fischer, Benjamin Freedman), ca să nu mai spunem de alţii, ne-„evrei“ – cum e cazul cu autorul acestei memorabile cărţi, Arthur Robert Butz, sau băgaţi la închisoare, ca David Irving, Ernst Zündel, Jürgen Graf, Germar Rudolf, sau cei care au fost bătuţi, ca Roger Garaudy, Paul Rassinier, George Dănescu, Robert Faurisson [14] ş.a.
    P.S. Cautand pe net harti ale imperiului Khazar am dat peste o gramada de harti in care Romania, Valahia sau Tara Romaneasca, Moldova sau Dacia nu exista (in locul lor existand ori Ungaria, ori Bulgaria ori pur si simplu Khazaria). Este foarte interesant acest aspect si-l consideram ca facand parte din aceasi conspiratie globala de eliminare a istoriei romanilor pentru a fi incet incet inlocuiti de alte natii.’’
    SURSA: http://www.altermedia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *