Prima pagină » Local » Activități demarate de autoritățile ieșene pentru a combate răspândirea coronavirusului
Activități demarate de autoritățile ieșene pentru a combate răspândirea coronavirusului

Activități demarate de autoritățile ieșene pentru a combate răspândirea coronavirusului

15 iul. 2020, 17:44,
în Local

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmise de Direcția de Sănătate Publică Iași miercuri, 15 iulie 2020.

Acțiuni pentru combaterea răspândirii coronavirusului, la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 15 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.094 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 10 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 947 au fost externate (cu 3 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 16 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică și 4 alte misiuni.

IPJ a efectuat 98 misiuni specifice. IJJ a efectuat 34 misiuni specifice. ITPF a efectuat o misiune.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 96 misiuni, din care: 38 misiuni de transport către unități spitalicești, 11 misiuni de transport probe biologice, 41 misiuni de decontaminare biologică și 6 alte misiuni.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 15 militari și un mijloc auto. DSP a efectuat 60 misiuni, din care: 15 misiuni de transport probe biologice și 45 alte misiuni specifice (controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția cetățenilor

În contextul creşterii susţinute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a măsurilor de protecţie sanitară: purtarea măştii, păstrarea distanţei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Rata de conformare faţă de măsurile de protecţie sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare şi în limitarea răspândirii virusului.

Grupul de Comunicare Strategică încurajează la conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie, precum şi la semnalarea către autorităţi a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Cazuri Covid-19 în România

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.  

Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 14.07.2020 (10:00) – 15.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (15 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mehedinți, București, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman și Timiș. 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la  persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 noi cazuri de îmbolnăvire. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *