Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași (CPECA) a început să deruleze, în școli, atât în mediul rural, cât și urban, activități de prevenire a consumului de droguri
O problemă care ia amploare de pe o zi pe alta este consumul de droguri în rândul tinerilor. Unii dintre ei practică acest lucru chiar în școlile în care învață, sub ochii profesorilor.
CPECA derulează, pe parcursul anului școlar 2023-2024, diferite activități de prevenire a consumului de droguri
Mai multe accidente neplăcute care s-au petrecut în ultimul timp au scos la iveală un adevăr crunt. Tot mai mulți tineri încep să consume substanțe etnobotanice la vârste fragede. Motivele pentru care practică acest lucru sunt vaste, însă cel care stă la bază este presiunea socială. Deși acești tineri cred că sunt într-un anumit fel dacă consumă substanțe etnobotanice și se pot încadra într-o categorie socială, însă adevărul nu este cel pe care îl cred.
Fenomenul a scăpat de sub control, iar, odată cu începerea anului școlar 2023-2024, CPECA Iași a derulează, atât în mediul rural, cât și urban, activități de prevenire a consumului de droguri. Acestea au ca obiectiv informarea, educarea și conștientizarea populației generale, școlare și grupurilor vulnerabile privind efectele consumului de droguri și de substanțe psihoactive.
„Activitățile de prevenire a traficului și consumului ilicit de droguri au început deja în școli. Vor fi derulate pe toată perioada anului școlar, atât în mediul rural, cât și urban. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași derulează programe de prevenire ce au ca obiectiv informarea, educarea și conștientizarea populației generale, școlare și grupurilor vulnerabile privind efectele consumului de alcool, tutun, droguri și substanțe noi psihoactive, precum și dezvoltarea unor atitudini și practici în rândul acestor categorii de populație, prin orientarea grupurilor țintă către activități recreaționale dezirabile social, ca alternativă la consumul de droguri”, spune comisarul de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Marius Manea.
CPECA Iași oferă gratuit și confidențial servicii de informare, evaluare și consiliere pentru consumul și dependența de droguri
La nivelul județului Iași, atât tinerii, cât și adulții care sunt dependenți de substanțe psihoactive se pot prezenta la CPECA, ce are sediul în Copou, pentru servicii gratuite de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul și dependența de droguri.
„Prevenirea în școală are o pondere importantă în ansamblul programelor specifice din domeniu. Părinții ai căror copii ajung să consume droguri se pot adresa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași. CPECA Iași oferă gratuit și confidențial servicii de informare, evaluare, consiliere și asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul și dependența de droguri, atât pentru consumatorii de droguri, cât și pentru familiile acestora”, adaugă comisarul de poliție, șef al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Marius Manea în legătură cu activitățile de prevenire a consumului de droguri.
Fac totul ca să nu apară și la noi canabis in scop medical .
Bă cretinule, tu te auzi ce prostii spui? Care canabis în scop medical? Și care ar fi scopul medical? Tu ori ești din vre-o grupare care are interes comercializarea drogurilor, ori ești vre-un drogat distrus de canabis și care are creierul prăjit! Excremente și nulități ale societății. De ăștia ca tine dacă crapă, nu are societatea nici o pierdere. În schimb drogurile distrug, ucid oameni cretinoidule!
frectie la piciorul de lemn. ong-uri sugative de bani.
i-auzi…………… traficu de droguri exista de ani multi…………….
Canabisul ajuta mai multe tipuri de boli , dar ce sa ii ceri unui securist care se vaccinează o data la 2 luni și care inca poarta masca .