Prima pagină » Eveniment-Social » Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni din Iași în cadrul proiectului educațional – informațional „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate”

Activităţi de educaţie anticorupţie, cu liceeni din Iași în cadrul proiectului educațional – informațional „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate”

12 feb. 2024, 15:34, 1 ,
în Eveniment-Social

În data de 12 februarie 2024 a fost desfăşurată o nouă activitate de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii în cadrul celei de-a VI-a ediţii a proiectului educațional – informațional „Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL), derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Proiectul se adresează liceenilor şi studenţilor din instituții de învățământ liceal şi universitar ale județului Iași, având ca obiectiv intensificarea gradului de promovare și dezvoltare a unui comportament integru în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind importanța atitudinii preventive și antivictimale, precum și informarea corectă a grupului țintă în eventualitatea unor situații de risc (corupție, consum de droguri sau trafic de persoane).

Activitatea s-a desfăşurat la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

Prezentările tematice au fost susținute de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași şi Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Aceste sesiuni de educaţie, prin unificarea eforturilor instituțiilor partenere, contribuie la conturarea unui bagaj informațional al tinerilor despre metode, tehnici și mijloace de prevenire specifice de combatere a corupției, a traficului de persoane și de reducere a cererii și ofertei de consum de droguri.

Ediţia a VI-a a proiectului inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, se va derula până în luna iunie 2024, conform calendarului de desfăşurare a activităţilor, în unități școlare preuniversitare şi universitare de la nivelul județului Iași.

Comentarii
  • Concluzia este ca romanii dau spaga pentru ca sunt needucati. Niciun absolvent de studii superioare nu da si nu va da vreodata spaga, nu? Hai sictir cu educatia voastra. Tocati banii de pomana, va doare-n cur de coruptie si spagi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`