Prima pagină » Eveniment-Social » Activităţi cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei de Frontieră Române

Activităţi cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei de Frontieră Române

24 iul. 2024, 15:46,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Cu prilejul aniversării a 160 de ani de existenţă instituţională a Poliției de Frontieră Române, în ziua de 24 iulie 2024, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iaşi, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au desfășurat activități de educație pentru promovarea integrității adresate cetățenilor care au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni şi Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi.

Activităţi în parteneriat cu polițiștii de frontieră, cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei de Frontieră Române

Acțiunea a constat în promovarea unor mesaje de informare anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a celor două structuri, Direcția Generală Anticorupție şi Poliţia de Frontieră Română.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași au informat cetățenii despre unele aspecte referitoare la competențele instituției noastre, infracțiunile de corupție, atitudinea ce trebuie avută în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție și consecințele corupției.

În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale promoționale (pliante și flyere) cu mesaje preventive anticorupție, precum și de popularizare a liniei telefonice gratuite – Call-center anticorupție 0800.806.806, unde cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie în care sunt implicați funcţionari ai Ministerului Afacerilor Interne.

Considerăm că informarea cât mai bună a cetățenilor, cu privire la instrumentele de sesizare a faptelor de corupție și a specificității acestora, reprezintă condiții ce stau la baza educației anticorupție în spiritul integrității.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Iaşi, al cărui sediu se află în municipiul Iaşi, telefon 0232.301.206 / fax 0232.211.866.

Cetățenii județului Iaşi care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa [email protected] sau direct la sediul structurii județene din municipiul Iaşi, str. Zugravi, nr. 64.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *