Prima pagină » Eveniment-Social » Activitate caritabilă a militarilor din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, desfăşurată în localităţile Movileni şi Ungheni
Activitate caritabilă a militarilor din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, desfăşurată în localităţile Movileni şi Ungheni

Activitate caritabilă a militarilor din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, desfăşurată în localităţile Movileni şi Ungheni

14 sept. 2020, 18:15,
Elena Nicoleta BUJOR în Eveniment-Social

Mâine, 15 septembrie, militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și reprezentanții Asociației Farmecul Vieți vor desfășura o activitate caritabilă intitulată „Împreună vom reuși, vreau să învăț!”, în cadrul căreia vor fi împărțite peste 70 de pachete cu rechizite școlare, copiilor din rândul familiilor defavorizate.

Acțiunea va avea loc în două localități din județul Iași: comuna Movileni (ora 11.00, Școala Generală Movileni) și comuna Ungheni (ora 13.00 – Școala Generală Bosia – locația Mânzătești).

Interviu fără perdea cu bătrânul care a „inventat” salutul anti-coronavirus! Întreg globul a preluat gestul acestui ieșean!

Gestul pe care l-a făcut în semn de mulțumire pentru cei care l-au ajutat a ajuns să fie preluat pe întreg mapamondul. Bătrânul din satul Cucuteni, comuna Lețcani, a dat semnalul unui gest care a devenit simbol al recunoștinței pretutindeni. Constantin și Viorica Florea au fost vizitați de reprezentanții unei asociații și de militarii ieșeni ce le-au adus produse în această perioadă de pandemie, iar gestul său de recunoștință a devenit viral.

„Mi-am dat seama, pornind de la acest virus care circulă acum, că decât să ne apropiem și să dăm noroc, putem face și un astfel de gest”, a spus Constantin Florea.

Un bărbat din localitatea Cucuteni, comuna ieșeană Lețcani, a devenit vedetă peste noapte. Constantin Florea, în vârstă de 78 de ani, a dat printr-un gest de mulțumire un exemplu care a ajuns să fie preluat pe întreg mapamondul. Bărbatul a fost vizitat în preajma Paștelui de membrii Asociației „Farmecul Vieții” și de militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, pentru a beneficia de o serie de produse de bază. Cum restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au făcut ca bătrânii să iasă mai greu din case, reprezentanții asociației și militarii ieșeni au ajuns și pe la casele lor.

În semn de mulțumire, Constantin Florea a făcut gestul care a fost preluat de militarii ieșeni și apoi dus mai departe în teatrele de operații din străinătate. Împreunarea mâinilor deasupra capului reprezintă nu doar mulțumire, ci a ajuns și simbol al unității.

Soții Constantin (78 ani) și Viorica Florea (73 ani) se mândresc cu ceea ce au realizat într-o viață de om. În curtea casei lor din satul Cucuteni totul este extrem de îngrijit, iar casa își așteaptă în liniște oaspeții după restricțiile de acum. Bătrânii se arată mulțumiți de ceea ce au reușit în viață și nu se dau în lături de la nimic. Iar gestul de recunoștință făcut de bătrân celor care i-au trecut pragul casei în vremuri grele a ajuns să fie un adevărat simbol global.

Cu tricolorul la intrare

Fără să-și dea seama de la început că gestul său va ajunge unul atât de important, Constantin Florea s-a simțit mereu apropiat de valorile patriei. Tricolorul stă așezat cu mândrie în curtea casei, iar în jur sunt obiecte ce aduc aminte de tradiția strămoșească. Oale lucrate manual stau așezate în curte, iar în casă, Viorica Florea are la loc de cinste ștergare tradiționale. Ajutorul oferit în preajma sărbătorilor pascale a fost ca o binecuvântare pentru ei. Iar ceea ce a urmat este povestit chiar de către bătrânul ajuns cunoscut în întreaga lume.

„Cu mulți ani în urmă se dădea noroc cu fiecare om. Nu cred că este frumos și am considerat eu că așa e mai bine să mă exprim. Chiar dacă suntem mai în vârstă, am înțeles unele lucruri. Mi-am dat seama, pornind de la acest virus care circulă acum, că decât să ne apropiem și să dăm noroc, putem face și un astfel de gest. Să trăiască România, țara noastră, și Armata Română! Vreau să arăt la oameni că putem să muncim cu toții, atât cât putem, și fără să stăm cu mâna întinsă. Dacă muncim, reușim să le dovedim pe toate”, a spus Constantin Florea.

Simbolul care a plecat din Lețcani

Cei care le-au fost alături de la început soților Florea sunt membrii Asociației „Farmcul Vieții”. Asociația a colaborat cu Brigada Mecanizată în mai multe rânduri, iar acum acest lucru a ajuns să fie reprezentat și peste hotarele țării. De altfel, simbolul asociației este legat de împreunarea mânilor, gestul făcut acum și de Constantin Florea.

„Dumnealui a devenit un simbol al unității. Am postat fotografia cu domnul Florea, iar lucrurile au ajuns mai departe. Este un simbol care a unit o planetă întreagă, un simbol care a pornit de la Iași și a ajuns până în Afganistan. Prin acest gest a reușit să unească o lume întreagă într-o clipită. Ne bucurăm că totul a plecat de la Iași și că am contribuit și noi la acest lucru”, a menționat Georgiana Dobre, președintele asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 decembrie 2024
20 decembrie 2024