Prima pagină » Economic Local » Acțiuni de împădurire în mai multe locații din Iași, în acest weekend. Lista completă, publicată de Direcția Silvică
Acțiuni de împădurire în mai multe locații din Iași, în acest weekend. Lista completă, publicată de Direcția Silvică

Acțiuni de împădurire în mai multe locații din Iași, în acest weekend. Lista completă, publicată de Direcția Silvică

16 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Mai multe acțiuni de împădurire vor derula Direcția Silvică Iași și voluntarii, în acest weekend. Specialiștii își propun ca anul acesta să planteze în județul Iași o suprafață de 108 hectare

Direcția Silvică Iași și voluntarii din companii private, școli și jandarmi, vor derula și anul acesta acțiuni de împădurire în cadrul campaniei ”Luna Pădurii”. În acest weekend, respectiv sâmbătă, 19 martie 2022, Ocolul Silvic Dobrovăț organizează o acțiune de împădurire. Începând cu ora 9:00, în amplasamentul UP I Nastea, localitatea Dobrovăț, pe o suprafață de 2,90 ha, vor fi plantați stejar pedunculat, paltin, cireș. Voluntarii sunt elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și membri ai comunității locale Dobrovăț. În aceeași zi, Ocolul Silvic Hârlău organizează acţiune de plantat pe o suprafaţă de 0,55 ha. Vor fi plantați puieți de gorun, paltin și cireș.

Locatia este la ieșirea din Hârlău, drumul spre Pârcovaci, pe drumul forestier Bahlui Mal Stâng, 4,17 km, apoi pe drumul forestier Bahlui Mal Drept, 1,51 km. Voluntarii vor fi jandarmii din Hârlău, angajați din instituțiile de învățământ din zonă.

Acțiuni de împădurire vor fi organizate în mai multe locații din Iași

Pe 19 martie 2022, Ocolul Silvic Iași organizează acţiune de plantat, începând cu ora 9:00, pe suprafață de aproximativ 0,2 hectare. Vor fi plantați stejari și frasini în comuna Prisăcani, de elevii Școlii Generale Prisăcani. Alte 0,3 hectare vor fi plantate cu gorun în Poieni, de voluntarii din Iași. Ocolul Silvic Pașcani organizează acţiunea de împădurire pe 19 martie 2022, ora 9:00, în localitatea Ciohorăni.

Suprafaţa plantaţiei de 0,96 ha și va fi împădurită cu puieți de salcâm. Locaţia se află la 90 km de Iași, pe drumurile DN28, DJ208R, DJ208, DJ208O Iași-Pod Șcheia-Mircești-Cozmești-Ciohorăni. Voluntarii care vor participa la această acțiune de împădurire sunt cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Ciohorăni. Potrivit specialiștilor Direcției Silvice Iași, anul acesta vor fi plantați 588.800 de puieți pe o suprafață de 108 hectare.

Puieții pentru campania de împăduriri provind din pepinierele din Iași

Puieții folosiți în campania de împăduriri provin din pepinierele din Iași. Cea mai veche pepinieră se află în Galata, de unde ajung în fiecare an, la firme sau la persoane fizice, puieți ornamentali din specii autohtone. Suprafața totală a pepinierei este de 13,2 hectare și anual sunt produși 100.000 de puieți ornamentali. În medie, anual, sunt comercializați puieți în valoare de 200.000 de lei de Direcția Silvică, din toate cele 7 pepiniere din județ. Campania de împădurire se va derula până la jumătatea lunii aprilie 2022.

Potrivit specialiștilor din domeniul silvic, oricine se poate înscrie voluntar la acțiunile de împădurire organizate în Iași, iar programul complet este publicat pe site-ul Direcției Silvice Iași și pe pagina de Facebook a instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *