Prima pagină » Local » Acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în orașul Iași!
Acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în orașul Iași!

Acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în orașul Iași!

05 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Primăria Municipiului Iași a anunțat datele la care se vor face acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în oraș. Vor fi mai multe zile din luna iulie, dar și din luna august. Toate datele pot fi modificate în funcție de condițiile meteo

Reprezentanții primăriei ieșene au prezentat datele la care se vor face acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în orașul Iași. Acțiunea a fost finanțată cu 1.015.600,45 lei, cu TVA, și a fost atribuită către două companii de profil

Dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în Iași

Un oraș verde, care are oaze de pomi și plante la tot pasul, are nevoie de protecție împotriva micilor dăunători care pot pune viața locuitorilor în pericol. Primăria Iași a anunțat programul pentru acțiunile de dezinsecție.

“În zilele de 7, 19, 21 și 28 iulie, respectiv 11, 18, 23 și 25 august vor fi făcute acțiuni de dezinsecție, iar pe 7 iulie și 11 august sunt programate atât acțiuni de larvicidare, cât și tratamente împotriva căpușelor. Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL. Valoarea contractului subsecvent este de 1.015.600,45 lei, cu TVA”, transmit reprezentanții municipalității ieșene.

Datele prezentate pot fi modificate de condițiile meteo sau alți factori care ar putea afecta eficiența tratamentelor aplicate.

Amintim că a mai avut loc o sesiune de dezinsecție la începutul lunii mai, mai puțin amplă decât cea anunțată pentru perioada următoare. Ieșenii trebuie să ia în calcul faptul că aceste acțiuni nu înlătură de tot pericolul pe care dăunătorii îl constituie, ci îl reduc semnificativ. Specialiștii recomandă ca toate măsurile de protecție să fie respectate, mai ales de persoanele care merg în drumeții prin pădurile de pe lângă oraș.

Pericolul din iarbă încă există

Aceste tratamente sunt imperios necesare pentru perioada caldă a anului deoarece căpușele și alte insecte ce se pot ascunde în iarba de pe spațiile verzi pot dăuna grav sănătății persoanelor și chiar pot conduce la deces.

“Pentru dezinsecție și pentru tratamentul împotriva căpușelor pe domeniul public produsul folosit este Sting, iar pentru larvicidare VectoBac WG. Orice alte informații privind modul de desfășurare a acestor acțiuni pot fi obținute de la prestator, la telefon 0232.254.328, sau de la Direcția Tehnică și Servicii Comunitare a Primăriei Municipiului Iași, la telefon 0232.267.582, interior 148”, completează reprezentanții municipalității ieșene.

Municipalitatea folosește soluții aprobate pentru siguranța animalelor nedăunătoare precum câini, pisici, arici și albine. Pentru a se ajunge la combaterea insectelor dăunătoare este imperios necesară stropirea de mai multe ori a spațiilor vizate. Nu s-a anunțat încă dacă aceste demersuri sunt și împotriva țânțarilor sau a muștelor.

Ca modalitate de protecție, persoanele care fac drumeții, sunt îndemnate să poarte pantaloni lungi și/sau șosete înalte, să nu se așeze în iarbă înaltă și să se adreseze medicilor în cazul în care au observat înțepături ce pot fi periculoase.

Primăria a anunțat în data de 4 iulie 2022, perioada în care se vor exercita acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratament împotriva căpușelor în Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *