Prima pagină » Local » Acțiune pentru depistarea mașinilor furate: Autoturisme de lux Audi și Volkswagen, furate din Norvegia și Franța, descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Acțiune pentru depistarea mașinilor furate: Autoturisme de lux Audi și Volkswagen, furate din Norvegia și Franța, descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

14 oct. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Local

Zilele trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au organizat o acțiune în cadrul căreia au depistat și confiscat mai multe autorisme de lux care au fost furate din străinătate. Mașinile cu mărci precum Audi și Volkswagen au fost descoperite la scurt timp după ce au fost furate din țări precum Franța sau Norvegia

Oamenii legii au declanșat zilele trecute o acțiune pentru combaterea traficului de auto furate. Astfel, mai multe mașini de lux care au fost furate din străinătate au fost descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni. Este vorba despre autoturisme produse de mărci precum Audi sau Volkswagen, care au fost furate din țări precum Franța sau Norvegia. În urmă cu două zile, polițiștii de frontieră din vama Albița au depistat și indisponibilizat un autoturism, care fusese introdus în bazele de date ca fiind furat din Franța, în urmă cu câteva ore.

„În ziua de 8 octombrie, în jurul orei 07:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, C.G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Audi Q8, an de fabricație 2019, înmatriculat în Franța. Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în aceeași zi”, au declarat oficialii ITPF Iași.

Șoferul a declarat că proprietarul de drept este o firmă de leasing din Franța și că nu știa despre faptul că nu are dreptul să părăsească teritoriul U.E. cu mașina.

Mașină de lux furată din Norvegia, confiscată de polițiștii de frontieră ieșeni

Mai mult, în data de 9 octombrie, în baza unor informații, polițiștii de frontieră ieșeni au depistat în trafic un autoturism marca VW Jetta, condus de un cetățean român. Oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, constatând că aceasta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Norvegia. Autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

Autoturisme marca Volkswagen Passat radiate din circulație, descoperite la Iași

De asemenea, în data de 11 octombrie, în jurul orei 15:30, în vama Sculeni din județul Iași s-a prezentat pentru a intra în țară S.E., cu cetățenie bulgară și R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania. Tot la sfârșitul săptămânii trecute, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat F.M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 31 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din autoutilitară, înmatriculata în România și remorcă.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculele în cauză, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Volkswagen Passat este radiat din circulație de autoritățile din Germania începând cu data de 09.07.2020 și că F.M. nu deține niciun document de înmatriculare pentru remorca pe care o tracta”, au mai declarat reprezentanții ITPF Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *