Prima pagină » Titlurile zilei » Acțiune de capturare a câinilor fără stăpân din Ciurea. Locuitor din comună: „Sunt omorâți în chinuri groaznice!“ – GALERIE FOTO/VIDEO

Acțiune de capturare a câinilor fără stăpân din Ciurea. Locuitor din comună: „Sunt omorâți în chinuri groaznice!“ – GALERIE FOTO/VIDEO

07 feb. 2023, 02:00, 27 ,
Andreea IRUC în Titlurile zilei

La începutul lunii februarie a anului curent, Primăria Ciurea, împreună cu echipajele Poliției Locale și cu echipa de ecarisaj de la Asociația „Sprijinim Câinii“, a demarat o acțiune de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza comunei Ciurea. Ca urmare, au fost capturate 18 exemplare canine. Cu toate acestea, în cartierul Vișoianu nu s-a reușit capturarea niciunui exemplar. Au fost locuitori din zonă care s-au arătat deranjați de această acțiune, spunând că acele animale urmează să fie eutanasiate

Acțiunea de capturare a câinilor fără stăpân a avut loc în cartierele Astoria, Lunca Cetățuii, Hlincea și Olarilor. Reprezentanții primăriei susțin că astfel de acțiuni urmează a fi organizate în perioada următoare, la primirea oricărei sesizări.

Acțiune de capturare a câinilor fără stăpân. O parte dintre locuitori sunt nemulțumiți

caine caputrat de hingher

Locuitorii din zonă susțin că nu au fost prinse decât animalele inofensive

Pe data de 1 februarie 2023, Primăria Ciurea, împreună cu echipajele de Poliție Locală și cu echipa de ecarisaj de la Asociația „Sprijinim Căinii“, a demarat o acțiune de capturare a câinilor fără stăpân pe raza comunei Ciurea, ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea locuitorilor acestei zone.

În urma acestei acțiuni au fost capturate 18 exemplare canine din cartierele Astoria/Editurii, Lunca Cetățuii (blocuri vechi), Hlincea și strada Olarilor. Din cartierul Vișoianu nu s-a reușit capturarea niciunui exemplar canin, la acțiune fiind prezent și administratorul Asociației de locatari.

Reacțiile nu au întârziat să apară în urma demarării acestei acțiuni de capturare a câinilor vagabonzi, cei mai mulți cetățeni afirmând că această asociație maltratează și chiar omoară animalele.

„Îi omoară sau îi duc la un centru de animale“, susține Delia Petrache.

De aceeași părere este și o altă iubitoare de animale, Corina Roxana Bărbuță.

„Aceiași mizerabili! Criminali pur sânge, în frunte cu Primăria comunei Ciurea! Această asociație este un lagăr al morții! Sunt omorâți în chinuri groaznice! Se lăudau că anul trecut au eutanasiat 4.000 de suflete“, menționează Corina Roxana Bărbuță.

Doctorul Constantin Cristian Păun, ce deține Asociația „Sprijinim Câinii“, a răspuns acuzațiilor ce sunt aduse de locuitorii din Ciurea.

„Nu maltratăm și nu omorâm câinii capturați. Respectăm întocmai Legea OUG 155/2001, mai ales că suntem în permanență monitorizați și de Poliția Animalelor, și de cei de la DSV“, menționează doctorul Constantin Cristian Păun.

Contactat telefonic, primarul Cătălin Lupu nu a dorit să comenteze acuzațiile aduse, solicitând ca informațiile să îi fie cerute pe e-mail. Până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns de la edilul comunei Ciurea.

Acțiune controversată, demarată de primarul Cătălin Lupu

caine în cușcă

În urma acestei acțiuni au fost capturați un număr de 18 exemplare canine, din cartierele Astoria / Editurii, Lunca Cetățuii (blocuri vechi), Hlincea și strada Olarilor

Deși mulți cetățeni susțin că această asociație maltratează și omoară câinii capturați, părerile sunt împărțite. Mulți susțin că această acțiune inițiată de primarul Cătălin Lupu este bine-venită pe străzile din Ciurea, pe când alții se arată foarte revoltați pe modul în care câinii sunt capturați și tratați după aceste operațiuni.

„Acțiunea, mai mult decât necesară, a fost un eșec total. S-au capturat 0 câini agresivi din zonele cu probleme. În schimb, pe Micșunelelor, pentru că nu sunt câini ai străzii, s-a capturat câinele vecinei care, fiind mic, iese prin gard. Pe Agricultorilor s-a prins un pui care se speria de propria umbră, deci agresivitate -2. Desfășurați aceste activități unde îți este cu adevărat frică să ieși cu copiii la plimbare“, se arată revoltat Teo Roman.

O altă locuitoare a zonei, Oana P., susține că au fost prinși doar câini care nu sunt agresivi.

„Din păcate, tot cei blânzi au fost prinși, cei agresivi știu să se ferească. Și dacă ar fi prinși toți, nu se rezolvă nimic, dacă în continuare cetățenii nu-și sterilizează animalele din curte, ca să nu mai aibă apoi ce abandona pe domeniul public“, zice Oana P.

Reprezentanții Primăriei Ciurea susțin că astfel de acțiuni de capturare a câinilor fără stăpân vor mai fi organizate în perioada următoare și ori de câte ori vor primi sesizări noi din partea cetățenilor și locuitorilor zonei.

Comentarii
  • Prea multi caini in Astoria. Multa galagie mai ales noaptea.

  • SA fie luati toti cainii si marii iubitori de caini din spatele tastataturii !!!

  • Toți ăștia care pupă câinii în qr să îi ia la ei în apartamente și să îi și pieptene.

  • Cainii acestia apartin unor iubitori de animale care ii leapada dupa ce fac pui si puii ii lasa in cutii langa tomberoane asa cum lasa si rahatul pe strada dupa ce iese cu cainele la „plimbare” adica sa se usureze.Bietii caini nu au nici o vina oamenii sunt niste cretini care isi bat joc de ei ,ii lasa sa se inmulteasa si apoi ii da pe strada

  • Mai oameni buni au inebunit toti iubitorii de animale si vorba celor de mai sus luatii acasa si nu va mai ascundeti dupa calulatoare si in acele fundatii care mananca banii contribuabililor, se invart niste sume da cadeti pe spate.Toti cini care NU sunt luati CASA NU luati si dati drumul pe strazi inapoi sa fie EUTANASIATI ca in toate tarile din jurul nostru!

  • Câinele mai important că omul

    Sa mi bag aia in gura stăpânilor și miloșilor și creștinelor care pupa câini la fundulet in detrimentul oamenilor !!!pe voi v as da in judecata. Daca m ar musca un câine .

  • mor batrani si copii muscati de cainii agresivi!

    iubesti animalul? ia-l acasa, ai grija si asuma-ti responsabilitatea pentru el.

  • Daca nu ii luati in casa…si sa ii castrati/chip-ati…lasati institutiile statului sa se ocupe cf legii. Nu va mai plangeti. Vreti si in Iasi copii/oameni omorati de caini?

  • Prea multe bipede !

  • asociatia asta din Vaslui – castiga zeci de mii de euro pe luna pentru aceste actiuni de prindere si omorare a cainilor………………………..Bani de la Primarii ……..

  • Foarte bine! Alta soluție nu este, idiotule!

  • http://data.g4d.ro/ords/f?p=100:2::::RP,CIR:IR%5BDAS%5DEQ_SUPPLIERFISCALNUMBER:40396428 aici vedeti cati bani incaseaza astia de la primarii …………….

  • zeci de mii de euro pe capturare–––– cine ii verifica???? ANAF sau cine ii verifica ce fac ei cu banii sute de mii de euro ???? cum ii omoara pe caini ????? ce servicii veterinare le ofera cainilor??? unde ii duc ?????

  • Pentru toti ratatii pro și contra prinderii și uciderii câinilor. De doua săptămâni instagramul era plin de felul inuman cum autoritățile din partea estica a Turciei prindeau și ucideau catei și pisici și ghici ce au pățit. I – a zgâlțâit Dumnezeu puțin asa de vreo 7, 8 și 7, 5 pe scara richter. Sunteți toți niște gunoaie. Ce milosi pentru ca nu faceți nimic sa protejati aceste vieți, aveți doar gura mare și cei dornici de exterminare a lor pt ca sugeti pună Satanei cu mult devotament

  • Mihai Dumnezeu a lasat pe pamant totul dar fiecare cu rostul lui si la locul lui, aceste animalute nu isi stiu rostul pur si simplu sunt sechestrate de oameni pentru ‘distractia” lor,ce viata duce o pisica sau un caine care nu ieste afara decat cand vrea stapanul cel mult juma de ora in rest se invarte in cativa metri patrati si mananca graunte zi de ziin rest nimic.

  • In Spania câinii sunt trecuți la întreținere…comuniștilor.

  • Să vă treacă și vouă câinii de lângă bloc ăștia care îi lingeți în qr pe maidanezi.

  • Să vi-i treacă la întreținere am vrut să zic, că în Spania cum zice ăla de mai sus care linge câinii în qr.

  • Cine-i om si cine-i caine ?

  • În anii 90 câinii erau trecuți la întreținere. Eu am plătit întreținere pt ciobănescul german pe care îl aveam atunci. Vorbesc de România. De mai bine de 10 locuiesc în Madrid și nu se plătește nimic la întreținere pt un câine. Terminati cu minciunile securistilor

  • Un Iubitor de suflete

    va doresc sa muriti in chinuri groaznice celor care se dau viteji impotriva animalelor
    lepra, cancer, dezastre naturale. sa va chinuiti toata viata, nu sa muriti instant
    sa ajungeti in lagare de concentrare sa mancati doar firmiturile de la paine

  • cat mai multe eutanasieri !!!

  • Delia Petrache…….noi vrem sa te facem javra noastra in care sa ne cacam cu bucati de plua in gitul tau de zooofila cordita!!!!!!!!

  • Zooofililor sa va vad familiile sfisiate in chinuri de javrele care le suigeti!!!!

  • Peste tot in tara strânși și în 30 de zile eutanasiere celor care nu sunt adoptați. Și amenzi celor care lasă câini din mașini . Alta oferta iubitorilor de căcat , plătiți lunar pt un loc închis și să îi țineți cat vreți, rate la banca daca chiar vreți să îi ajutați.

  • Asociatia pentru Sifonare de Fonduri

    De multe ori animalele pe doua picioare sunt mai periculoase decat cele pe patru. Rautatea animalica face doar rau; rautatea inzestrata cu ratiune duce in alta zona…

  • Omul uita ca este și el tot un animal, un mamifer. Și când te gândești ca provine din…maimuță. Un jalnic clovn. Se crede tare pentru ca trăiește în turma. Plin de frustrari și narcisism detesta tot ce este viu în jurul lui. Creator de arme și plăceri sadice. Bolile mintale, psihice precum schizofrenia, sunt specifice doar lui. Doar un om putea gandi și spune ca este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. V-ati suit singuri pe un piedestal dar nu vedeți ca și ca rahati sunteți niște ratati. Sunteti singura specie care miroase absolut îngrozitor. Oribili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *