Prima pagină » Local » Acrișoru a făcut senzație în weekend! Folosesc o rețetă veche de 100 de ani pentru acest produs tradițional

Acrișoru a făcut senzație în weekend! Folosesc o rețetă veche de 100 de ani pentru acest produs tradițional

11 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Emanuela Băluță, în Local

Weekendul trecut a avut loc, în Parcul Expoziției, Târgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”. La eveniment au fost invitați și Gabriela și Dumitru Mihăilă, fondatorii afacerii S.C. Acrișoru DG S.R.L. Produsul pe care ei se axează este borșul tradițional românesc, bun, pentru care au primit și atestat tradițional. Foarte plăcuți de public, Acrișoru a făcut senzație în weekend.

În perioada 9–10 iulie, în Parcul Expoziției din Iași, a avut loc Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltate Nord–Est, „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”. Evenimentul a putut fi organizat datorită sprijinului Primăriei Municipiului Iași, Academiei Române Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași pe Aleea Centrală a parcului anterior menționat.

Acrișoru a făcut senzație în weekend

Weekendul trecut, în Parcul Expoziției, unde au fost mai mulți producători locali din zona de Nord–Est a țării, a fost prezentă și compania S.C. Acrișoru S.R.L. Specialitatea acestora este borșul natural care are, de altfel, și atestat tradițional. Gabriela și Dumitru Mihăilă sunt creierele din spatele acestei afaceri. Ei și-au început treaba în 2016, inspirați fiind de rețeta bunicilor pe care au decis că vor să o ducă mai departe.

„Noi suntem din 2016. Am cochetat cu borșul dinainte, dar abia din 2016 am început. Eu și soțul meu avem 12 angajați. Bunicii noștri sunt cei care ne-au inspirat să începem această afacere. Producem borș cu leuștean, cu cimbru, totul e natural… Majoritatea persoanelor nu mai umplu borș. Pe vremuri, în orașe, era o doamnă care umplea la scara de bloc și împărțea tuturor. Și i-am zis soțului meu «Hai să facem treaba asta»”, a spus Gabriela Mihăilă.

Borș atestat tradițional

Sortimentele pe care ei le pun, deocamdată, la dispoziția constumatorilor sunt: Borș Nuna cu Leuștean Tradițional, Borș Nuna cu Cimbru Tradițional și Borș Nuna Tradițional. Lista ingredientelor este una cât se poate de naturală, baza borșului constituind-o: apa, tărâțele de grâu, făina de porumb și crenguțele de vișin. Produsele lor sunt foarte căutate, aceste făcându-și loc lejer pe rafturile marilor magazine.

„Vindem în Carrefour, în magazinele de cartier. Ne puteți găsi în Carrefour, în Supeco, în majoritatea magazinelor de cartier, în depozitele en-gros din Iași, Vascar, M&R. Nu avem magazin online, deoarece noi vindem la palet. Ne recomandă faptul că e natural, că nu are adaosuri și e atestat tradițional. Clienții sunt foarte mulțumiți.”, a mai spus Gabriela Mihăilă.

Cât timp au fost prezenți la târg, cortul lor a fost foarte aglomerat, deoarece clienții nu conteneau să vină. Cei care mai gustaseră produsele lor și înainte le recomandau cu drag curioșilor care nu le mai încercaseră până atunci.

Acest eveniment nu poate decât să priască cuplului. Este un eveniment unic în zona Moldovei și a propus nu doar produse tradiționale, ci și produse ecologice și montane, adunând producători locali din zona de Nord–Est a țării. Astfel, la evenimentul în care Acrișoru a făcut senzație în weekend, au fost prezenți producători din cele 6 județe din zona de Nord–Est. Produsele cu care ieșenii s-au putat delecta acest weekend au inclus bunătăți din domeniul patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producătorilor de vinuri, producătorilor de dulcețuri și zacuști, producătorilor de fructe și legume ecologice și apicultorilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *