Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Acneea hormonala – cauze/preventie
Acneea hormonala - cauze/preventie

Acneea hormonala – cauze/preventie

08 mart. 2017, 19:03,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:71810;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Imaginati-va o situatie – sunteti o femeie aparent sanatoasa, va simtiti plina de puteri, încrezatoare, dar va treziti într-o dimineata cu o eruptie enorma pe obraz sau gat, exact ca o adolescenta în perioada pubertatii. Acest lucru se poate întampla oricui, dar în special persoanelor cu dezechilibru hormonal.

„Aveam o acnee teribila pe fata, piept si spate pana pe la 20 de ani, din cauza dereglarilor ciclului menstrual, numit si sindrom de ovar polichistic. Eruptiile erau nu doar neplacute, ci si dureroase. Am încercat aproape orice ce se putea gasi prin magazine, de la antibiotice, pana la peroxid benzoil, vitamina A, dar fara rezultat. În unele cazuri toate aceste substante chimice chiar au facut mai rau”, marturiseste o femeie care s-a confruntat cu aceasta problema.

Cu acneea hormonala nu e de glumit si nu este acelasi lucru precum cateva cosuri sau puncte negre aparute ocazional. Acneea hormonala este rezultatul unui dezechilibru hormonal, iar multe femei observa acest lucru în perioada ovulatiei, la mijlocul ciclului menstrual sau/si înaintea menstruatiei.

Din punct de vedere hormonal acest lucru este normal. Sunt doua momente ale ciclului cand estrogenul si testosteronul ating valorile maximale. Daca sistemul endocrin functioneaza adecvat, aceste cresteri hormonale nu cauzeaza mari batai de cap.
Acneea hormonala este o problema serioasa, corpul nu este capabil sa îsi îndeplineasca functia de detoxifiere normala, iar daca mai consumi si alimente nesanatoase sau ai anumite vicii, organismul se descurca cu greu cu detoxifierea, inclusiv pielea.

Cum sa scapi de acnee cu suc de lamaie

Excesul de estrogen poate duce la inflamarea pielii, iar cel de testosteron stimuleaza glandele sebacee sa produca mai multa grasime. Efectul devine mai pronuntat înainte de menstruatie, deoarece în aceasta perioada se produc anumite schimbari în circulatia sangelui, care exacerbeaza acneea si roseata. Testosteronul stimuleaza cresterea si caderea parului în zonele nedorite.

Calea spre o piele mai frumoasa
Iata de ce ,,haosul” hormonal creeaza probleme pielii de pe fata, piept sau spate. Pielea este cel mai mare organ care intra în contact cu mediul înconjurator. Ea este responsabila de eliminarea toxinelor, împreuna cu alte organe de importanta vitala cum ar fi ficatul, sistemul limfatic si intestinul gros. Aceste organe functioneaza în tandem, de aceea niste cosuri, aparent simple, pot releva probleme mai profunde în organism.

Odata ce veti recunoaste si aprecia modul în care functioneaza aceste organe, veti întelege ca problema este mult mai profunda. Acest lucru înseamna ca organismul îti arata, de fapt, ce consumi, si consecintele ies la suprafata pielii. Alimentele pe care le mananci, produsele pe care le utilizezi, si chiar produsele de îngrijire a pielii trebuie sa fie eliminate din organism în mod corespunzator.

Nu produsele scumpe de îngrijire ale pielii îti vor trata acneea, ci ceea ce mananci si cum te îngrijesti. Nicio crema, oricat de scumpa ar fi, ori pastile prescrise, nu îsi vor vindeca acneea. Lucrurile trebuie privite mult mai profund.

Deci, ce poti face? Raspunsul este, din fericire, simplu: alege cu atentie produsele pe care le consumi si cele cu care îti îngrijesti tenul.

Alimente care trebuie sa le eviti pentru o piele de fara probleme
Produsele lactate: Pe langa faptul ca în zilele noastre produsele din lapte contin hormonii, care au fost adaugati în alimentatia animalelor, unele persoane mai pot avea si intoleranta la lactoza despre care nu si-au dat seama pana acum.
Soia: Daca deja ai un dezechilibru hormonal în organism, fitoestrogenul din soia îti poate crea si mai multe probleme. Soia poate fi adaugata într-o multime de produse alimentare, de aceea citeste atent etichetele.
Glutenul: La fel ca produsele lactate, glutenul contribuie la inflamatia intestinului.
Arahidele: Chiar si la persoanele care nu sunt alergice, alunele pot provoca reactii adverse si eruptii ale pielii.
Uleiul de floarea soarelui, de rapita si de soia: Aceste uleiuri contin mai mult lipide omega-6, decat omega-3, ce produce inflamarea pielii în perioadele de crestere a nivelului de hormoni.
Cofeina: Cafeaua si ceaiurile tari duc la eliminarea din organism a vitaminelor grupei B, magneziului si zincului.
Alcoolul si produsele de tutun.

Baia de aburi, remediu foarte bun pentru acnee

Ce e bine sa consumam
Fructe si legume în stare proaspata
Alimente coapte sau gatite la aburi
Produsele cosmetice nu trebuie sa contina parabeni (inclusiv metil, propil, butil si etil), ftalati (DBP si DEHP), sodium lauril sulfati (SLS si SLES), anolamine (DEA, TEA, MEA), petrolatum sau petroleum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`