Prima pagină » Titlurile zilei » Achiziție inedită la CTP Iași! Un microbuz decapotabil va circula pe străzile din oraș. Turiștii, și nu numai, vor putea admira cele mai frumoase locuri din oraș. Iată traseul

Achiziție inedită la CTP Iași! Un microbuz decapotabil va circula pe străzile din oraș. Turiștii, și nu numai, vor putea admira cele mai frumoase locuri din oraș. Iată traseul

24 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

CTP Iași va introduce un traseu nou cu microbuzul în acest an și va fi destinat turiștilor care vor să descopere orașul. Compania a achiziționat un microbuz secondhand, cu acoperiș retractabil, special pentru cursele turistice

Microbuzul a costat 64 de mii de euro și este special proiectat pentru astfel de trasee. Turiștii care vin în Iași, dar și localnicii, vor putea descoperi punctele de atracție într-un nou mod. Deocamdată, nu a fost stabilit traseul sau costurile pentru bilete, însă există șanse mari să fie introdus până la finalul anului.

CTP Iași aduce un microbuz pentru turiști

Conform documentației, anul minim de fabricație a fost stabilit la 2012. Microbuzul trebuie să aibă 28 de locuri pe scaune, acoperiș retractabil prin acționare manuală sau electrică. Compania a solicitat ca vehiculul să aibă în dotare un sistem complet, cu ghid, echipamente audio, aer condiționat, sistem de încălzire, geamuri acționate electric.

„Avem câteva cereri pentru un asemenea traseu turistic și am decis împreună cu primăria și asociația Tramclub să facem această inițiativă. Va fi un microbuz cu acoperiș retractabil, are niște segmente care pot retracta partea superioară. Deocamdată, licitația a fost finalizată, analizăm ofertele și vedem dacă totul va fi în regulă. Ulterior, vom stabili celelalte detalii în ceea ce privește prețul și programul, cel mai probabil va fi în weekend, la început”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Traseul trebuie să acopere cele mai importante puncte turistice din orașul Iași, iar în unele cazuri va fi prezent și un ghid.

„Deocamdată, suntem în discuții cu un profesor de la Facultatea de Geografie, să stabilim un traseu care să acopere punctele turistice din oraș. Călătorii vor avea posibilitatea atunci când ajung în dreptul unui punct turistic să audă în căști informații suplimentare. De asemenea, vor fi și curse care vor avea și ghid turistic care să prezinte orașul. Dacă licitația decurge cum trebuie, preconizăm că până la finalul anului vom introduce acest traseu, mai ales că vin și sărbătorile de iarnă, fiind un prilej potrivit pentru acest lucru”, a mai precizat Cristian Stoica.

Au fost schițate câteva rute

Cei de la Tramclub, în colaborare cu prof. lector dr. Mihai Bulai, de la Facultatea de Geografie, au stabilit deja câteva posibile de trasee. Intenția este ca turiștii să descopere și zonele mai puțin vizitate, precum mănăstirile Galata și Cetățuia sau casele memoriale din Copou, nu doar centrul orașului. Rămâne de văzut cum vor cădea de acord toate părțile și care va fi varianta finală.

„Asociația Tramclub, în colaborare cu domnul lector dr. Mihai Bulai, de la Facultatea de Geografie din cadrul UAIC Iași, au propus câteva variante de trasee turistice care includ mănăstirile Cetățuia și Galata, Monumentul Eroilor, casele memoriale din zona Copou, monumente ce ar fi puse și mai mult în valoare, ce ar putea fi descoperite de către turiștii care de regulă se rezumă doar la zona centrală a orașului. Vom înainta spre analiză către CTP Iași și Primăria Iași aceste variante, în vederea conceperii unui traseu variat și cuprinzător”, a declarat Silviu Stanciu, președintele Tramclub Iași.

Traseul nou de la CTP Iași va intra în operare odată ce vor fi stabilite toate detaliile proiectului.

Comentarii
  • Iarasi despre biserici si manastiri. Asta pentru ca Iasul nu are nimic altceva de oferit privirii turistilor rataciti ori pacaliti sa isi cheltuie banii si timpul la Iasi.
    In Galata si Cetatuia, pe langa cascat gura la biserici, turistii vor trebui sa suporte praful, baltile si stropii aruncati de masinile care ii vor depasi, mirosul ramas in urma masinii de gunoi, slang-ul bastinasilor din zona, iar enumerarea poate continua.
    Cat despre Copou… vor vizita singura casa memoriala din Romania, dedicata unei curve celebre care a bagat zazania intre Caragiale si Eminescu, ambii futaci de renume. Asta in timp ce manelele vor rasuna din masinile saracilor si tiganilor care vin in Copou ca sa se simta si ei bogati pentru 30 de minute, in timp ce beau la bordura o cafea de 5 lei la pahar de carton, de la Noir 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *