Prima pagină » Local » Achiziție de peste 1,5 milioane de lei la Salubris SA! Societatea Primăriei Iași investește bani în automăturători
Achiziție de peste 1,5 milioane de lei la Salubris SA! Societatea Primăriei Iași investește bani în automăturători

Achiziție de peste 1,5 milioane de lei la Salubris SA! Societatea Primăriei Iași investește bani în automăturători

12 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

O nouă achiziție, făcută de Salubris SA, societatea controlată de Primăria Iași. Firma de salubritate a municipalității va investi 1,5 milioane lei în achiziția unor automăturători stradale, proiect cuprins în bugetul pe anul 2022.

O nouă investiție a societății Salubris SA Iași. Firma de salubritate a municipalității ieșene va aloca circa 1,5 milioane de lei în achiziția a două automăturători stradale, proiect cuprins în propunerea de buget pe anul 2022. Firmele interesate pot depune oferte, până la data de 12 august 2022, evaluarea acestora urmând a fi făcută până în luna noiembrie 2022. Ulterior, dacă nu vor fi contestații, societatea municipalității va putea trece la achiziția respectivă.

Achiziție de 1,5 milioane de lei la Salubris SA Iași

Reprezentanții societății de salubrizare au explicat și de ce vor face această achiziție.

„Conform listei de investiții pentru anul 2022, este necesară demararea unei proceduri de achiziție de acest fel. Salubris SA, societate având ca obiect de activitate servicii de salubrizare la nivelul municipiului lași, achiziționează automăturători pentru activitățile de măturat și spălat mecanic ale carosabilului. Misiunea Salubris SA este de asigurare a unor servicii moderne și performante de salubrizare, în municipiul lași, care să contribuie la eforturile comunității de dezvoltare economico-socială durabilă și de protejare a mediului”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Oferte pentru paza depozitului ecologic de la Țuțora

Recent, societatea Salubris SA Iași a demarat o altă achiziție publică. Este vorba de contractarea serviciilor de pază la depozitul ecologic de deșeuri de la Țuțora. La sesiunea de deschidere a ofertelor, s-au prezentat 7 firme de pază: Sheriff Guard Protection SRL, Stefan Security SRL, Nord-Est Security Force SRL, MTS Securitate SRL, Alfa Security Service SRL, Freia Fire & Security SRL și Compania de Pază Pantera SRL.

Valoarea estimată a contractului este de 524.286 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Activitatea de pază trebuie derulată la 3 obiective ce aparțin firmei de salubritate: Centrul Municipal de Colectare Iași, stradela Grădinari, nr. 26, Depozit Ecologic Țuțora și Depozit Tomești. Programul de lucru este non-stop. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, începând de pe data de 01.10.2022, dacă procedura va fi finalizată.

Noi proceduri derulate de Salubris SA Iași

De asemenea, Salubris SA a lansat și licitația pentru furnizarea unui lot de 2 autobasculante și 2 autocisterne. Autobasculantele trebuie să aibă o benă basculabilă trilateral de 19 tone, iar autocisternele trebuie să aibă un bazin de apă cu o capacitate de minimum 8 mc. Valoarea estimată a contractului este de 2.000.000 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. În ultima perioadă, societatea Salubris SA a derulat și activități de curățare a albiei râului Bahlui.

În perioada următoare, vor mai avea loc și alte achiziții făcute de Salubris SA Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *