Prima pagină » Titlurile zilei » Aceștia sunt medicii de familie din Iași care încasează cele mai mari venituri! Cum reușesc să obțină lunar mii de euro – FOTO

Aceștia sunt medicii de familie din Iași care încasează cele mai mari venituri! Cum reușesc să obțină lunar mii de euro – FOTO

04 aug. 2023, 02:00, 15 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Dr. Ana-Maria Zlavog, dr. Geovanina Isopel, dr. Doina Mustata și dr. Dragoș Hoescu se numără printre medicii care încasează lunar mii de euro. Aceștia decontează bani frumoși pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți, 800 în mediul urban și 450 în mediul rural, însă nu există un maximum. Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Astfel, jumătate din veniturile unui medic de familie vin din încasările per capita, iar circa jumătate din venituri sunt obținute din încasările per serviciu.

Care sunt medicii de familie din Iași ce obțin venituri de mii de euro

Geovanina Isopel

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți, 800 în mediul urban și 450 în mediul rural, însă nu există un maximum de pacienți

În topul medicilor de familie cu cele mai mari venituri se numără Ana-Maria Zlavog, ce are cabinetul de familie în localitatea Gârbești, comuna Țibana. Aceasta a decontat, în luna iunie a anului 2023, suma de 19.691,20 lei, 19.460,90 lei din venituri per capita, iar 7.836,40 lei pentru contravaloarea serviciilor medicale oferite în decursul lunii iunie 2023. În luna mai a anului 2023, medicul de familie Ana-Maria Zlavog a avut venituri mult mai mari decât în luna iunie, decontând de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași suma de 46.477,70 lei, 19.651,30 lei din venituri per capita, iar 26.826,40 lei i-a obținut datorită serviciilor medicale oferite pacienților pe durata lunii mai.

Venituri frumoase a obținut și dr. Geovanina Isopel, care deține un cabinet medical în Nicolina. Medicul de familie a decontat, în luna iunie 2023, suma de 25.015,80 lei, dintre care 15.459 de lei din venituri per capita, în timp ce pentru serviciile medicale oferite în această lună a obținut 9.556,80 lei. În luna mai a anului curent, medicul de familie Geovanina Isopel a obținut venituri în valoare de 28.458,80 lei.

Venituri destul de frumoase a obținut și dr. Doina Mustata, medic de familie în municipiul Iași. În iunie 2023, medicul de familie a încasat de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași suma de 32.260,70 lei. În topul medicilor care au încasat cei mai mulți bani în luna iunie se numără și dr. Dragoș Hoescu, ce are cabinetul medical în comuna Bălțați. În luna iunie, medicul a decontat de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași 35.316,20 lei.

Doina Mustata

Venituri destul de frumoase a obținut și dr. Doina Mustata, medic de familie în municipiul Iași

Cum obține venituri un medic de familie

dr. Dragoș Hoescu

În topul medicilor care au încasat cei mai mulți bani în luna iunie se numără și dr. Dragoș Hoescu, care are cabinetul medical în comuna Bălțați

Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Trebuie specificat că pentru pacienții neasigurați medicul de familie nu primește plată per capita. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, toate consumabile necesare în cabinet și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului. Plata per serviciu este limitată de numărul maxim de consultații, zilnic putându-se deconta 24 de consultații. Fiecare consultație valorează 5,5 lei, iar un punct de consultație are o valoare de 4 lei.

Astfel, un medic ce oferă 24 de consultații pe zi obține un venit de 528 de lei. Acestora li se adaugă și maximum două vizite la domiciliu, zilnic, ce sunt cotate cu 15 puncte, astfel că medicii mai pot obține câte 60 de lei. Medicii de familie care obțin cele mai mari venituri au un număr mare de pacienți în evidență, iar important este ca aceștia să fie asigurați.

Comentarii
  • Medicul de familie nu poate avea grija de 5000 –6000 pacienti,
    Lista de pacienti a fiecaruia dintre ei trebuie sa fie limitata la maxim 1000-1500 persoane.
    Restul este jaf.
    Cat despre asa zisele vizite la domiciliu ,astea sunt povesti.
    Angajati medici tineri si mai terminati cu pensionarii care vin si la 73 de ani la stors bani de la CASS,plus pensie

  • definitiv provizoriu....perplex medical!

    articol la comanda si cu duhoare puternica de pupicurism servil la adresa serviciilor care comanda anumite propagande.
    astept sa vad celelate articole copy-paste la nivelul intregii tari.

  • Prostii,v-ati duce voi la tara in locul lor ? Sa ai de-a face cu toti timpitii,care mai de care mai destept

  • 🥳 Românii şi-au luat 23.000 de ani de concediu medical în primele trei luni din 2023. Medicii de familie spun că nu e nimic anormal.Oare așa o fi ?🤔

    Fizic, nu ai cum sa verifici „bujiile” la 6000 de pacienti intr-o luna, mai trebuie sa dormi,etc.
    Ne miram ca nu sunt bani la sanatate, ca nu sunt medicamente in spitale, ca mancarea bolnavului e mai mult o „zamă” …!
    Asta e motivul, doar ganditi-va că toți medicii de familie deconteaza acesti bani luna de luna. Rusine !
    Ce s-a scris in articol, sunt banii încasati oficial, dar nu s-a pomenit de banii la negru.
    De exemplu, pe holul unui cabinet dintr-o urbe moldoveneasca (medic familie) lumea vorbea ca ” tre’ să dai, ca să ai concediu medical „🤑

    Ce spune presa: ,, Ciolacu cere explicații de la CNAS după ce românii şi-au luat 23.000 de ani de concediu medical în primele trei luni din 2023.”

    Aproximativ 8,3 milioane de concedii medicale şi-au luat românii în anul 2022, în condiţiile în care sunt 6 milioane de români care au acest drept. Restul până la 8.3 sunt acordate unor persoane fictive, gen fantome, 👻pacienti decedati, ☠zombi👹.

  • Trebuie limitat numarul maxim de pacienti.

  • Un pacient pățit

    《..medicul de familie Ana-Maria Zlavog a avut venituri mult mai mari decât în luna iunie, decontând de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași suma de 46.477,70 lei, 》…bai, sunteți normali?!?

    Asta e salariul pe luna, e deja prea mult! Ce dracu fac de banii aștia? Opereaza pe creier? Nu, doar te trimit la alt medic, gen:
    – Ma doare capul, zice pacientul.
    – Saptamana viitoare, te programez la cabinetul privat al colegului/soțului meu, Dr. Z****g Va***lică
    – De ce nu la stat?
    – Nu mai mai sunt locuri decontate, abia peste 6 luni daca vreti „gratis”.

    *Aceasta discutie e doar imaginară. In realitate, lucrurile stau mult mai rău.

  • Medicul zlavog are 46477 ron. Pare mult. In realitate plateste asistenta , cu impozitele si cass-ul aferent. Utilitatile, cam mari ce-i drept. Sistemul informatic/intretinere, alt mancator de fonduri. Cass medic zlavog, masina si rate la cabinet. Ca nu vine cu trasura.Mobilier cabinet. Si multe alte mici cheltuieli.
    Cand trage linia, daca ramane cu 16000 ron e bine. De ce nu va faceti medici de familie stimati ziaristi?
    Eu m-am obisnuit cu articolele cu dr vornicu gina de la Lungani.
    Aceleasi si aceleasi articole insipide.
    Sau stupide.

  • Intreb pentru un prieten: la ce adrese locuiesc astia? Si cand pleaca in concediu?

  • @Plm
    Vrei sa te internezi pe doctor Vicol si nu stii cum sa faci?
    Iti da 7 ani. Daca esti cuminte iti dau 4.
    Dupa aceea iar in dr Vicol…

  • @Anonim 2.19: Da! Vine acusi iarna, facturili sunt scumpe. Nu mai bine stau acolo, pe banii contribuabililor? 🙂

  • votati auru si o sa fie distraktie

  • I.Alexandra, contabil

    @Anonim
    august 4, 2023 la 1:10 pm…VRAJEALA 100%

    Bai, hai sa calculam pe bune:
    SALAR ASISTENTA LA UN CABINET MEDIC FAMILIE: SALARIUL MINIM
    3000 LEI( AM PUS SALAR + CAS + CASS)
    +
    CHIRIE CABINET 2000 LEI
    +
    UTILITATI (APA+LUMINA) 2000 LEI
    *e totuși un cabinet mic, nu un spital
    +
    CARBURANT MASINA,VIBRATOR PT PLACERI NEBANUITE, MOBILIER 1000 lei (masă,scaun nu se cumpara in fiecare lună)
    Total cheltuieli lună: 8000 lei

    Notă:
    Nu ne referim la cazurile prezentate în ziar, vorbim in general de alti medici de familie care castiga mult mai mult. M-am uitat pe lista de la Casa de Asigurari.

    50.000 lei primeste un medic de familie de la stat (am mai pus și ” ciocolata „/șacoșa cu bunătăți primită pt concediile medicale date pe ochi frumosi) minus 8.000 lei cheltuieli = +/- 42.000 lei / luna

    Parca e putina diferenta, fața de cum a calculat cineva mai sus.
    420 milioane de lei parca e prea mult pt un salar de medic, care da doar trimiteri si prescrie retete, de multe ori anulate de un medic specialist.

    In Anglia, un medic chirurg, nu de familie…castiga 5800 £ire sterline/lună.

    Salariile medicilor de familie sunt prea mari pentru Romania.

  • da , medici de familie care au cabinetul in propria casa cu un spatiu cat o bucatarioara mai mare dar spatiul il au inchiriat cabinetului pe niste sume de peste 2500eur/luna.Dotari:o masuta unde sta si asistenta(!!) un aparat de luat tensiunea … si atat. Un hol de asteptare de 3m/1m …….JALEEE!!!+RUSINE.sa vedeti cum arata un cabinet de medic de familie afara si ce dotari are pt o prima urgenta (ex:electrogartiograf pt . electrocardiograma sa vada pe loc daca omul nu a facut si un preinfarct)

  • definitiv provizoriu....perplexat total!!!!

    ….la asa comentarii medicii de familie ar trebui sa primeasca spor de risc ca la Socola. Si au de vazut in fiecare zi altii…nu ca la spital cu schimbare la 5-7 zile si cate 15 de toti.

    de asta nu vor sa se faca medici de familie la rezidentiat, ca sa nu va sufle in fund.

  • Medic de familie nu nseamna medic familist?! Eu asa credeam pana acum. La fel si medicii de treaba: iti faci treaba cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *