Prima pagină » Titlurile zilei » Aceștia sunt medicii de familie, din Iași, care au cele mai mari venituri! Unii reușesc să obțină lunar și peste 15.000 de euro

Aceștia sunt medicii de familie, din Iași, care au cele mai mari venituri! Unii reușesc să obțină lunar și peste 15.000 de euro

31 ian. 2025, 02:00, 22 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Unii dintre medicii de familie, din Iași, care încasează lunar cele mai mari venituri sunt dr. Vasile-Silviu Blașcu, dr. Alina Liliana Grecu, dr. Felicia Verdeș, dr. Elena Cracană și dr. Camelia Răcilă. Aceștia decontează lunar în jur de 70.000 de lei pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite.

Aceștia sunt medicii de familie, din Iași, care obțin cele mai mari venituri

În topul medicilor de familie, din Iași, cu cele mai mari venituri se numără medicul Vasile-Silviu Blașcu. Acesta a decontat, în luna noiembrie 2024, suma de 84.965,08 lei, din care 30.056,28 lei – venituri per capita, iar 54.908,80 lei, adică aproape 17.000 de euro – servicii medicale oferite în decursul lunii noiembrie. Medicul de familie Vasile-Silviu Blașcu se situează, lună de lună, în topul celor mai bine plătiți medici de familie din Iași. Astfel, pentru activitatea prestată în luna octombrie 2024, dr. Vasile-Silviu Blașcu a decontat de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Iași suma de 101.008,08 lei, adică peste 20.000 de euro. Dr. Vasile-Silviu Blașcu are cabinetul medical pe Bulevardul Independenței, nr. 2. Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu dr. Vasile-Silviu Blașcu, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Dr. Alina Grecu activează în municipiul Iași, cabinetul la care dă consultații fiind situat pe Bulevardul Nicolae Iorga, nr. 39 bis. Pentru luna noiembrie 2024, medicul de familie a decontat de la CAS suma de 72.310,68 lei, aproximativ 14.400 euro, dintre care 26.182,68 lei – venituri per capita, 46.128 de lei fiind valoarea serviciilor prestate pe durata lunii noiembrie. Medicul a avut deconturi destul de mari și în luna octombrie 2024, când a încasat de la CAS suma de 57.774, 24 de lei, adică aproximativ 11.500 de euro.

„Acestea sunt veniturile încasate pentru cabinet. Se face o medie trimestrială, de aceea, pentru această lună, veniturile sunt atât de mari. Pentru luna decembrie 2024, deconturile se vor înjumătăți, deoarece se face o regularizare”, a declarat dr. Alina Grecu.

Elena Cracană, medic în Schitu Duca, a încasat, în noiembrie 2024, aproape 70.000 de lei de la CAS Iași

Dr. Felicia Verdeș, care activează în municipiul Iași, în zona Țuțora, a decontat, în luna noiembrie 2024, suma de 71.748,20 lei, respectiv aproximativ 14.300 de euro, dintre care 25.876,20 lei – venituri per capita, 45.872 de lei fiind valoarea serviciilor prestate pe durata lunii noiembrie. În luna octombrie 2024, medicul de familie a avut venituri ceva mai consistente, deconturile având o valoare de 80.089,40 lei, adică circa 16.000 de euro. Reporterii BZI au încercat să o contacteze pe dr. Felicia Verdeș, dar aceasta nu a răspuns apelurilor. Pentru luna noiembrie 2024, medicul de familie Elena Cracană, care activează în Schitu Duca, a încasat suma de 68.898,72 lei, dintre care 30.349,92 lei – valoare per capita, dar și 38.548,80 lei – prestări de servicii medicale. În octombrie 2024, dr. Elena Cracană a încasat de la CAS Iași suma de 70.492,08 lei.

Venituri destul de frumoase a obținut și dr. Camelia Racilă, medic de familie în Pașcani, care a încasat, în luna noiembrie 2024, suma de 67.041,60 lei de la Casa de Asigurări Iași, din care 30.513,60 lei – venituri per capita, suma de 36.528 de lei fiind încasată pentru serviciile medicale oferite pe parcursul lunii noiembrie 2024. În octombrie 2024, dr. Camelia Racilă a avut deconturi în valoare de 89.859 de lei.

Cum obține venituri un medic de familie

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți, 800 în mediul urban și 450 în mediul rural, însă nu există un maximum de pacienți. Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Astfel, jumătate din veniturile unui medic de familie vin din încasările per capita, iar circa jumătate din venituri sunt obținute din încasările per serviciu. Trebuie specificat că, pentru pacienții neasigurați, medicul de familie nu primește plată per capita. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă, medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, toate consumabilele în cabinet și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului.

Plata per serviciu este limitată de numărul maxim de consultații, zilnic putându-se deconta 24 de consultații. Fiecare consultație valorează 5,5 lei, iar un punct de consultație are o valoare de 4 lei. Astfel, un medic ce oferă 24 de consultații pe zi obține un venit de 528 de lei. Consultațiilor li se adaugă și maximum două vizite la domiciliu, în mod regulat, care sunt cotate cu 15 puncte, astfel că medicii mai pot obține zilnic câte 60 de lei. Chiar și după ce plătesc salariul asistentului medical, chiria și consumabilele, unii medici de familie, din Iași, rămân cu venituri foarte mari.

Bugetul.ro
Belea mare pentru Antena 3 CNN și România TV. Cele două televiziuni de știri concurente au primit vestea din partea membrilor Consiliului Național al Audiovizualului
redactia.ro
Doliu în lumea artistică. A murit actrița Andreea Raicu
Bugetul.ro
Fabrica românească vândută pe nimic unui milionar israelian. Cumpărătorul a murit, iar acum afacerea a ajuns pe mâinile moștenitoarelor omului de afaceri
a1.ro
David Pușcaș vrea să facă pace cu Luminița Anghel după 10 ani de când au rupt legătura. Fiul adoptiv simte că este „al nimănui!"
Playtech.ro
Cât timp trebuie încălzit motorul mașinii când e ger afară. Sfatul lui Titi Aur pentru toți șoferii: “Atenție, uzurile sunt foarte mari”
observatornews.ro
Tradiţii de Dragobete. Cine nu respectă cel mai important obicei al zilei va avea ghinion tot anul
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Mario Balint cere, din nou, bani pentru dedicații. Cât i-a dat lui Salam
SportpeSurse
E de nerecunoscut la 40 de ani! Ce s-a ales de Victoraș Iacob, fostul atacant al Stelei în fabulosul sezon „UEFAntastic”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
Dailybusiness.ro
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
RomaniaTV
Ministerul Muncii anunţă vouchere de 2,5 milioane!
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Irina Loghin, petrecere pe lux și opulență, la 86 de ani. Cum a venit îmbrăcată. Invitații au crezut că nu văd bine
redactia.ro
Cui i-a trimis Andrei Perneș ultimul mesaj înainte să moară. Ce a scris fostul concurent de la "Mireasa" în el. Detalii cutremurătoare
ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Comentarii
  • Daca chiar vreti sa fiti de ajutor cuiva, dati-le si adresele de acasa. Stiu niste baieti care ar fi tentati sa le viziteze. Cand sunt la cabinet 🙂

    • Ești pasăre de noapte? La fiecare articol lași câte un comentariu de giolgău. Nu mai pierde nopțile, pune osul la treabă!!! În muncă e sănătatea, cinstea, puterea și farmecul vieții!

      • Janele, ai dictionar? Ma indoiesc. Dar vad ca ai net, asa ca googaleste despre fusul orar. Pe care acum ti-l poti baga la gaura.

    • esti prost. bou cu țâță. dute dracu fa o scoala

  • bravo lor! sunt medici adevarati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Nu mai mincati kkt,nu toti au venituri mari iar prostiile cu 800 si 450 nu sint valabile.Mai bine scrieti de spagile din spitale la astia care iau si bani pe garzi,merg si la privat.

  • Ce inseamna consultatie la medicul de familie???? biletul de trimirere sau reteta pentru aceasta merg cei mai multi pacienti la medicul de famuilie ca altfel nu se poate.

  • Daca vreti sa fiti corecti, srieti, va rog si cheltuielile pe care le au acestia din veniturile despre care scrieti. Din aceste venituri si nu din altele, platesc chiria si utilitatile cabinetului, salariul asistentei sau a asistentelor (dupa caz ), a personalului de curatenie, inclusiv taxele si impozitele aferente acestor salarii, isi cumpara consumabilele cabinetului( sapun, prosoape, hartia igienica, formularele tipizate de la Casa de Sanatate, hartia pentru imprimanta,..) tot din banii astia cumpara becurile, triplustecherele, imprimantele calculatoarele, paturile de consultatie,…tot si mai trebuie sa-si plateasca si propriile contributii si impozite, pentru salariul propriu, sa iasa si ei la pensie, de exemplu, sau sa aiba si banui de mancare, o masina, benzina,..concediu, poate,..copii, poate,…si altele, plati pe care le fac exclusiv din multimea asta de bani despre care scriti voi periodic.

    • Căpușe inutile

      Nu mai bine va duceți voi intr-un spital să faceți medicina adevărată in loc sa fiți o alta căpușă inutilă a unui sistem ticăloșit,unde oricum nu faceți altceva decât să încurcați lumea si mai mult.

  • Explicați de ce au venituri așa de mari și de unde? La cel puțin 2000 de pacienți (majoritate pensionari cu boli cronice) când mai ajung la pacient ptr consult? Nu mai merg la pacienți acasă, știați?

  • Va mulțumim ca existați

    Scriitorii de rețete si trimiteri.
    Nici nu stim ce s-ar face lumea fără voi.

  • Scriptologi…Te trimit la specialist… Unii nu au nici asistenta…Ei consulta, ei scriu, ei fac curat, dau cu mopul… Ca nah, de ce sa plateasca asistenta, femeie de serviciu… cand acei bani le pot intra tot lor.

  • Ar trebui sa fie mai multi medici de familie si limitat nr. de pacienti la maxim 1000….In plus, conform procedurilor lor interne, ar trebui sa stie sa efectueze si ecografii. Dar oare cati din Iasi stiu? 2, 3?

    • Sigur, sa.ne.majoreze.astia CAS ul.
      Ar trebui desființați, nu ajută cu nimic, mai ai de facut un drum in plus ca sa manance si gura.lor o paine.

  • Felceri de cartier

    Manca si gura lor o paine nu mai fiți rai.
    Te mai încurcă cu vreo săptămână lună in plus pana ajungi la spital la un doctor adevărat.

  • Doctori comunitari

    La fel de inutili ca si polițiștii comunitari

  • Cum nu ajuta cu nimic???

    Îți ia tensiunea…de parca ti-ar lua o piatra de pe inimă 😁
    Adica cum? Adica îți măsoară presiunea in conducte tur-retur. Adica cum? Ca la calorifer? Exact.
    Deci avem niste barometre in halate.
    Stai bă ca astia stiu sa si scrie… rețete trimiteri, concedii medicale nu mai pot decat vreo 3 ziulici, aici le-au taiat macaroana, s-a dus draqu pachetul de cafea sau mica șpaguta.
    Ei lasă mamă ca tot e bine ca ne ia tensiunea 😂😂

  • Pleava Societatii

    Sa-i ia dracu pe medicii de familie ai curului. Cotizezi la stat, platesti o caruta de bani la cas, si cand te duci sa ceri un bilet de trimitere mai mai ca tre sa te pui in genunchi sa ti-l dea, scarbele dracu. Asteapta numai cafele, cutii de bomboane, banuti, zdrentele.

  • Pacienta a doctorului Blascu

    Nu pot sa ma pronunt de toti medicii din articol,dar dr.Blascu vine si acasa la pacienti la orice ora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 februarie 2025
24 februarie 2025