Prima pagină » Titlurile zilei » Aceștia sunt elevii de nota 10 la Evaluarea Națională 2024! Județul Iași este pe locul doi la nivel național

Aceștia sunt elevii de nota 10 la Evaluarea Națională 2024! Județul Iași este pe locul doi la nivel național

04 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Anul acesta, 7 elevi din Iași au reușit să obțină nota 10 la Evaluarea Națională. Tinerii au așteptat rezultatele cu mari emoții, pentru a se înscrie la liceul dorit

Elevii din Iași care au luat nota 10 la Evaluarea Națională 2024 sunt Antonia Leon, Bianca Luchian, Daria Crăciun, Iasmina Ciocan, Ioana Bușaga, Maria Zosin și Ștefan Harnagea. Județul Iași este pe locul doi în țară în ceea ce privește numărul elevilor de 10, cei mai mulți fiind din București.

Elevii de nota 10 din Iași

La Colegiul Național „Emil Racoviță”, două eleve au reușit să aibă media 10 la Evaluarea Națională, Maria Zosin și Bianca Luchian. În acest an, doar 7 tineri din municipiul Iași au reușit să obțină media 10. La nivel național, numărul notelor de 10 a fost cu 84 la sută mai mic față de anul trecut.

„Nota 10 reflectă munca mea asiduă și perseverența de care am dat dovadă pe parcursul anilor de școală. Am petrecut ore întregi studiind, făcând teme și participând activ la orele de curs. Am depășit cu uşurință obstacolele și am învățat din greșelile mele. Toate eforturile mele au dat roade, iar satisfacția de a obține o notă perfectă este enormă”, a spus Maria Zosin, elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță”.

Emoțiile au fost la cote maxime în timpul examenului, dar și în zilele dinaintea aflării rezultatelor.

„Evaluarea Națională a reprezentat nu doar un examen, o provocare, ci și o șansă. Pentru cele două probe, de Matematică și de Limba romană, am învățat și am muncit în toți cei patru ani de gimnaziu, sprijinită fiind de profesori și ajutată de părinți, dar emoțiile nu au dispărut niciodată. Am descoperit înainte de Evaluare că oricât de pregătit ai fi, este normal ca un examen să nu pară ușor pentru că, de fapt, nu este. Am ieșit însă din sală mulțumită, cu zâmbetul pe buze și cred că acesta a fost un semn că eforturile mele, depuse de-a lungul anilor, au dat roade. Bineînțeles, nota mi-a adus multă bucurie, mi-a dat încredere în mine, dar experiența a fost cea care mi-a demonstrat că prin perseverență și determinare pot atinge orice obiectiv îmi propun”, a transmis Bianca Gabriela Luchian, elevă la Colegiul Național „Emil Racoviță”.

Planuri pentru viitor

La Colegiul Național Iași, Ștefan Harnagea și Iasmina Ciocan au fost elevii cu nota 10. Ștefan a renunțat la pasiunea sa în această perioadă, șahul, pentru a se pregăti de examen.

„A fost grea această pregătire înainte de examen. La matematică eram sigur că o să iau nota 10, însă la română aveam probleme. Am fost nevoit să fac pregătire, am muncit mult, însă până la urmă am reușit, deși credeam că nu o s-o fac. Imediat după ce am ieșit de la proba de la Matematică, am scos tabla de șah ca să joc, deoarece am luat o pauză ca să mă pregătesc de examen”, a precizat Ștefan Harnagea, elev la Colegiul Național Iași.

Iasmina se gândește deja la liceu și este fericită că poate fi admisă oriunde.

„Sunt foarte fericită. Pot să mă înscriu acum la ce liceu vreau. A fost o surpriză, însă, având în vedere cât am muncit, mă așteptam să iau o notă mare. Însă emoțiile mereu există acolo”, a spus Iasmina Ciocan, elevă la Colegiul Național Iași.

Cum au trăit emoțiile examenului

La Școala Gimnazială „EuroEd” din Iași, două eleve au reușit o performanță, luând nota 10 la ambele probe. Ioana Bușaga și Antonia Leon au avut o surpriză când au verificat listele.

„Mă simt ca în al nouălea cer. Chiar este greu să iei 10 la Evaluarea Națională, deoarece se corectează orice greșeală. Această notă a venit total neașteptat pentru mine, chiar dacă am lucrat foarte mult, mai aveam niște dubii. Sincer, când am văzut că au apărut rezultatele pe internet, am verificat de 3 ori codul, nu-mi venea să cred”, a specificat Ioana Bușaga, elevă la Școala Gimnazială „EuroEd” Iași.

Emoțiile și-au spus cuvântul, iar pentru a uita de ele, Antonia a căutat să facă orice altceva.

„Sunt foarte fericită, nu mă așteptam. Am emoții foarte mari înainte de aflarea rezultatelor. În aceste zile, am făcut mai multe lucruri ca să mă mențin ocupată, ca să mai uit. Am stat alături de familia mea, care m-a sprijinit”, povestește Antonia Leon, elevă la Școala Gimnazială „EuroEd” Iași.

De la Colegiul „Richard Wurmbrand” din Iași, Daria Crăciun a fost singura elevă care a avut media 10 la Evaluarea Națională. Tânăra a fost sigură pe cunoștințele ei și este fericită că toată munca a dat roade.

„Sunt foarte împlinită. Nu mă așteptam să iau nota asta. Oricum mereu m-am străduit pe perioada gimnaziului să fac performanță. Sincer, am fost liniștită după examen, deoarece știam ce am scris și așteptam doar rezultatele. Oricum, când am deschis telefonul și am văzut nota, am țipat de bucurie”, spune Daria Crăciun, elevă la Colegiul „Richard Wurmbrand” din Iași.

Elevii de nota 10 din Iași se pregătesc de înscrierile la liceu, însă sunt liniștiți deoarece pot fi acceptați oriunde.

Comentarii
  • Felicitări! Elevi atât de minunați, sârguincioși, cuminți, frumoși prin felul lor. Cinste că au ascultat de părinți și iată că au ajuns eroii Învățământului Românesc! România a născut multe genii!
    Să nu se supere ceilalți elevi, trebuie să stăruie mai mult să învețe, sunt buni și cei cu note de 9, 8, 7…nu sub 5, pentru a ajunge mari, să-și poată câștiga bucata de pâine din muncă cinstită. Unii care nu au capacitate de memorare precum aceștia dați de exemplu nu înseamnă că nu vor reuși, ba da, se pot îndrepta spre școli de meserii și pot ajunge maeștri în specialitatea la care se îndreaptă.
    Dumnezeu să-i ocrotească pe toți elevii și să le lumineze mintea, să capete înțelepciune!

  • Felicitari! Ne mandrim cu acesti copii. Exista sperante pentru viitorul Romaniei. Bravo! Bravo! Bravo! Iar pentru cei cu note mici, sa stiti ca e nevoie de multa munca, ambitie, determinare pentru asa rezultate. Cei care au stat in cluburi sau cu ochii in telefon/laptop/calculator au deasemenea rezultatele meritate.

  • Bravo , copii! Va rog sa nu cititi niciodata comentariile din aceast ziar pr. ca 99,9% , numai ‘telectuai pe aici.

    • Felicitari sincere! Este clar ca este vorba de multa munca si dedicatie. Mi-au placut si declaratiile lor, foarte frumos construite. Succes in viata!

  • Diamantul roz

    Multumiti părinţilor că au avut bani să vă dea la meditaţii din clasa a 3-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024