Prima pagină » Actualitate » Acești pensionarii nu mai primesc bani pentru alimente! Spun „Adio“ la 250 de lei!
Acești pensionarii nu mai primesc bani pentru alimente! Spun „Adio“ la 250 de lei!

Acești pensionarii nu mai primesc bani pentru alimente! Spun „Adio“ la 250 de lei!

23 aug. 2024, 09:28,
în Actualitate

Mai mulți pensionari nu mai primesc bani pentru alimente. Motivul pentru care rămân fără cei 250 de lei este cât se poate de simplu. În urma majorării pensiei, aceștia au depășit pragul de 2.000 de lei până la care se acordau pe cardurile sociale câte 250 de lei o dată la două luni.

Acești pensionari nu mai primesc bani pentru alimente!

Pensionarii care s-au bucurat de o majorare a pensiei în urma recalculării și care acum au pensii de peste 2.000 de lei au primit o veste proastă. Adică aceștia nu vor mai avea dreptul la cardurile sociale pentru alimente, care au o valoare de 250 de lei. Această măsură înseamnă că aceștia nu vor mai primi acest ajutor din partea statului, deoarece nu mai sunt eligibili.

Mai mult, pensionarii ale căror pensii depășesc suma de 2000 de lei vor fi supuși unui impozit de 10% aplicabil asupra sumelor care depășesc această valoare.

În momentul de față, aproximativ 2 milioane de pensionari primesc pensii sub 2.000 de lei și beneficiază în continuare de cardurile sociale pentru alimente. Deși valoarea acestor carduri este de 250 de lei și sunt oferite o dată la două luni, din anul viitor aceasta va fi redusă la jumătate. Astfel, beneficiarii vor primi doar 125 de lei o dată la șase luni, ceea ce înseamnă un total anual de 250 de lei, comparativ cu 1500 de lei pe an, cât primesc în prezent.

Milioane de pensionari așteaptă cu nerăbdare să primească deciziile privind recalcularea pensiilor. Poșta Română are termen să distribuie toate plicurile până la sfârșitul acestei luni, iar începând din septembrie, pensiile recalculare vor începe să fie livrate. Peste 80% dintre pensii au fost majorate în urma recalculării.

În prezent, pensia medie este de 2.250 de lei și se estimează că, începând din luna septembrie, aceasta va crește la 2.761 de lei.

De asemenea, s-a demarat procesul de încărcare a cardurilor de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei. În total, aproximativ 650 de milioane de lei vor ajunge în zilele următoare la 2,6 milioane de români, a declarat marți ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

„Peste 650 milioane de lei ajung în aceste zile la 2,6 milioane de români! A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei, bani care vin să sprijine românii cu venituri mici, aşa cum ne-am angajat să o facem”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cine primește în continuare bani pe cardurile sociale

Beneficiarii sumei de 250 de lei, o dată la două luni, pe cardurile sociale sunt:

  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizatea pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare
  • pensionarii sistemului public de pensii
  • pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde. Unii pensionari nu mai primesc bani pentru alimente deoarece au depășit pragul de 2.000 de ei pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *