Prima pagină » Actualitate » Acești locatari vor fi scutiți de o plată importantă de la bloc! Trebuie depusă o cerere
Acești locatari vor fi scutiți de o plată importantă de la bloc! Trebuie depusă o cerere

Acești locatari vor fi scutiți de o plată importantă de la bloc! Trebuie depusă o cerere

23 oct. 2024, 16:00, 3 ,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Acești locatari vor fi scutiți de o plată importantă de la bloc! Este vorba despre taxa de întreținere și folosire a liftului într-un bloc. Nu toți românii care stau la bloc sunt obligați să plătească taxa pentru lift. Există însă anumite condiții pentru a beneficia de scutirea cheltuielilor. Iată unde trebuie depusă o cerere.

Acești locatari vor fi scutiți de o plată importantă de la bloc!

Viața la bloc presupune împărțirea în mod egal a unor cheltuieli între locatari. În situații speciale, Asociația de Proprietari poate decide să îi scutească pe anumiți locatari de la plata unor taxe, dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

O cheltuială comună la bloc este plata liftului. Cu toate acestea, nu toți locatarii sunt obligați să plătească taxa pentru lift. Oricine este liber să ceară o scutire de la plată dacă, spre exemplu, intenționează să urce pe scări.

Există și locatari care nu au nevoie de lift. Aceștia sunt locuitorii de la demisol, locuitorii de la subsol, locuitorii de la parter, locuitorii de la etajul 1. Locatarii trebuie doar să depună o cerere către Asociația de Proprietari pentru a fi scutiți de la plata taxei pe liftul din bloc.

Dacă suma ce trebuie achitată pentru factura de energie electrică a liftului din bloc nu se împarte între toți locatarii, scutiți fiind cei care fac cerere și stau la parter sau la etajul 1, altfel stau lucrurilșe când vine vorba de plata pentru mentenanța liftului.

Ce cheltuieli comune au cei care stau la bloc

Oricine deține un apartament într-un bloc de locuințe este obligat să contribuie la acoperirea costurilor cu întreținerea și mentenanța ori reparația spațiilor și facilităților folosite în comun. Legea nouă prevede că toți cei care stau la bloc trebuie să achite niște cheltuieli comune, dar și individuale. Cheltuielile comune includ costuri pentru întreținerea și reparația elementelor care sunt utilizate de toți proprietarii de apartamente. Cheltuielile comune includ:

  • întreținerea clădirii și a spațiilor comune, cum ar fi scările, holurile și curtea, așadar curățenie și salubritate;
  • utilități comune, cum ar fi apa și energia electrică utilizată în holuri, ascensoare și alte spații comune;
  • întreținerea și reparația sistemelor comune, cum ar fi interfonul, camerele de supraveghere și sistemele de securitate.

Cheltuielile individuale includ costurile pentru întreținerea și reparația elementelor care sunt utilizate doar de proprietarii de apartamente. Acestea includ:

  • utilitățile specifice apartamentului, cum ar fi apa, căldura și energia electrică;
  • reparații ale ferestrelor, ușilor și a altor elemente specifice ale apartamentului;
  • îmbunătățiri ale apartamentului, cum ar fi renovările și modificările personalizate.

Cei care stau la bloc trebuie să știe că sunt cheltuieli obligatorii comune sau individuale, dar în anumite cazuri există și scutiri de la plata unor taxe. Una dintre acestea este taxa pentru lift. Cei care stau la demisol, locuitorii de la subsol, locuitorii de la parter, locuitorii de la etajul 1 pot fi scutiți de cheltuielile pentru liftul din bloc. Tot ce trebuie să facă este să depună o cerere către Asociația de Proprietari. Adunarea Generală este cea care hotărăște dacă persoanele care locuiesc la etajul 1, parter sau demisol trebuie să plătească pentru lift.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`