Acești copii nu vor mai primi alocație din 2025. Este vorba despre înlocuirea alocației cu o garanție de bază pentru copii. Noul Regulament se aplică în Germania, însă mulți sunt revoltați de această schimbare. Iată legea care i-a surprins pe părinți.
Acești copii nu vor mai primi alocație din 2025
Alocația pentru copii va fi eliminată din anul 2025. Sărăcia în rândul familiilor cu copii reprezintă o problemă pentru societate. Se dorește înlocuirea alocației lunare cu o garanție de bază pentru copii.
Suma exactă, pe care o vor primi familiile în cadrul Garanției de bază, pentru copii nu este încă stabilită. Cert este faptul că va fi impusă o sumă garantată și una suplimentară. Suma garantată va corespunde cel puțin cu alocația primită de copii, adică 250 de euro. Aceasta va fi ajustată la fiecare doi ani. Suma respectivă va fi plătită pentru fiecare copil, indiferent de venituri sau alți factori. În ceea ce privește suma suplimentară va fi compusă din mai multe elemente. O indemnizație pentru costurile locuinței, care în prezent este de 150 de euro. O altă indemnizație pentru educație și participare, în prezent fiind de 15 euro, precum și alocația de bază pentru copii.
Suma va fi stabilită în funcție de vârsta și veniturile copilului și ale părinților. Va fi calculată astfel încât, veniturile să acopere minimul necesar existenței unui copil. O maximă a veniturilor este estimată undeva la 573 de euro.
Cei care primesc alocație acum vor avea parte, din anul 2025 , de o nouă Garanție de bază. Ajutorul va fi oferit copiilor până la vârsta de 18 ani, maximul vârstei fiind de 27 de an în situații speciale. Cei care vor urma o formare profesională se vor bucura de acest ajutor până la vârsta de 25 de ani, iar cei care studiază până la vârsta de 27 de ani. Pentru a solicita Garanția de bază va fi creat un portal online. Astfel, părinții vor putea aplica pentru garanția copiilor.
Țara care va oferi alocații familiale
Cetățenii din Austria care beneficiază de indemnizație de șomaj, ajutor de șomaj sau ajutor social, precum și părinții singuri cu un venit brut mai mic de 2.000 de euro, primesc 60 de euro în plus pe lună pentru fiecare copil. Această plată este valabilă până în decembrie 2024.
Dreptul la alocația familială pentru anul 2024 depinde de revizuirea evaluării salariatului sau de dreptul la deducerea pentru părinți singuri și pentru persoanele cu un singur venit, precum și de venitul anual evaluat. Deoarece plata se face de către diferite organisme, în ultimele luni au existat adesea întârzieri mari la plată.
În România, alocațiile au crescut din ianuarie 2024 cu 13,8%. Alocația pentru copiii de până la doi ani a crescut cu 88 de lei, la 719 lei. Pentru elevii de până la 18 ani, alocația crește cu 36 de lei până la 292 de lei. Alocația era anterior de 631 de lei pentru un copil de până la doi ani sau cu handicap și de 256 de lei pentru cei până la 18 ani. Alocaţiile pentru copii reprezintă un sprijin financiar important pentru familiile din România, iar cunoaşterea datelor de plată este esenţială pentru gestionarea corespunzătoare a bugetului familial.