Prima pagină » Actualitate » Acești angajaţi vor primi salarii cu 50% mai mici! Premierul Marcel Ciolacu a anunţat şi concedieri!
Acești angajaţi vor primi salarii cu 50% mai mici! Premierul Marcel Ciolacu a anunţat şi concedieri!

Acești angajaţi vor primi salarii cu 50% mai mici! Premierul Marcel Ciolacu a anunţat şi concedieri!

28 mai 2024, 13:53,
BZI.ro, în Actualitate

Guvernul pare decis să taie din sporuri şi să reducă veniturile bugetarilor care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de angajaţi vor primi salarii cu 50% mai mici. Sporul care a fost acordat în luna martie 2024 reprezintă pentru unii aleşi locali o majorare a salariului cu 50%.

Unii angajaţi vor primi salarii cu 50% mai mici

Guvernul intenționează să reducă sporurile și să diminueze veniturile angajaților din sectorul public care nu atrag fonduri europene. În consecință, anumite categorii de funcționari ar putea pierde până la 50% din salarii. Cine nu a adus bani europeni sau are proiecte blocate riscă să piardă aceste sporuri care sunt încasate inclusiv de primari.

Ministerul Finanţelor trebuie să îi prezinte premierului lista „privilegiaţilor” şi acesta va decide care venituri vor fi tăiate.

Sporul care a fost acordat în luna martie 2024 reprezintă pentru unii aleşi locali o majorare a salariului cu 50%. Primarul Capitalei, spre exemplu, primește un supliment de 6.000 de lei la salariu, în timp ce un primar de comună beneficiază de aproximativ 3.000 de lei în plus.

Toți europenii și mulți oameni din alte părți ale lumii beneficiază direct sau indirect de bugetul UE. Acesta ajută milioane de studenți, mii de cercetători și multe orașe, regiuni și organizații non-profit.

Toți cetățenii UE pot solicita finanțare din partea UE. În funcție de natura activității sau a proiectului dumneavoastră, puteți avea acces la diverse programe de finanțare ale UE.

Cele mai frecvente profiluri de beneficiari care solicită finanțare din partea UE sunt tinerii, cercetătorii, agricultorii, întreprinderile și organismele publice (orașele și regiunile).

Marcel Ciolacu: „Nu am ameninţat pe nimeni!“

Premierul Marcel Ciolacu ţine să sublinieze că nu a ameninţat pe nimeni atunci când a făcut declaraţiile referitoare la nemulțumirile angajaților din aparatul guvernamental.

„Am auzit că am ameninţat. Nu am ameninţat pe nimeni. Cred că sunt un om de bună credinţă şi ţin la acest lucru. Au fost vrei doi ani de guvernare de dreapta, până să intre Partidul Social Democrat la guvernare și nu s-a dat nicio mărire de pensii, nu s-a respectat legea, cu indicele de inflaţie. Nu s-a mărit salariul minim, o sigură dată cred că s-a mărit vreo 40 de lei. S-au făcut împrumuturi. Am înţeles de la angajaţii din Guvern că nu e suficient cât a propus Guvernul cinci cu cinci (procente, majorări salariale – n.r.) şi au făcut grevă. Eu atât pot, Guvernul României atât… ca să fie sustenabil, nu poate mai mult. «Dom-le, dacă nu vă convine, vă mutaţi. Să spună: «Dacă nu-mi măreşti salariul plec – am zis: dom-le, dacă e aşa de rău la Guvernul României, daţi-vă demisia!» Nu am ameninţat pe nimeni, dar eu atât pot! Eu nu-mi bat joc de România, eu nu arunc România într-un haos!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a anunțat creșterea salariilor pentru bugetari în două tranşe și că protestele au loc deoarece este an electoral.

„Se vor da oameni afară şi vom majora din economii! Acest lucru se întâmplă pentru că suntem în an electoral. Eu nu răspund la şantaj. Să nu mă voteze, dom-le! Eu atât pot! Eu nu pot să mai mă uit în ochii oamenilor de afaceri dacă eu fac un pas înapoi la fiecare şantaj, indiferent de aparatul propriu din Guvernul României”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a criticat protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului și a anunțat că vor fi angajaţi ce vor primi salarii cu 50% mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *