Prima pagină » International » Acești angajați vor primi în luna decembrie al 13-lea salariu! Se va acorda și un bonus de 500 de lei
Acești angajați vor primi în luna decembrie al 13-lea salariu! Se va acorda și un bonus de 500 de lei

Acești angajați vor primi în luna decembrie al 13-lea salariu! Se va acorda și un bonus de 500 de lei

17 sept. 2024, 12:20,
Mirela Gabriela Todosi în International

Acești angajați vor primi în luna decembrie al 13-lea salariu! Este vorba despre românii care muncesc în Italia. Pentru a beneficia de banii în plus, angajații trebuie să îndeplinească anumite criterii. Se va acorda și un bonus de 500 de lei.

Acești angajați vor primi în luna decembrie al 13-lea salariu!

Românii din Italia vor primi al 13-lea şi chiar şi al 14-lea salariu, dar şi un bonus de 100 de euro pentru cei cu venituri reduse. Ministrul adjunct al Economiei din Italia, Maurizio Leo, a anunțat că salariul din a 12-a lună, programat pentru plata în decembrie 2024, va include un bonus de 100 de euro pentru familiile aflate în dificultate economică. Acest bonus va fi acordat direct în salariu, fără a necesita o cerere separată din partea angajaților.

Pentru a beneficia de acest bonus pe lângă salariu, familiile trebuie să îndeplinească anumite criterii: să aibă venituri din muncă de până la 28.000 de euro, să aibă cel puțin un copil și un soț în întreținere, să fie văduve cu un copil în întreținere sau mame necăsătorite sau despărțite care au copil. Bonusul de 100 de euro plătit în plus la al 13-lea salariu va fi supus impozitului pe venit. În România, aceste salarii speciale nu se acordă sau în unele cazuri se poate acorda al 13-lea salariu în sectorul privat.

Țara care oferă salarii mari românilor

Luxemburg caută muncitori români și nu numai, iar condițiile de muncă și salariile sunt atractive. Cea mai bogată țară din Europa caută muncitori calificați, dar și necalificați. Printre diferitele posturi vacante care îndeplinesc aceste caracteristici se numără cele de mecanici, electricieni, montatori de anvelope, instalatori și zidari. Există și oferte de muncă pentru profesioniști precum tehnicieni în construcții, ingineri de date, tehnicieni suport stație și ingineri peisagiști. Un muncitor calificat poate câștiga peste 6.000 de euro pe lună, iar un muncitor necalificat poate primi un salariu minim de 2.500 de euro.

Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite în străinătate. În Austria şi Italia, angajaţii primesc două salarii în plus pe an. Unul dintre ele vine chiar înainte de vacanța de vară, în timp ce celălalt este plătit înaintea sărbătorilor de Crăciun. Românii care lucrează în aceste două țări se pot bucura din plin de al 13-lea și al 14-lea salariu. Acestea sunt numite „prime de Crăciun și de vacanță” sau „al 13-lea și al 14-lea salariu.”

În Italia, al 14-lea salariu se numește „Quattordicesima” și reprezintă un salariu adițional acordat anumitor categorii de angajați și pensionari, în funcție de anumite criterii și limite de venit. Există anumite contracte care nu prevăd „quattordicesima.” În Italia, lucrătorii din sectorul public nu pot primi al 14-lea salariu pentru că este o măsură suplimentară de plată rezervată doar sectorului privat.

Pot beneficia de al 14-lea salariu toți angajații care au prevăzut acest lucru în mod explicit în contractul de muncă, în special în anumite sectoare. Acest salariu suplimentar este acordat angajaților din sectorul de servicii, comerț, turism, sectorul alimentar, chimie, transport și logistică, sectorul de curățenie și servicii similare. Cert este că angajații care muncesc în Italia primesc în decembrie 2024 al 13-lea salariu și un bonus de 100 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`