Prima pagină » Local » Acestea sunt spitalele și farmaciile din Iaşi ce vor fi de gardă în minivacanța de Rusalii!
Acestea sunt spitalele și farmaciile din Iaşi ce vor fi de gardă în minivacanța de Rusalii!

Acestea sunt spitalele și farmaciile din Iaşi ce vor fi de gardă în minivacanța de Rusalii!

22 iun. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Bugetarii vor avea parte de o minivacanță, în intervalul 22-24 iunie 2024, cu prilejul Rusaliilor. Durerile și afecțiunile nu țin cont de zilele de sărbătoare și pot apărea din senin. Prin urmare, ieșenii trebuie să știe care sunt unitățile medicale ce vor asigura urgențele, precum și farmaciile cu program non-stop în aceste zile de sărbătoare legală

Ieșenii pot să stea liniștiți, deoarece, indiferent că au nevoie de tratament, analgezice sau pur și simplu au uitat să-și ia rețetele, vor avea la dispoziție trei farmacii cu program non-stop. De urgențele medicale se vor ocupa medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi și a Spitalului Clinic de Urgență Pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Acestea sunt spitalele din Iaşi care se vor ocupa de urgenţe în minivacanţa de Rusalii

În minivacanţa de Rusalii, 22-24 iunie 2024, ieşenii care vor avea nevoie de asistență medicală se pot adresa mai multor spitale din oraş, care vor asigura urgenţe. Adulții se pot prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi. Pacienții pot solicita informații la numărul de telefon 0232.240.822, iar de problemele urgente ale copiilor se vor ocupa medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Aparținătorii acestora pot lua legătura cu doctorii la numărul de telefon 0232.264.266. În cazul în care vor necesita prezentare la alte unități sanitare din județul Iași, pacienţii pot consulta graficul gărzilor, accesând următorul link: https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/. Totodată, în data de 24 iunie 2024, urgențele vor fi asigurate de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”, telefon 0232.213.000, interior 233 – triaj. De asemenea, datele de contact şi zonele arondate Centrelor de Permanenţă din judeţul Iaşi pot fi găsite pe site-ul DSP Iaşi, la link-ul https://dspiasi.ro/informatii-utile/centre-de-permanenta/.

Care sunt farmaciile din Iași ce vor fi deschise

În minivacanța de Rusalii, pe cuprinsul municipiului Iașidouă farmacii vor fi de gardă. Este vorba de Farmacia Ropharma, din Piaţa Unirii, nr. 3, telefon 0232.220.549, precum şi Farmacia Rosmarin, din Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 44, telefon 0232.263.365. Farmacia Ropharma are program non-stop, dar în perioada sărbătorilor poate fi restrâns. De asemenea, și Farmacia Rosmarin are program non-stop. În Paşcani, va fi deschisă non-stop Farmacia Galemih, de pe strada Gării, nr. 91, telefon 0232.760.612. Aceasta are program non-stop. În cazul unor urgenţe medico-chirurgicale neinternate, concediile medicale pot fi acordate de medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării din partea medicului care a asistat urgenţa. Deoarece spitalele din  Iaşi au, în minivacanţa de Rusalii, o activitate restrânsă, certificatele constatatoare de deces se eliberează, în această perioadă, de Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Ambulanța Privată Dacomed Iași, Ambulanța Privată For You Med Iași și Ambulanța Privată Med (Medical Emergency Division), prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *