Prima pagină » Actualitate » Aceste persoane nu vor mai fi primite în chirie! Românii trebuie să respecte o condiție importantă
Aceste persoane nu vor mai fi primite în chirie! Românii trebuie să respecte o condiție importantă

Aceste persoane nu vor mai fi primite în chirie! Românii trebuie să respecte o condiție importantă

07 oct. 2024, 14:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Aceste persoane nu vor mai fi primite în chirie! Proprietarii de locuințe își selectează sever viitorii chiriași și nu mai acceptă atât de ușor să pună la dispoziție apartamentul pentru orice persoană. Românii trebuie să respecte o condiție importantă.

Aceste persoane nu vor mai fi primite în chirie!

Proprietarii sunt din ce în ce mai preocupați să afle istoricul viitorilor chiriași. Chiar dacă au banii disponibili, cei mai mulți dintre cei care vor să stea cu chirie sunt refuzați din cauza stilului de viață pe care îl au.

Proprietarii de apartamente stabilesc anumite condiții pentru viitorii chiriași. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care chiriașii nu își găsesc din prima o locuință este fumatul. Mulți chiriași fumează în locuință, iar proprietarii sunt nevoiți să renoveze pereții periodic.

La fel de important este și faptul că proprietarii de locuințe, cei mai mulți dintre ei, nu acceptă chiriași cu animale de companie. Cel mai des refuz este primit de chiriașii care au animale de companie, în special câini mari și periculoși. Legea nu spune că proprietarii nu au dreptul să te refuze. Există însă două excepții, dacă persoana care caută o locuință este nevăzătoare și are un câine special sau dacă animalul de companie este terapeutic și se prezintă proprietarului o adeverință specială de la psiholog sau psihiatru.

De asemenea, proprietarii vor să fie siguri că locuința pe care o pun la dispoziție nu va fi avariată și că vor primi lunar banii pe chirie. Prin urmare, persoanele care au probleme cu alcoolul nu vor fi primite în chirie.

Ce trebuie să aibă în vedere viitorii chiriași când își caută o locuință

Chiriașii trec printr-o adevărată provocare atunci când își caută o locuință. Mulți vor un apartament în zone bune, la preț avantajos și caută să aibă cât mai multe facilități. La rândul lor, și proprietarii vin cu propriile reguli pentru chiriași. Cert este că au crescut nu doar prețurile, ci și standardele.

Chiriașii nu se uită doar la bani când vine vorba de o locuință. Aceștia își doresc să aibă acces ușor la mijlocele de transport, să aibă loc de parcare asigurat, să aibă apartamentul cu anumite dotări și multe altele, în funcție de preferințe. Cei mai norocoși chiriași reușesc să-și găsească locuința potrivită de la a doua vizionare, dar în 84% din cazuri aceștia au nevoie de până la 5 vizionări pentru a lua o decizie. Alți 11% merg și la 10 vizionări până când găsesc exact locuința dorită.

Noua lege aduce și alte schimbări pentru proprietarii de apartamente din România. Aceștia vor avea posibilitatea să-și promoveze locuințele pe platformele de închiriere, dar numai după ce obțin un certificat din partea autorităților locale. Lipsa acestui certificat poate duce la amenzi de până la 50.000 de lei. Această măsură are ca scop garantarea unui standard minim de calitate și siguranță pentru locatarii care închiriază aceste apartamente și menținerea unui cadru legal și regulat pentru piața închirierilor imobiliare. Noua modificare legislativă își propune să combată fenomenul de închiriere la negru a apartamentelor și nedeclararea veniturilor de către proprietarii acestor locuințe.

Cert este că proprietarii de apartamente au condiții stricte pentru viitori chiriași și îi refuză dacă nu respectă câteva reguli simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`