Prima pagină » Titlurile zilei » Aceste imagini i-au uimit pe toți ieșenii! Minune de la Sfânta Parascheva sau fenomen fizic? – FOTO/VIDEO

Aceste imagini i-au uimit pe toți ieșenii! Minune de la Sfânta Parascheva sau fenomen fizic? – FOTO/VIDEO

13 oct. 2022, 02:00, 14 ,
Gabriela Corbu în Titlurile zilei

Pe data de 10 octombrie 2022, deasupra Iașului a apărut o lumină misterioasă despre care specialiștii încă nu se pot pronunța. Ipotezele cu privire la aceasta nu au întârziat să apară, oscilând între o minune de la Sfânta Parascheva și o explicație științifică. Fenomenul misterios a durat 3-4 minute, sursa fiind neidentificabilă

An de an, mii de credincioși din toate colțurile țării se adună la Iași, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, despre care aceștia spun că face minuni. Pe cerul Iașului a apărut o lumină ce s-ar datora Sfintei, după cum cred enoriașii.

obiect neidentificabil

Pe cerul Iașului a apărut o lumină despre care enoriașii spun că se datorează Sfintei Parascheva

Un fenomen misterios s-a arătat pe cerul Iașului: Minune de la Sfânta Parascheva?

credinciosi la Sfanta Parascheva

Credincioșii adunați la sărbătoarea Iașului spun că lumina ar avea proveniență divină

Luni, 10 octombrie 2022, în jurul orei 18:00, pe cerul de deasupra Iașului a apărut un fenomen pentru care încă nu există explicații. Ieșenii și-au expus punctele de vedere cu privire la sursa acestei formațiuni, iar pentru credincioșii adunați la sărbătoarea Iașului lumina ar avea proveniență divină.

„Este în preajma Sfintei Cuvioase Parascheva. Ea a adus lumina, să întărească lumea în credință. Este trimisă de la Dumnezeu pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, sigur. Un semn dumnezeiesc!”, spune Nechifor Lucica, credincioasă venită să se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

„Este un semn că Dumnezeu este cu noi și că Sfânta este cu adevărat, nu numai de ziua ei, ci în fiecare zi”, precizează Elena Mămăligă, o altă persoană venită să se închine la moaște.

Aceasta ne-a povestit și cum a ajutat-o rugăciunea către Sfânta Parascheva să se vindece de boli, dar și cu problemele pe care le-a avut.

„De nenumărate ori m-a ajutat. Puteam sta doar 30 de minute pe picioare, cu ajutor. M-am rugat la Sfânta vreo câteva luni, iar de ziua ei am fost și m-am închinat. A doua zi puteam merge cu ușurință. Când m-am rugat pentru fiica mea, ajunsă la picioarele Sfintei un glas m-a întrebat: «Pentru tine nu ceri nimic?». I-am zis că mă doare un picior pentru care trebuia să mă operez. Atunci, în Catedrală, am simțit o mână nevăzută cum mă vindecă!”, adaugă Elena Mămăliga.

Semnele și minunile care apar în zona Iașului nu sunt trecute cu vederea, iar oamenii sunt de părere că acestea se datorează și zonei în care locuim.

„Dumnezeu a trimis-o în zona Moldovei, lumea e credincioasă aici. Toate sunt în vederea Sfintei Cuvioase Parascheva, ea le aduce. Dumnezeu este cu noi și ne dă un semn”, adaugă Lucica N. și Elena M.

Enoriașii veniți pentru rugăciune nu ezită să spună că sursa fenomenului este de origine divină.

„Este un semn de la Divinitate. Sfânta Cuvioasă este alături de noi. Eu așa cred, că este un semn bun”, este convinsă Petronela O.

credinciosi la Sfanta Parascheva

Enoriașii veniți pentru rugăciune nu ezită să spună că sursa fenomenului este de origine divină

Lumina misterioasă, semn al divinității sau fenomen fizic?

Silviu Gurlui

Profesor de fizică Silviu Gurlui ne-a oferit și el câteva explicații cu privire la fenomenul petrecut, care nu este singurul ce a avut loc în aceste zile

Iașul se află în sărbătoare, iar tot mai mulți credincioși trec pragul Mitropoliei pentru a se ruga la Sfânta Parascheva.

„Arată că Sfânta Parascheva face minuni! Cred că e ca un fel de soare, e un semn că trebuie să fim mai luminoși, cu inimă bună. S-a arătat această lumină ca să credem în ea. E un semn, într-adevăr”, povestește Liliana C. și Daniela M.

Liliana C. este o ieșeancă stabilită în Târgoviște, iar la 2-3 luni, susține aceasta, trebuie să vină la Sfânta Parascheva pentru a se ruga și a mulțumi acesteia.

Cercetătorul Silviu Gurlui, prof. univ. de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, a oferit câteva explicații cu privire la fenomenul petrecut zilele trecute.

„Este vorba de o formațiune destul de luminoasă care s-a observat în mai multe rânduri în Iași, cea mai evidențiată perioadă fiind cea de luni seara, în jurul 18:30. Toți oamenii cu care am discutat au zis că așa ceva nu a mai fost aici. Sunt mai multe scenarii, dar pentru mine, în momentul de față, nu este niciunul care să descrie toți parametrii evidențiați de imaginea asta. Încă nu există o explicație științifică. O potențială explicație ar fi dată de vaporii de condensare proveniți de la un avion, iar, în funcție de condițiile atmosferice, de umiditate, de răcire și de poziția soarelui, acesta să reflecte acel obiect. Dar această speculație nu stă în picioare din alte motive”, declară Silviu Gurlui.

Până la o dovadă clară a sursei acelei lumini văzute pe cerul Iașului, rămâne un mister dacă a fost o minute de la Sfânta Parascheva sau doar un fenomen fizic.

Comentarii
  • Niste minte în capul credincioșilor, nu a pus „sfânta”?

  • Proști tare moldovenii ăștia

  • Pelerina de ploaie

    Poate le da sfânta minte idioților de pelerini. Asta ar fi o minune!

  • acum tot ce se intampla are leagtura cu moastele

  • Racheta Soyuz

    Cred ca era ori flacara rachetei Soyuz care ducea un satelit Glonass K17 pe orbita ori gazele care se deplasau in spatele rachetei in spatiu luminate de soarele la apus

  • O grămadă de proști se minunează și nici măcar Gurlui nu e in stare să zică ceva concret in 20 de fraze de nimicuri !, măcar el ca mare științific trebuia să știe ceva despre sateliți ori mai nou cum arată pe cer Starrlink
    Salba de sateliți a lui Elon Musk care operează acum in Europa de est , Ukraina , hai șvolarilor că nu e greu , gasiți pe net poze și filme cu salba de sateliți Tarrlink , nea Gurlui mai documenteazăte bre mai lasă frazele din cărțile de pe timpu lui Brejnev

  • Preacuvioasei noastre Maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilință îi aducem noi, nevrednicii păcătoși, pentru mijlocirile sale. Că mari daruri ne-am învrednicit a dobândi, de la izvorul cel pururea curgător de bunătăți al Mântuito­rului nostru, și să-i cântăm: Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

  • Preacuvioasă Parascheva mult folositoare
    tu ești a noastră mângâiere și ajutătoare.
    Din Epivata ai venit la noi în România
    să-aduci cu tine Raiul Sfânt la toată omenirea.

    Te rogi mereu la Dumnezeu pentru Moldova noastră
    pe care o aperi și-o păzești de rele și năpastă.
    Cu mulțumiri măicuță bună te rugăm fierbinte
    nu ne lăsa ca să pierim de rău și de ispite.

    Că noi venim din depărtări în acest colț de țară
    să-ți spunem oful și durerea ce ne împresoară.
    Iar pentru noi tu mijlocești la Bunul nost’ Părinte
    pe care-L rogi frumos mereu durerea să ne-asculte

    Cu Sfinții care vin la Iași de ziua ta cea sfântă
    ne ajutați neîncetat prin rugăciune multă.
    În fiecare zi din an la racla ta se-adună
    creștini ce moaștele-ți cinstesc și cântă din-mpreună:

    Bucură-te Sfânta Parascheva mult folositoare!

  • Bă anonimule dute la Socola !, acolo poți delira cu motivație și înțelegere

  • Daca esti un ‘geniu” renunta la anonimat si ai sti un lucru ca niciun geniu adevarat nu isi permite sa ii faca pe ceilalti care nu gandesc ca el.Ma gandesc ca prost esti tu si pana nu esti fudul parca nu esti prost destul este in proverb nu imi apartine.

  • doamne cat sunteti de idioti
    e un avion care lasa codens si bate soarele in el

  • Stati asa si luminati !

    Adicatelea vreti sa ziceti ca nici Habilul Europarlamentar nu a deslusit misterul ?
    EL ?
    Habilul Presedinte de cejeu hastagist nu a lamurit poporul ?
    Adicatelea nea Habilul nu a zis ca s-a vrednicit lumina aia data de bangul sonic si filtrata prin PM 10 care a decimat pestii din Jijia ? Pai asta-i grav, bai, pai cine o sa il mai invite pe habil la vreo nunta traditionala sau, Doamne feri, pe la vreun post TV ?
    Fiti bai oameni de treaba si lasati habilul sa se vredniceasca la lucrul asta simplu si usor de explicat pulimii, ca acusi vin alegerile si iar o sa candideze cu ghinion.

  • Hemoroid hortodoxat

    s-a besit parascovida

  • Am vazut ceva asemanator , spre vest pe inserat cam la 35-40 grade , in vara ’76. Coincidenta sau nu , stim ce a fost in martie ‘ 77.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *