Prima pagină » Actualitate » Acesta este secretul victoriei în fața Ucrainei! Edi Iordănescu a apelat la Divinitate, surprins la biserică înainte de primul meci al României

Acesta este secretul victoriei în fața Ucrainei! Edi Iordănescu a apelat la Divinitate, surprins la biserică înainte de primul meci al României

18 iun. 2024, 08:49,
BZI.ro, în Actualitate

România a obținut o victorie fabuloasă la primul meci de la EURO 2024, învingând Ucraina cu scorul de 3-0 pe ultramodernul stadion Allianz Arena, din Munchen. Puțini sunt cei care știu însă că de Înălțare, selecționerul Edi Iordănescu a apelat la Divinitate. Acesta a mers să se roage la o biserică ortodoxă din Wurzburg, orașul care găzduiește Naționala României.

Edi Iordănescu a apelat la Divinitate

Antrenorul Edi Iordănescu pare a fi preluat credința de la tatăl său. Cu el antrenor, naționala României a mers pe mâna Divinității la Euro 24, antrenorul fiind surprins la biserică înainte de primul meci al României.

„Pentru domnul Edi Iordănescu a contat foarte mult și că există o biserică ortodoxă, pentru că ei sunt o familie credincioasă”, a declarat Protosinghel dr. Ghelasie Păcurar.

„Hristos s-a înălţat, e sărbătoare mare!”, a spus Edi Iordănescu la ieşirea din lăcaşul de cult, în timp ce ţinea în mână o icoană sfințită, pe care i-a dăruit-o preotul Păcurar.

Pe de altă parte, gestul lui Iordănescu de a se ruga la biserică pentru victorie a fost interpretat cu sarcasm de presa iberică. Jurnaliștii din Spania sunt de părere că arma secretă a României, de la EURO 2024, este încrederea în Dumnezeu.

”Echipa tricoloră se va agăța de religie pentru a încerca să surprindă. România, cu lotul cu cea mai slabă valoare de piață de la EURO 2024, echivalentă cu a unor echipe precum Getafe, Granada sau Mallorca, este una dintre cele mai slabe echipe de la CE. Cu toate acestea, au o armă secretă: își pun speranțele în Dumnezeu și nu este un clișeu! Wurzburg, orașul în care se pregătește echipa tricoloră, are o biserică ortodoxă. Această parohie, condusă și de părintele român Ghelasie Păcurar, a primit în urmă cu câteva luni aprobarea de a aduna comunitatea ortodoxă română din zonă. Antrenorul Edward Iordănescu este un om foarte religios. Acesta ar putea fi motivul pentru care România se află acolo. ‘Cred 100% în Dumnezeu. Mă rog dimineața, seara și înainte de fiecare meci’, a recunoscut Edward Iordănescu. Părintele Păcurar speră să binecuvânteze lotul României înainte de startul EURO”, a scris publicația spaniolă as.com.

Edi Iordănescu: „Această generație nu reprezintă niciun metal”

După meciul cu Ucraina, Edi Iordănescu a transmis că și-ar dori ca Nicolae Stanciu & Co să fie numiți „Generația de Suflet”.

„Felicit băieții! Au fost fabuloși. Mă puneți într-o situație ingrată, si eu am avut trăirile mele. Mi-am dat mereu concursul să răspund la întrebări. Poate povestim asta după ce ne întoarcem de la EURO. Referitor la această generație, eu vă rog ceva. Nu-i numiți în niciun fel. În trecut a fost «Generația de Aur». Această generație nu reprezintă niciun metal. Aceasta reprezintă ‘Generația de Suflet’. Așa vreau să o numim. Trebuie să fie ‘Generația de Suflet’ a românilor. Când pune suflet, generația asta nu are limite. Au făcut un efort fantastic. S-au unit, s-au strâns. Sunt mândru de ei”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Presa internațională a scris înainte de meci că Edi Iordănescu a apelat la Divinitate, acesta fiind surprins la biserică înainte de primul meci al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *