Fast-foodul La Cabană, aflat în Nicolina, pe Strada Bradului, este pe piață din anul 1991 și a fost fondat de Hordilă Năstăsăl, în vârstă de 65 de ani, din pasiunea acestuia pentru gastronomie
Care este povestea din spatele fast-foodului „La Cabană”: „Asta a fost ambiția mea, să fac ceva frumos de la început”
Hordilă Năstăsăl, în vârstă de 65 de ani, a închiriat un spațiu în anul 1991 și l-a transformat într-un fast-food de cartier. Acesta a construit o cabană din lemn în care și locuiește în prezent, iar la parter, se află locul în care își derulează activitatea.
„Mi-am deschis fast-foodul aici, în zonă, pentru că merita; asta mă gândeam că lipsește. Am și clienți fideli care vin aici dintotdeauna. Spațiul nu este închiriat, l-am cumpărat acum câțiva ani. La început, l-am avut închiriat. Am închiriat terenul și am construit eu, din lemn, această căbănuță. De aici și numele «La Cabană». Asta a fost ambiția mea, să fac ceva frumos de la început. Bucătăria este deschisă din anul 1992, zic strict de fast-food. Gătim, în special, pizza, mici, cârnăciori, burger. Noi suntem renumiți pentru Pizza Cabanei, care este preparată cu o rețetă specială. Toată mâncarea este proaspătă, se gătește la noi în bucătărie. Eu, acum 12 ani, am avut deschisă și terasă pe litoral în Mamaia. Am avut terasă mare, restaurant cu 200 de locuri. Mergeam acolo doar pe timpul sezonului. Reușesc să mă mențin pe piață de atâta timp datorită clienților, datorită servirii bune, produselor. Nu am prețuri exagerate, aici poți bea o cafea cu 4 lei. Dacă te duci în centru, fără 15 lei, nu scapi. Am vrut să pun prețurile accesibile pentru toată lumea, mai ales în funcție de zonă. Este, până la urmă, un fast-food de cartier”, a declarat Hordilă Năstăsăl, administrator la fast-food La Cabană.
Hordilă Năstăsăl: „Am avut mai multe activități”
Hordilă Năstăsăl, administratorul fast-foodului, a lucrat și în domeniul distribuției. Pe lângă asta, a administrat și magazine alimentare aflate sub Pasajul Nicolina, un restaurant în Mamaia, unde se ocupa cu mâncarea tradițională, chiar și o agenție de turism, acesta reușind să se ocupe de toate în același timp.
„Am mai avut și decăderi, bineînțeles. Cu toate astea, nu m-am ocupat doar cu asta. Am mai avut și distribuție, acolo am pierdut enorm. M-am ocupat cu asta în anul 2000. Am fost unicul distribuitor la Berea Timișoreana. Firma se numea altfel pe atunci. După, am intrat în insolvență, dar m-am relansat și, de 12 ani, sunt numai pe profit. Am avut mai multe activități. Am avut și magazine în Pasajul Nicolina, din anul 1994 până în 2000, dar le-am vândut; erau magazine alimentare, am mai avut distribuția, chiar și o agenție de turism. Le administram pe toate odată. Aveam biroul sus, unde locuiesc, aici era un fel de sediu. Prima dată, se numea firma Săgetătorul, dar nu a prins. Am avut câteva probleme. Aveam și mulți angajați, în jur de 30-40 aveam doar în Mamaia. Aici, la fast-food, mai aveam 12 angajați, la distribuție am mai avut agenți, în pasaj, unde aveam magazinele deschise, aveam încă 9 angajați. A fost greu. În prezent, am rămas cu fast-foodul, care este deschis de la ora 08:00 la 22:00. Țineam deschis înainte non-stop, dar nu mai ținem deschis așa, pentru că nu ne convine. Mai ales că, noaptea, sunt tot felul de oameni”, a adăugat Hordilă Năstăsăl, administratorul fast-foodului La Cabană.
Fast-foodul La Cabană se va extinde: „Tot timpul, în viață, dacă vrei să faci ceva, trebuie să îți placă”
Pe viitor, Fast-foodul La Cabană se va extinde cu o terasă de 16 locuri și o nouă bucătărie, unde se vor prepara mâncăruri tradiționale. Acestea sunt învățate de Hordilă Năstăsăl dintr-o carte de rețete de care are grijă ca de Biblie și pe care a primit-o de la Stere Stavrositu, profesor de Tehnologie culinară și tehnica servirii, care a decedat în anul 2023.
„Mi-a plăcut foarte mult gastronomia. Lucrez după rețete din turismul internațional, mă refer la mâncăruri tradiționale. Momentan, nu îmi permit să deschid un restaurant cu mâncare tradițională. Nu am condiții aici. Doresc, pe viitor, să mă extind. Vreau să dau drumul la un spațiu închis de vreo 16 locuri, unde să mănânce lumea. Am vrut să mai facem noi niște modificări, dar birocrația asta ne omoară, primăria, autorizațiile. Este mai complicat, dar vedem de acum cum o fi. Toată lumea se miră cum încă rezistăm. Eu vreau să deschid bucătăria aici, să fac mai multe tipuri de mâncare, să folosesc rețete tradiționale pe care le-am învățat, dar trebuie să găsesc mai întâi bucătar. Tot timpul, în viață, dacă vrei să faci ceva, trebuie să îți placă. Mie, unul, mi-a plăcut gastronomia mult. Am o carte de rețete și o țin ca Biblia. Este dată cu dedicație de la profesorul care a scris-o. Include toate detaliile, proteine, gramaj, tot, tot. Cartea este de pe 15.07.1991 și este scrisă de Stere Stavrositu”, a spus Hordilă Năstăsăl, administrator la fast-food La Cabană.
Astfel, fast-foodul La Cabană din Iași este locul în care pasiunea pentru gastronomie își spune cuvântul și trecerea timpului nu-l mai poate afecta.
Cel mai jegos ! Miroase a pisat și altele…..
Ești o curva
Preotul nu știe ce vorbește ….el are bani dar pentru buget e ok
Tre să comenteze cineva, normal ca le este ciudă la om îi merge și ei lor de foame…invidia asta!
Felicitari, domnule Hordila.
Si care e stirea ?