Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Acesta este orarul de refacere a organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”
Acesta este orarul de refacere a organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

Acesta este orarul de refacere a organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

20 dec. 2019, 11:52,
BZI.ro, în WoW!

În medicină tradițională, chinezii se bazau și pe orarul organelor. Științific s-a constatat că dacă nu se respectă ritmul interior, omul se îmbolnăvește mai ușor din cauza uzurii organelor.

ORA 6 Este ora la care organismul se trezeşte și începe producţia de hormoni. Trebuie evitate lenevirea în pat, ALCOOLUL şi ŢIGĂRILE.

ORA 7 Inima intra în viteză a cincea. Începe producția de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineața face o greșeala, pentru că inima este suprasolicitată. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte se recomandă a se bea un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apă băut imediat după trezire te scapă de constipație)

ORA 8 Organismul tânjește după combustibil. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarcturi şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală, dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânați pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.

Acesta este orarul de refacere al organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

ORA 9 Organismul recepţionează slab durerea, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar şansele de vindecare cresc.

ORA 10 Este oră în care creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum puteți pleca la drum cu maşina, atenţia şi reflexele sunt mult sporite.

ORA 11 Organismul arde grăsimile. Se poate mânca bine. Cu puţin înaintea prânzului, inima şi circulaţia sanguină se afla în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic, pentru că se poate că diagnosticul să nu fie cel real.

ORA 12 Organismul produce acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Se pregăteşte pentru a produce sucul gastric şi a primi mâncarea.

Acesta este orarul de refacere al organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

ORA 13 Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie să ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca prânzul să fie consumat în linişte şi fără alte preocupări decât a mânca. Şi FĂRĂ NERVI. Mâncarea se serveşte în linişte şi armonie.

ORA 14 Organismul trebuie să se odihnească.

ORA 15 Creierul se pune din nou în mişcare. Ne putem continua în forţă activitatea.

ORA 16 Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber.

Acesta este orarul de refacere al organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

ORA 17 Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni. Sportivii ştiu că cine se antrenează sau concurează, obţine acum cele mai bune rezultate.

ORA 18 Este ora activităţilor culturale. Papilele gustative şi simţurile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit.Nervii reacţionează la durere sau furie.

ORA 19 Organismul este cel mai dispus să accepte tratamente, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar scade tensiunea.

Ora 20 Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul
înregistrează o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.

ORA 21 Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerata pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.

Acesta este orarul de refacere al organelor interne. „Cine își tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăvește mai des”

ORA 22 Ficatul nu mai lucrează. Stop fumatului!

ORA 23 Începem să visăm cu ochii deschiși. De la această oră corpul se liniștește. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortizol, hormonul stresului, este oprită.

ORA 24 Este obligatoriu să avem un somn profund. Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. ATENŢIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Mai bine staţi acasă şi plecaţi la drum la o oră favorabilă.

Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială. Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile,dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *