Muzeul în care turiștii pot intra dezbrăcați este Muzeul de Civilizații din Europa și Mediterana din Marseille, Franța. Conducerea muzeului propune o experiență inedită și anume vizitarea expoziției „Paradise Naturist” fără haine. Iată de ce sunt încurajați vizitatorii să își lase hainele la intrare.
Acesta este muzeul în care turiștii pot intra dezbrăcați
Muzeul naturalist din Marseille, Franța, pune la dispoziția turiștilor expoziția „Paradise Naturist”, iar vizitatorii sunt îndemnați să intre dezbrăcați în muzeu. Singurul obiect vestimentar acceptat este încălțămintea.
Muzeul amintește că Franța este considerată „destinația turistică principală” pentru cei care practică înlăturarea hainelor în spații publice. Decizia de a merge nud poate fi o forță unificatoare pentru societate, consideră reprezentanții muzeului. Experiența aceasta este una cu totul inedită pentru turiștii care vizitează muzeul naturalist.
Legi stricte pentru turiștii care vor să meargă în Italia
Vor intra în vigoare noi reguli pentru turiștii care vor să viziteze alte țări. De exemplu, autoritățile din Italia vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi.
„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră.”, este anunțul făcut de autorități.
Cei care vor să meagă în vacanță în Italia vor avea nevoie de următoarele documente: pașaport valabil, confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private, asigurare de călătorie, bilet de întoarcere sau de plecare, dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.
Și Grecia a schimbat regulile pentru turiști. Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi. Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro. Introducerea acestor taxe noi va conduce la o dublare a bugetului Greciei pentru fondurile speciale destinate industriei turistice.
Altfel stau lucrurile când vine vorba de regulile pentru turiștii care vor să viziteze Spania. Spania a înregistrat un număr record de 85,1 milioane de vizitatori străini, consolidându-și poziția ca a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța. Regiunea cea mai vizitată a fost Catalonia, cu 18 milioane de vizitatori, urmată de Insulele Baleare și Insulele Canare. Cu toate acestea, spaniolii cer autorităților politici mai riguroase pentru a proteja interesele locuitorilor și mediul înconjurător în fața creșterii rapide a turismului global. Protestatarii au stropit turiștii din zonele turistice cu pistoale cu apă și au scandat lozinci împotriva invaziei turistice, cerând o schimbare radicală în gestionarea fenomenului turistic.