Prima pagină » Local » Acesta este motivul pentru care Daniel Timofte a revenit la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, deși a fost demis pentru incompetență! Deputatul Emanuel Ungureanu: „Oamenii influenți pe care i-a operat el în oraș au zis «e omul nostru, hai să-l repunem în funcție»” – FOTO
Acesta este motivul pentru care Daniel Timofte a revenit la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, deși a fost demis pentru incompetență! Deputatul Emanuel Ungureanu: „Oamenii influenți pe care i-a operat el în oraș au zis «e omul nostru, hai să-l repunem în funcție»” - FOTO

Acesta este motivul pentru care Daniel Timofte a revenit la conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, deși a fost demis pentru incompetență! Deputatul Emanuel Ungureanu: „Oamenii influenți pe care i-a operat el în oraș au zis «e omul nostru, hai să-l repunem în funcție»” – FOTO

31 oct. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte în Comisia pentru sănătate şi familie, a scos la iveală, de-a lungul anilor, numeroase ilegalități și probleme din sistemul de sănătate românesc, iar luni, 30 octombrie 2023, în cadrul unei emisiuni BZI Live, a dezvăluit motivele pentru care, deși demis pentru incompetență, chirurgul Daniel Timofte a revenit la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Daniel Timofte fost demis pentru incompetență, dar a revenit la conducerea celui mai mare spital din Moldova

Deputatul Emanuel Ungureanu este de părere că Daniel Timofte a avut curajul de a candida din nou pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, după ce în data de 28 iunie 2023 a fost demis pentru incompetență, deoarece s-a bazat pe relațiile pe care le are în rândul oamenilor politici, dar și printre membrii Serviciului Român de Informații (SRI).

„Am trimis, la DNA Iași, documente care atestă clar că acest domn în timpul programului în care trebuia să se ocupe de spital, el se ocupa de pacienți, el făcea operații în timpul programului de management. Dacă vă uitați pe cifrele Spitalului «Sf. Spiridon», veți vedea datorii uriașe și veți vedea lipsă de materiale, lipsă de medicamente. De ce vorbesc doar eu asta și de ce nu auziți asta din gura Inspecției Sanitare de Stat, a DSP Iași, din partea unor politicieni locali, de ce auziți asta din partea mea, care vin de la Cluj!? Când ajung la Iași, lumea îmi spune că se știe despre aceste nenorociri, dar se tace.

O să vă spun de ce se tace, pentru că la Parchet, pentru că la SRI, la vârful politicii și a sistemului acestuia securist, nu mă feresc să spun asta, sunt oameni care beneficiază de servicii medicale în aceste spitale, inclusiv din partea domnului Timofte, preferențial. De asta oamenii ăștia nu au o problemă, cum au toți cetățenii, că după 5 ale lunii nu mai găsești loc nici la CT, nici la RMN, nu mai găsești bani de analize, ție, ca cetățean simplu, ți se spune că nu mai sunt bani, dar când e vorba de un SRI-ist, de un șef de Parchet, când e vorba de un judecător, când e vorba de oameni influenți în comunitate, oamenii aceia sunt serviți, la stat sau la privat, cu prioritate, se găsește întotdeauna loc, se găsesc întotdeauna medicamente, se găsește întotdeauna un comportament bun”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Emanuel Ungureanu: „Realitatea nu se schimbă oricât de multe rapoarte faci, oricât de multe reportaje apar”

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus, în urmă cu 8 luni, o plângere împotriva lui Daniel Timofte, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, deoarece acesta nu respectă programul de lucru și operează în intervalul orar în care ar trebui să-și desfășoare activitatea de manager. Cu toate că a adus dovezi de necontestat că Daniel Timofte încalcă legea, Emanuel Ungureanu nu a fost audiat nici în ziua de azi.

„De ce niciodată nu se întâmplă nimic, din cauza acestui lanț mizerabil, din cauza acestor complicități între politicieni, manageri de spitale, șefi de secții, puși acolo pe criterii politice, foarte mulți dintre ei slabi din punct de vedere profesional, dar capabili să-și creeze o rețea protecție. Alexandru Rafila, inițial, i-a dat raport defavorabil lui Timofte, i-a spus «tu nu ai ce să cauți manager».

Și sistemul care l-a adus pe Timofte manager, oamenii influenți pe care i-a operat el în oraș, din SRI, din Parchete, au zis «dar domnul Timofte e omul nostru, hai să-l repunem în funcție», iar domnul Rafila, care este fiul unui general de Securitate, este fiul șefului Securității din Arad, ascultă de sistemul care pune manageri și a zis că domnul Timofte e numai bun. După ce i-au dat calificativ insuficient, care certifică faptul că tot ce am spus eu, în anii trecuți, despre el este adevărat și verificat în acte, l-au repus în funcție. De ce nu reacționează mai multă lume când apar aceste abuzuri!?

Astăzi se împlinesc 8 ani de la tragedia Colectiv, dar avem bacterii nosocomiale care ucid zeci de români în fiecare zi? Avem! Avem vreun spital de mare ars? Nu. Avem oameni pregătiți în afara țării ca să îngrijească de acești pacienți? Nu avem. Avem vestiare horror în spitalele din Botoșani, Iași, subsoluri pline de mucegai și de șobolani. Realitatea nu se schimbă oricât de multe rapoarte faci, oricât de multe reportaje apar.

Eu am vorbit despre domnul Timofte din fața Spitalului «Sf. Spiridon», într-o zi de iarnă, am venit cu acte, am arătat că el a încălcat legea, am depus plângere la Parchet, nu m-a audiat nimeni, au trecut aproape 8 luni și nu am primit niciun fel de telefon”, a declarat deputatul USR.

Comentarii
  • USR nu mai e

    Maistre, da’ Voiculescu ala a vostru cum de n-a facut el spital de mari arsi ? E nasol in opozitie, este ? Stai sa vezi ce zburati din schema la alegeri, o sa va duceti la Haur sa cersiti locuri eligibile.
    Ca doar nu va cheama barna sau aia din Muscel, impusi pe liste fara alegeri interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *