Prima pagină » Titlurile zilei » Acesta este locul unde șoferii se tem să intre! Iată ce se ascunde în spatele unei străzi din Iași. Primar: „Știu ce periculos este acolo pentru că am pățit-o”

Acesta este locul unde șoferii se tem să intre! Iată ce se ascunde în spatele unei străzi din Iași. Primar: „Știu ce periculos este acolo pentru că am pățit-o”

03 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

Acesta este locul unde șoferii se tem să intre! Iată ce ascunde o stradă din comuna Grajduri, județul Iași, și de ce autoritățile locale nu pot face nimic. În acel loc dispare oglinda rutieră, iar camerele de filmat sunt greu de montat. În urmă cu câteva zile, chiar în această zonă, o șoferiță a fost la un pas de moarte.

Strada din Grajduri pe care șoferii se tem să intre

Drumurile din pădurea Bârnova sunt cunoscute pentru curbele periculoase. Numai pe drumul comunal 51, cel care face legătura cu drumul județean 248 și localitatea Poiana cu Cetate, sunt pe puțin cinci curbe în care au avut loc accidente rutiere. În cea care duce către gara Bârnova, acum câțiva ani, un copil a fost grav accidentat.

Astăzi, părinții acestuia au construit o troiță, amintind și șoferilor cât de periculoasă este zona. La câțiva metri distanță, conducătorii auto au parte de o nouă curbă, mult mai periculoasă. Este situată sub o trecere de cale ferată, iar vizibilitatea este aproape zero. Aici, în fiecare zi, șoferii care tranzitează zona au emoții atunci când trec pe sub calea ferată. În plus, mulți participanți la trafic au fost la un pas de moarte din cauza celor care nu cunosc drumul și intră cu viteză în curbă.

Chiar zilele trecute, o tânără șoferiță a fost la un pas de moarte după ce șoferul unei cisterne a tăiat curba și a intrat pe contrasens. Dacă șoferița nu frâna la timp, se putea produce o tragedie. Primarul comunei Grajduri transmite că știe situația din zonă și că a luat și măsuri, montarea unei oglinzi rutiere, însă de fiecare dată a fost furată.

„Au fost puse oglinzi retrovizoare, dar mereu au fost furate. Am dat și la poliție, dar nu avem ce să facem. Nici nu mai știu numărul oglinzilor pe care le-am pus, multe oricum. Ea este semnalizată ca și curbă, dar vizibilitatea e rea acolo. Am vrut să punem o cameră acolo, dar nu este semnal, nici electricitate nu este în zonă, nu avem unde să o punem. O să punem încă o oglindă și poate și o rugăciune. Să nu mai fure, că poate salvează o viață. Știu ce periculos este acolo pentru că și eu am pățit-o acum câțiva ani”, a declarat primarul comunei Grajduri, Constantin Zamfirache.

În zonă, există o restricție de trafic pentru vehiculele de tonaj greu, însă se aplică doar duminica. Iată, acesta este locul în care șoferii se tem să intre. Strada din Grajduri unde pândește moartea, iar oglinzile rutiere sunt furate.

Comentarii
  • Acum serios…cum adica a e periculos ca nu ai oglinda…etc Pai nu ar trebui sa stea fiecare pe banda lui? Ca la noi la romani e o traditie sa se taie curba fara vizibilitate..nu mai spun de viteza cu care se intra in curbe..chestia ca nu stie drumul..nu e o scuza…adaptezi viteza la propriile tale reflexe si capacitate de reactie. da,scuze..am uitat ca sunt multi soferi „talentati” pe strazile Romaniei. Exact din motivul asta oglinda nu va rezolva mare lucru…

  • Domnule primar, daca observ bine , drumul face o bucla că sa intre pe sub pasaj, tipic pentru folosirea vechilor ,, drumuri de căruță,, . Înainte de bucla exista o alta curba iar după bucla încă una , cum ar fi dacă ați elimina bucla și ați obliga acest CFR in..ct sa facă un alt pasaj care practic îndreaptă drumul , sau ,, trebuie să mai moara niste oameni ,, că sa ne luminam ??? Ce perere aveti? Soluții există , numai că trebuie să gândim cu capul nu cu tocurile de la pantofi și nu numai în campania electorală! Succes domnule primar!! Este doar o idee, sigur pot exista și altele, numai că trebuie să vrem și să insistăm in ceea ce dorim sa facem cu adevărat.

  • Ce ar fi să puneți niște limitatoare de viteză? Cocoașe? Orice… haideți domnule primar ca dacă se fură oglinda cred ca va permiteți sa mai puneți încă una. De câți ani frecventez eu zona nu am văzut decât o singură dată oglindă acolo. Aceea poate a fost furată. Dar să nu vorbim despre câte oglinzi ați pus și v-ați plictisit să fie furate. Asta e minciună.

  • Nu au ce cauta mijloacele de transport ca cel prezentat în imagine când negocierea acelei curbe implica pătrunderea pe contrasens!!! Eliminați draq mastodontii astia de pe sosele!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *