Prima pagină » Local » Acesta este locul din Iași în care „căutătorii de comori” nu lipsesc în niciun weekend. Pentru câțiva lei poți pune mâna pe o adevărată avere – FOTO

Acesta este locul din Iași în care „căutătorii de comori” nu lipsesc în niciun weekend. Pentru câțiva lei poți pune mâna pe o adevărată avere – FOTO

15 ian. 2024, 02:00, 7 ,
Aleksandra SISMANOVIC în Local

În talciocul din Iași, majoritatea oamenilor își vând produsele uzate sau pe care nu le mai folosesc la prețuri foarte mici. În fiecare duminică, șoseaua Iași-Hlincea este ocupată de mașinile de la târgul de vechituri

Mulți ieșeni vin în fiecare duminică dimineață pe strada care iese din oraș spre Ciurea ca să vândă diverse lucruri, iar alții ca să cumpere. Este singura zi din săptămână când e deschis târgul de vechituri.

Majoritatea ieșenilor merg în talcioc să vadă produsele uzate la prețuri de nimic

Duminică dimineață, lângă Bazar, mulți comercianți se adună și scot la vânzare orice obiect pe care nu-l mai folosesc. Așa se ajunge ca pe zeci de metri pătrați să fie înșiruite mii de obiecte. Punctul de referință este Pasajul Poitiers, unde începe târgul și unde poți să găsești multe lucruri ieftine. Cei interesați de produsele vintage pot să negocieze prețul vechiturilor expuse.

Duminică dimineață, începând cu ora 7, oamenii ies cu produsele în stradă și le expun pe jos, în drum. Târgul de vechituri se închide în jurul orei 14, când majoritatea vânzătorilor își strâng tarabele și pleacă. Ieșenii vizitează talciocul, dar merg și în Bazar pentru a se aproviziona cu diferite lucruri. Șoseaua Iași-Hlincea este plină de mașini și nu ai loc unde să parchezi din cauza autovehiculelor staționate.

Ce poți să găsești în talciocul din Iași?

La talciocul din Iași găsești o varietate de obiecte vechi și uzate, dar și lucruri bune. De la obiecte de uz casnic, haine vintage, până la antichități și diverse articole colectabile. Este locul potrivit pentru cei în căutare de obiecte cu caracter istoric sau care apreciază autenticitatea și diversitatea ofertei. Oamenii îşi întind marfa pe marginea drumului de câteva sute de metri, până sub pasaj. Majoritatea produselor sunt secondhand. De la telefoane stricate, până la haine de blănuri, bluze și jucării pentru copii.

Un ieșean vine în fiecare duminică și vinde telefoane stricate, precum Samsung, la prețul de 20 de lei. Acesta avea în jur de zece telefoane expuse și le-ar fi vândut pe toate la un preț promoțional, doar ca să scape de ele și să facă un ban. De asemenea, conducătorii auto pot găsi obiecte pentru mașină, anvelope și cauciucuri la prețuri foarte ieftine, de exemplu, de la 50 de lei bucata. Un om și-a expus pe covor, în zăpadă, câteva casete vechi de muzică și nu avea un preț stabilit, ci negocia cu cât voia cumpărătorul. O femeie venită dimineață și-a scos câteva haine de iarnă la vânzare. O blană costă 20 de lei, iar celelalte geci, căciuli și bluze le vindea începând cu 10-15 lei bucata. Celor care cumpărau mai multe le făcea o ofertă.

Pentru mulți talciocul din Iași nu înseamnă nimic, însă pentru zeci de oameni se fac schimburi de produse uzate și se mai discută despre pasiuni comune.

Comentarii
  • Mitica Gălușcă, cântăreț la nuntă

    Ha,ha 😅

    Majoritatea mărfii din TALCIOC e de la TOMBERONELE din Iasi! Da,da,da…ce aruncă alți ieșeni la tomberon găsești acolo la pret de „chilipir”.

    Aspiratoru defect( motor ars,etc) ce l-am dus la gunoi intr-o seară de joi, l-am găsit la vânzare în talcioc (duminica). Vânzătorul( părea alcoolist din ăla care caută prin tomberoane) zicea ca e a lui și că funcționează perfect…🤣😅🤣😅😆😂

    Morala: Nu e prost ăla care vinde gunoiul altuia ci ăla care cumpără ce aruncă altul ! Ghandi, gânditor intergalactic

    Loc de concluzii: in fiecare seara ( după lăsatul intunericului) zeci de ieșeni ( mulți imbrăcați bine, adică nu ca sarakii de bostonieni) merg cu lanterna și caută prin tomberoane lucruri diverse, multi cu sacoșe,alții cu căruțul …toți fac aprovizionarea cu „marfă de calitate” pe care să o vândă ulterior (la pret mult mai mare) „firfizonilor” de ieșeni, pardon: vânătorilor de chilipiruri !

    ATENȚIE
    Printre vânzătorii din talcioc( majoritatea tomberonezi) mai sunt și hoți care vând produse ciordite de la alti cetățeni, iar dacă cumpărați produse furate mai riscați și dosar penal.

  • primaria iasi ,primaru penal si corupt si directoru ecopiata cat si fostu starica nu a facut nik pt bazar si talcioc ,tarabe vechi ruginite de la pieta wc uri infecte ,se castiga in zilele bune cate 700 000 lei din bilete si taxe ce se duc mare parte in buzunarele celor de la cond ecopiata ,mafie si mafioti penali ….. talcioc iasi la fel ca acum 40 de ani infectie ,ciorditori si boschetari ,pana si militia vine si rascoleste prin gunoaie ..)))

  • Nenea Primaru’ ce ar fi sa tragi o fuga pe acolo și să îți vezi votanții in ce condiții stau ?

  • Numai furăciuni, gunoaie, șmelțuri, vândute de hoți, bețivani, recidiviști. Ăsta-i bazinul electoral al primarului, alături de ciorile din casele naționalizate și boșorogii care umplu dimineața autobuzele gratuit.

  • Vai de capul lor ! Mi-e milă de ei saracii, cum stau in frig să-și vândă nimicurile alea. De cele mai multe ori nu vând absolut nimic.

  • @mitica galusca

    Dar ce plm cautai tu a doua zi la talcioc? Voiai sa-ti vinzi si tu ciurucurile? Aspiratorul nu se arunca la containar, saracie mizerabila, ci la loc special de reciclare. A, nu mai exista tomberoane, ci containere inchise, deci nu stiu cum ti-a luat ala aspiratorul. Nu esti doar idiot, esti si mitoman.

  • Mulți ” vânzători” de acolo îi vezi in fiecare zi la Cantina Socială sau in față la cimitir sperând să mai moară cineva pt a primi pomană. Majoritatea produselor scoase la vanzare sunt de la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *