Prima pagină » National » Acesta este locul de muncă unde se câștigă 500 de lei pe zi. Nu necesită studii superioare
Acesta este locul de muncă unde se câștigă 500 de lei pe zi. Nu necesită studii superioare

Acesta este locul de muncă unde se câștigă 500 de lei pe zi. Nu necesită studii superioare

22 aug. 2024, 08:00, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți români vor să afle care este locul de muncă unde se câștigă 500 de lei pe zi. Este vorba despre șoferii de TIR, job la mare căutare având în vedere creșterea continuă a cererii de transport. Nu necesită studii superioare, ci îndeplinirea unor sarcini simple.

Acesta este locul de muncă unde se câștigă 500 de lei pe zi

Printre cele mai căutate profesii în România se află cea de șofer de TIR. Locul de muncă este atractiv mai ales pentru tineri, care pot câștiga 500 de lei pe zi. Cu o cerere mare și locuri de muncă disponibile, șoferii de TIR se pot angaja destul de repede.

Pentru a deveni șofer de TIR, este necesar un permis de conducere pentru categoria C. Pentru a obține acest tip de permis, candidatul trebuie să fi deținut un permis de conducere pentru categoria B timp de un an. Cursurile pentru obținerea permisului de categoria C durează aproximativ șase săptămâni și includ atât teste teoretice, privind legislația rutieră și siguranța, cât și practică, care vizează manevrele necesare pentru conducerea vehiculelor de mare tonaj.

Domeniile care oferă cele mai mari salarii din România

În topul salariilor medii nete pe primul loc se află acum cele provenite din activități de editare – 11.614 lei, urmate de cele din IT – 11.573 lei și cele din informații și comunicații – 10.453 lei, cele din fabricarea produselor de cocserie și țiței – 10.424 lei, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale – 9.573 lei, iar pe locul 6 salariile din transporturi aeriene – 9.316 lei. La polul opus, cele mai mici salarii nete sunt cele din domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte – 2.798 lei.

Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei. Inteligența artificială va schimba piața muncii pe viitor, susțin experții. Joburile de viitor vor fi cele din sfera digitalului și nu numai. În România, indiferent de județ, cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Specialiștii au realizat recent o analiză a celor mai bine plătite joburi în viitor. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date. Pe lista joburilor plătite foarte bine se află arhitectul de baze de date.

Domeniile care îi atrag cel mai mult pe tineri sunt retail, call center, servicii, IT / telecom, banking și turism. Salariul mediu net la nivel național, pentru cei care au maximum doi ani de experiență este de 3.500 de lei pe lună. Așteptările lor, pe de altă parte, sunt de 4.500 de lei lunar, dar realitatea este alta. În ceea ce privește joburile part-time, salariul mediu net este de 3.000 de lei pe lună. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Ministerul Muncii a precizat că în acest an va oferi mai multe prime de mobilitate, precum de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni; pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *