Prima pagină » International » Acesta este indicatorul rutier care îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnificație are și unde poate fi întâlnit
Acesta este indicatorul rutier care îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnificație are și unde poate fi întâlnit

Acesta este indicatorul rutier care îi pune în dificultate pe șoferi. Ce semnificație are și unde poate fi întâlnit

17 mai 2024, 08:00,
în International

Acesta este indicatorul rutier care îi pune în dificultate pe șoferi. Este vorba despre indicatorul rutier cu romb alb pe fundal albastru. Iată ce semnificație are și unde poate fi întâlnit.

Acesta este indicatorul rutier care îi pune în dificultate pe șoferi

Conducătorii auto trebuie să știe că un nou semn de circulație va fi introdus în Europa mai exact în Franța. Este vorba despre indicatorul rutier cu romb alb pe fundal albastru. Până acum, indicatorul a fost deja plasat în Lyon, Grenoble, Strasbourg, Rennes, Nantes și în zona Parisului. Însă, în curând, acesta o să fie prezent în toată țara.

Acest indicator rutier indică benzi speciale pe care nu toți șoferii le pot utiliza. Mai exact, benzile marcate de acest indicator sunt rezervate taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. Benzile speciale pot fi utilizate, de asemenea, de mașinile electrice și de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.

Folosirea incorectă a benzilor marcate cu un romb alb pe un fundal albastru este sancționată cu amenzi usturătoare, de până la 135 de euro. Vehiculele care nu respectă regula rutieră sunt supravegheate de camere inteligente care înregistrează numărul exact de pasageri din mașină.

Strada cu cele mai multe semne rutiere

Indicatoarele rutiere le dau bătăi de cap șoferilor, mai ales dacă aceștia călătoresc într-o altă țară și nu cunosc foarte bine legile de circulație de acolo. De exemplu, o stradă din Frankfurt le dă bătăi de cap șoferilor.

Strada are nu mai puțin de 760 de indicatoare rutiere. Sutele de indicatoare rutiere se află pe o rază de circa 1.000 de metri. Nici măcar cei care locuiesc sau trec prin zonă nu mai înțeleg regulile de circulație care se aplică. Autoritățile nu vin cu explicații clare pe acest subiect, iar șoferii, pietonii și bicicliștii sunt nevoiți să se descurce când vor să circule pe această stradă.

Tot în Germania au fost montate și primele semafoare cu numărătoare inversă. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.

Afișajul de numărătoare inversă constă de obicei dintr-o serie de linii albe care arată timpul rămas. Pietonii pot folosi acest afișaj pentru a estima cât timp le mai rămâne pentru a traversa strada. Când numărătoarea inversă a expirat, semaforul pentru pietoni devine roșu, indicând că nu mai este sigur de traversat strada. Cu toate acestea, semafoarele cu numărătoare inversă sunt controversate.

Și în România a fost montat un nou indicator rutier. Indicatorul rutier ar putea fi întâlnit pe autostrăzi și drumurile expres în viitorul apropiat. Acesta este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată. Semnul va fi însoțit de textele: ”păstrați distanța” și ”2 săgeți = siguranță”. Semnul de circulație îi va avertiza pe șoferi despre existența unor astfel de săgeți pe carosabil, acesta fiind considerat un tip de marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței în trafic. Distanța minimă față de mașina din față va fi egală cu a celor două săgeți orientate cu vârful în sus. Marcajele de ghidare vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație. Indicatorul va fi unul informativ, fiind instalat pe sectoarele de drum unde au loc cele mai multe accidente provocate de lipsa păstrării distanței față de mașina din față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024