Prima pagină » Actualitate » Acesta este grupul obscur de interese care controlează Ziarul de Iași! Toți cei susținuți de Toni Hrițac au ajuns la pușcărie
Acesta este grupul obscur de interese care controlează Ziarul de Iași! Toți cei susținuți de Toni Hrițac au ajuns la pușcărie

Acesta este grupul obscur de interese care controlează Ziarul de Iași! Toți cei susținuți de Toni Hrițac au ajuns la pușcărie

06 oct. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu în Actualitate

Politicienii susținuți de gazeta lui Toni Hrițac au ajuns, mai devreme sau mai târziu, la pușcărie, cu condamnări definitive

O analiză a scenei politice din Iași în ultimii ani scoate la iveală câteva chestiuni extrem de interesante pentru ieșeni! Una dintre concluziile care se pot trage este că politicienii susținuți de gazeta lui Toni Hrițac au ajuns, mai devreme sau mai târziu, la pușcărie, cu condamnări definitive. De la fostul primar Gheorghe Nichita la Cristian Adomniței, de la Relu Fenechiu, la Maricel Popa sau Mihail Vlasov, toți acești politicieni au „beneficiat” de susținerea pe față a celor de la Ziarul de Iași!

Gheorghe Nichita este în pușcărie cu o condamnare definitivă și una în primă instanță, Relu Fenechiu și Mihail Vlasov au făcut deja ani buni de închisoare, din cauza unor condamnări penale, iar Cristian Adomniței așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce condamnare va lua în dosarul „Albumul”. Cât despre Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean, acesta este vizat deja în mai multe anchete ale procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție. În primul rând, DNA a început ancheta în cazul spațiului închiriat de Poșta Română de la Maricel Popa, apoi în cazul achiziției spitalului mobil de la Lețcani, dar și în speța sumei de 100.000 de lei găsită în biroul primarului PSD de la Țibana, Gheorghe Rotaru!

Ziarul de Iași susține doar infractori dovediți de justiție, chiar dacă Toni Hrițac clamează cât de „deontolog” este el

Și uite așa se dovedește că Ziarul de Iași susține doar infractori dovediți de justiție, chiar dacă Toni Hrițac clamează cât de „deontolog” este el. De altfel, cum să fii deontolog din moment ce, ca să fentezi plata taxelor la stat, ai ziariști angajați prin universități, instituții de cultură sau instituții publice? Toni Hrițac îi ia de proști pe ieșeni, dar lumea este mult mai inteligentă decât cred cei de la Ziarul de Iași.

Ca să facem o scurtă comparație, BZI este susținut din banii din piața de publicitate și din business-uri proprii, în timp ce gazeta lui Hrițac este susținută cu bani de la alte instituții de stat! Mai grav este faptul că atunci când angajaților lui nu li s-au mai prelungit contractele pe bani publici, pe la diverse instituții, a început linșajul mediatic împotriva noilor șefi! Despre asta însă, BZI va publica mai multe documente incendiare în edițiile următoare!

Adevăratul grup obscur de interese este la Ziarul de Iași

Ziarul de Iași urlă de câteva zile că Primăria este atacată de diverse grupuri de interese. Toni Hrițac pozează în mare deontolog, dar, în realitate, în jurul lui sunt doar persoane dubioase, ca Dan Radu, Dan Zaharia, Andi Lăzescu, Gabriel Rusu sau Cezar Caluschi, care au făcut afaceri cu statul, au contribuit la devalizarea SAFI, la devalizarea SC Alimentara SA sau la dezastrul din Televiziunea Română. Iată deci care sunt în realitate grupurile de interese obscure. Acești oameni s-au ținut toată viața lor de infracțiuni.

De exemplu, după ce au pus mâna pe patrimoniul de zeci de milioane de Euro al SC Alimentara SA și au început să vândă spațiile, Dănuț Prisecariu, Andi Lăzescu, Toni Hrițac, Gabriel Rusu și Dan Radu și-au finanțat cu o parte din banii obținuți instituțiile media pe care le controlau, Tele M, Monitorul și după aceea Ziarul de Iași. Inspectorii Curții de Conturi a României au constatat că șmecherii au pus mâna pe SC Alimentara SA, printr-o majorare fictivă de capital și au solicitat anularea privatizării.

Andi Lăzescu și Dan Radu au băgat TVR în faliment

Andi Lăzescu și Dan Radu și-au trecut și ei în CV distrugerea unei instituții publice. Ajunși director general și, respectiv, director de programe, cei doi au reușit să devalizeze televiziunea națională, achiziționând seriale sud-coreene, la prețuri de filme premiate cu OSCAR, băgând instituția într-o criză financiară din care nu și-a revenit nici până azi. Cezar Caluschi este exemplul cel mai clar de personaj dubios care trăiește exclusiv din bani publici, având contracte încheiate cu mai multe instituții din Iași! În realitate, Caluschi, prin firma lui, Oameni și Companii, practică un „trafic de influență” clar, lăudându-se că „are relații cu cei mai importanți politicieni” (trafic de influență mascat însă sub forma unor contracte de organizare evenimente).

Iată, așadar, cam care este grupul obscur de interese din jurul Ziarului de Iași, un ziar condus de Toni Hrițac, care la rândul lui a fost prins băut la volan, dar a scăpat de urmărirea penală datorită ajutorului dat de fostul șef al Institutului de Medicină Legală de atunci.
Este incredibil cum Toni Hrițac se laudă peste tot cum negociază el pentru PNL și pentru USR! În realitate, însă, Hrițac este disperat să mai prindă niște contracte din bani publici! Vom reveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024