Prima pagină » National » Acesta este drumul național interzis în România! Cei care ajung aici rămân fără cuvinte
Acesta este drumul național interzis în România! Cei care ajung aici rămân fără cuvinte

Acesta este drumul național interzis în România! Cei care ajung aici rămân fără cuvinte

09 aug. 2024, 15:40, 1 ,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți vor să afle care este drumul național interzis în România! Este vorba despre drumul care leagă Valea Jiului de Băile Herculane, care nu a fost în totalitate modernizat însă mai bine de 50 de km sunt impracticabili, fiind interzis accesul cu mașina. Unii turiști ignoră avertismentele cu privire la traseul spectaculos și unic în România. Cei care ajung aici rămân fără cuvinte.

Acesta este drumul național interzis în România!

O parte din drumul național care leagă Valea Jiului de Băile Herculane este interzis pentru că este izolat și impracticabil. Turiștii care se aventurează pe Drumul Național spre Băile Herculane, ajungând la celălalt capăt la Parcul Național Valea Cernei, riscă să rămână izolați într-un ținut sălbatic, fără semnal de telefonie și îndepărtat de așezările umane.

De la Câmpușel, traseul spre Băile Herculane continuă pe cea mai dificilă porțiune a DN 66 A, un drum forestier impracticabil cu autoturismele, care se afundă în Parcul Național Valea Cernei. La capătul drumului asfaltat, călătorii intră în Parcul Național Domogled Valea Cernei, prin pasul Jiul Cerna, pe un drum nemodernizat, afectat de căderile de pietre. Traseul coboară spre Izvoarele Cernei, la coada lacului de acumulare Iovanu, apoi urmează, pe un drum de pământ, conturul lacului, până la barajul Iovanu.

Cu toate că drumul este interzis, mulți turiști se aventurează pentru a vedea peisajele spectaucloase și unice în România. Drumul impracticabil deschide calea turiștilor spre câteva locuri superbe din Munții Retezat și Vulcan.

Drumul care îi surprinde pe șoferi

Pe lângă drumurile montane greu accesibile pentru turiști, există și câteva drumuri record în România. De exemplu, cel mai lung drum drept din România are o lungime de peste 15 kilometri, iar posesorii auto care circulă pe aici, nu știu că ei conduc printr-un loc atât de special, unde nu există curbe și serpentine.

Este vorba despre drumul european E70, care se află între Capitală și Alexandria. Șoferii reușesc cu ușurință să călătorească pe acest drum fără curbe, serpetine, gropi și denivelări. E70 are numai două benzi, fiind considerat de către șoferi drumul perfect.

De asemenea, românii se pot mândri și cu cea mai frumoasă cale ferată din România. Este vorba despre calea ferată Oravița-Anina, inaugurată pe 15 decembrie 1863. Calea ferată este unică în lume, întinzându-se pe o distanță de 33,4 kilometri și străbătând 14 tuneluri și 10 viaducte. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este spectaculos și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.

Ministrul Transporturilor a anunțat că se va inaugura o nouă linie de cale ferată în România. Se va moderniza calea ferată care leagă Curtici și Sighișoara. Trenurile vor circula cu 160 km/h, după ce linia va fi modernizată. Este vorba de 380 de kilometri de cale ferată care ar trebui parcurși în două ore.

,,Până la sfârşitul acestui an, de la Curtici până la Sighişoara se va circula pe o linie reabilitată, modernizată complet, care va permite viteza de 160 kilometri la oră.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Comentarii
  • După mine,drumul respectiv ar putea fi reabilitat,fara costuri mari și fără a aduce atingere naturii.
    Nu cred că necesită asfaltare,ci numai un buldozer și un compactor !
    Dacă se vrea !
    Dat poate că este mai bine așa !😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *