Prima pagină » National » Acesta este cel mai vizitat sat din România toamna. Iată ce secret ascunde
Acesta este cel mai vizitat sat din România toamna. Iată ce secret ascunde

Acesta este cel mai vizitat sat din România toamna. Iată ce secret ascunde

07 aug. 2024, 15:40,
în National

Acesta este cel mai vizitat sat din România toamna. Este vorba despre Hoghilag, un sătuc ascuns în inima Transilvaniei, care atrage anual sute de turiști. Iată ce secret ascunde.

Acesta este cel mai vizitat sat din România toamna

Un câmp imens de tuberoze a făcut din satul Hoghilag cel mai apreciat și vizitat sat din țară. Toamna, românii iau cu asalt zona și se bucură din plin de acest paradis al florilor parfumate. Locuitorii din Hoghilag păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile legate de cultivarea tuberozelor și organizează la sfârșitul verii un festival al tuberozelor.

Satul este situat în județul Sibiu, într-o zonă cu peisaje pitorești. În jurul Hoghilagului există multe alte locuri interesante de vizitat, precum Cetatea Sighișoara sau satele săsești din zonă. În afară de câmpurile de tuberoze, satul atrage turiștii cu peisajele sale rurale, cu pădurile de foioase și cu dealurile ondulate. Satul din inima Transilvaniei este apreciat și recomandat de către mulți turiști care au fost acolo și au rămas impresionați de câmpul de tuberoze.

,,Sașii au adus tuberozele la Hoghilag și le-au cultivat în mare secret. Azi, găsești la Hoghilag 6.5 hectare de tuberoze și se cultivă aproximativ 500.000 de plante. Te poți bucura de ele până spre finalul lunii septembrie și le găsești foarte ușor.”, au scris vizitatorii pe rețelele de socializare.

Locul din țară care îi fascinează pe turiștii străini

Un loc din România considerat un adevărat paradis a fost desemnat ,,Destinația anului 2024.” Este vorba de Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. De asemenea, satul Biertan a primit titlul de ,,satul de poveste.” Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

De asemenea, Brașovul este orașul în care majoritatea românilor s-ar muta imediat, dar și orașul pe care cei mai mulți își doresc să-l viziteze. Brașovul este destinația din România care i-a impresionat pe mulți.

,,Braşovul rămâne cea mai bună destinaţie pentru cei care vor să se relocheze pentru că oferă cel mai bun raport între condiţii de locuit, educaţie, locuri de muncă, petrecerea timpului liber. Poate nu am atins nivelul de dezvoltare economică a altor oraşe, dar atunci când cumulăm toţi indicatorii pentru a evalua nivelul de trai, cu siguranţă, Braşovul este înaintea oricărui competitor. (…) Iar avantajele noastre sunt cele oferite de mediul înconjurător, de oamenii care locuiesc aici, de investiţiile într-un sistem de învăţământ de calitate, dar şi de cele care transformă oraşul nostru într-un model de sustenabilitate, astfel încât Braşovul este oraşul în care îţi place să trăieşti şi să munceşti.”, a precizat fostul primar al Brașovului, Allen Coliban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *