BZI LIVE

LIVE VIDEO Acest tânăr s-a aventurat într-o zonă fabuloasă și extremă din lume! Cu mărturii și povești spectaculoase, exploratorul va fi prezent, într-un dialog exclusiv, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE

Publicat: 15 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 16 decembrie 2019, începând cu ora 15.00 și doar în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE va fi invitat tânărul care s-a aventurat într-o zona fabuloasa și extrema din lume! Cu marturii și povesti spectaculoase, exploratorul va dialoga despre toate acestea. Este vorba de sef lucrari dr. Gabriel Ionut Plavan – Facultatea de Biologie si coordonator al Statiunii de Practica Universitara „Vasile Bacauanu” Stefanesti 1Botosani, a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi.

O incursiune în nordul Atlanticului. Călător în Islanda – tara gheizerelor și a vulcanilor

În prim-planul Dialogului, alături de universitarul, cercetătorul și exploratorul Gabriel Plavan, va fi recenta sa călătorie în nordul Oceanului Atlantic, mai exact călătoria în Islanda, „tara gheizerelor și a vulcanilor”. Acesta, la începutul acestei luni, a avut și o conferință în fata membrilor comunității academice de la Universitatea Cuza sub egida „Călătorind pe meridianele Lumii”. Despre toate acestea, despre ce a explorat acolo, pasiunea pentru Știința și Biologie, ce a observat și constatat în aceasta interesanta parte a lumii se va face referință în Studioul BZI LIVE

Coordonator al Statiunii de Cercetare Stiintifica si Practica Studenteasca „Vasile Bacauanu”

De remarcat ca, chiar de anul acesta, sef lucrari dr. Gabriel Ionut Plavan este noul coordonator al Statiunii de Cercetare Stiintifica si Practica Studenteasca „Vasile Bacauanu”, din localitatea Stefanesti, judetul Botosani. Aici, in prim-plan este un suberb conac, ridicat in urma cu mai bine de un secol si un teren de mii de metri pătrați. „E o proprietate aparte a Universitatii noastre. Vom trece la igienizarea si indepartarea vegetatiei, respectiv la imprejmuirea sa. Pe de alta parte, imobilul de patrimoniu aflat acolo va fi expertizat si vom intocmi un proiect bine pus la punct pentru a demara reabilitarea si restaurarea cladirii. Urmeaza ca pe terenul de la Stefanesti sa plantam o superba livada de pomi fructiferi. Va fi un loc de exceptie, o atractie atat pentru studentii, cercetatorii sau invitatii nostri”, a transmis prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Pasiune pentru Cercetare și universul Biologiei

Având în vedere toate acestea, invitatul va oferi date legate de acest loc, proiectele pentru dezvoltarea Statiunii, investițiile în infrastructura. Nu în ultimul rand, vor fi dialogate elemente ce țin de activitatea sa de cercetător, munca și relația cu studenții, pasiunea pentru Biologie, realități și problematici din arealul învățământului superior. În final, el va achita și câteva din planurile de cariera pe care le are.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu