Prima pagină » Titlurile zilei » Acest șef de secție de la Institutul de Psihiatrie „Socola” deține mai multe terenuri și imobile! Medicul câștigă lunar aproximativ 5 mii de euro

Acest șef de secție de la Institutul de Psihiatrie „Socola” deține mai multe terenuri și imobile! Medicul câștigă lunar aproximativ 5 mii de euro

02 iul. 2024, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Dr. Dan-George Lupu, șeful Secției Exterioare de Psihiatrie II Șipote, are o avere consistentă. Împreună cu soția sa, Alina Lupu, care este de profesie medic endocrinolog, psihiatrul deține mai multe terenuri și imobile. Toate acestea au fost cumpărate în perioada 2015-2021.

Șeful Secției Exterioare de Psihiatrie II Șipote de la Institutul de Psihiatrie „Socola” are în proprietate mai multe apartamente și terenuri

Dr. Dan-George Lupu, șeful Secției Exterioare de Psihiatrie II Șipote, deține alături de soția sa, Alina Lupu, trei terenuri intravilane situate în municipiul Iași. Primul dintre acestea a fost cumpărat în anul 2019 și are o suprafață de 17 metri pătrați. În anul 2020, soții Lupu au mai cumpărat un teren, cu o suprafață tot de 17 metri pătrați, în municipiul Iași, precum și un teren de 23 de metri pătrați, situat în municipiul Iași. Alina Lupu este proprietara și a două treimi dintr-un teren cu o suprafață de 6 metri pătrați. Dr. Dan-George Lupu și Alina Lupu dețin 3 apartamente în municipiul Iași. În anul 2015, soții Lupu și-au cumpărat un apartament cu o suprafață de 71 de metri pătrați, iar 6 ani mai târziu, în 2021, cei doi au mai achiziționat un apartament, imobilul acesta având 73 de metri pătrați.

De asemenea, Alina Lupu deține și două treimi dintr-un apartament de 28 de metri pătrați. Soții Lupu sunt proprietarii a două autoturisme Skoda, o Skoda Octavia, fabricată în anul 2012, și o Skoda Kodiaq, fabricată în anul 2024. Dr. Dan-George Lupu și Alina Lupu dețin și cărți și tablouri în valoare de 5 mii de euro. Soții Lupu nu dețin bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată să depășească 5.000 de euro.

Medicul psihiatru are un salariu de invidiat

Dr. Dan-George Lupu obține lunar de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unitatea medicală unde este șef de secție, venituri în valoare de aproximativ 5 mii de euro. Astfel, în anul 2023, medicul a obținut din prestarea de servicii medicale și gărzi venituri de 290.861 de lei, respectiv circa 60 de mii de euro. Soția șefului Secției Exterioare de Psihiatrie II Șipote a obținut, anul trecut, venituri în valoare de 60.000 de lei, de la Arcadia, unde este medic endocrinolog. Veniturile importante, respectiv 164.694 de lei, le-a obținut însă de la serviciile prestate în cadrul PFA Lupu Alina. La veniturile familiei Lupu s-au adăugat alocațiile celor doi copii, precum și 31.000 de lei obținuți din vânzarea unui autoturism. Ținând cont de veniturile pe care șeful Secției Exterioare de Psihiatrie II Șipote și soția acestuia le încasează lunar, nu este de mirare că în doar câțiva ani au reușit să achiziționeze mai multe imobile și terenuri.

Comentarii
  • Articol de cacao, probabil platit! Sau faceti vre-un recensamant al averilor? Bravo lor ca au! Ii stiu pe amandoi si sunt niste oameni extraordinari!

  • Si crezi ca e interesata una din institutiile statului de astia ?

    Nu este si nici nu ai cum din bani de bugetar sa ai atata avere, asta e clar.

    Astia nu au mai mancat, nu si au mai cumparat pentru casa, vacante, carburant, utilitati, haine, incaltaminte, electrocasnice si electronice, reparatii de orice fel, altele si altele … hai sa stam stramb si sa judecam drept.

  • Sa intelegem ca e o campanie de amplificare a „luptei de clasa” prin promovare a averii medicilor. Ce noroc pentru gazetari ca a fost inventata Declaratia de avere ca sa aiba ei cum scrie articole pentru vulg. Sau e o campanie de promovare a medicilor???

  • Onceriu Sebastian-Vlad

    5000e pe luna nu e asa mult, eu ca it-ist in iasi la o multinationala castig 7500e ca si programator senior… Iar fratele meu designer tot la o multinationala in Cluj are aproape 5000e… Vorbim strict de net… Deci… E asa mult 5000!?

  • 6 mp de teren, moama ce avere, mai nou locurile de parcare sunt terenuri de vila! Nu v-ar fi rusine! Articol platit! Clar!

  • Anonim si tu esti platit ,rusine!@!

  • Unde mai încape că sunt si medici extraordinari, iar averea pe care o dețin este ft ușor explicată de salariile lor. Nu-ți convine, fa medicina și devino medic bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *