Prima pagină » Titlurile zilei » Acest preot din Iași este „îndrăgostit” de Sfânta Varvara! Slujitorul Domnului crede că s-a vindecat miraculos după ce mucenița i s-a arătat într-o vedenie: „Pe mâna de argint, unde sunt prețioasele ei moaște, au apărut șiroaie de sânge”

Acest preot din Iași este „îndrăgostit” de Sfânta Varvara! Slujitorul Domnului crede că s-a vindecat miraculos după ce mucenița i s-a arătat într-o vedenie: „Pe mâna de argint, unde sunt prețioasele ei moaște, au apărut șiroaie de sânge”

29 iul. 2024, 02:00, 63 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Acest preot din Iași este „îndrăgostit” de Sfânta Varvara! În timpul celor șase ani petrecuți în parohia Hăbășești, comuna Strunga, slujitorul Domnului i-a închinat Sfintei Mucenițe un adevărat altar, icoanele realiste prezente în biserică punându-i pe gânduri pe unii enoriași, care au considerat ca icoana seamănă mai mult cu una catolică. Florin Costel Văscu a ținut să facă lumină în acest caz. El susține că Sfânta Varvara i s-a arătat în mod miraculos, în repetate rânduri, ba chiar l-a ajutat să se vindece de suferințele trupești, din acest motiv a scris o carte despre viața sfintei și i-a dedicat acesteia o cinstire deosebită.

Acest preot din Iași este „îndrăgostit” de Sfânta Varvara! Florin Costel Văscu a slujit timp de șase ani în parohia Hăbășești, comuna Strunga

Florin Costel Văscu a fost preot paroh în localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, începând cu anul 2018 și până în urmă cu câteva luni. Deși a părăsit parohia, slujitorul Domnului își amintește cu drag de cei șase ani de preoție petrecuți în Hăbășești.

„Îmi aduc aminte cu nostalgie de mărinimia Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan care m-a rânduit ca sacerdot la această biserică închinată marelui martir și sfânt militar Gheorghe Purtătorul de Biruință, începând cu data de 1 decembrie 2018. Dintr-un început, colaborarea cu credincioșii a fost una deosebită, implicându-mă trup și suflet pentru cei încredințați spre păstorire, luând ca model suprem pe Arhiereul cel Veșnic și Împăratul Slavei, Domnul nostru Iisus Hristos. Dintre primele lucuri pe care le-am făcut a fost acela de a mă interesa de memoria și aducerea aminte a preoților vrednici care au slujit în această preafrumoasă biserică și au sfințit locașul de cult și lumea prin atâtea dumnezeiești Liturghii și sfinte slujbe. Am dat o mare importanță în special bisericii, ca lăcaș de închinare, și mare mi-a fost bucuria că în anul 2019 am putut înfrumuseța biserica cu mochete și traverse noi, de culoare roșie, model crin imperial. Am fost dintotdeauna omul curățeniei și al disciplinei, având permanent grijă ca biserica și împrejurul ei să fie într-o deplină armonie și să iradieze de lumină. Tot în anul 2019, pe 9 martie, am organizat primul pelerinaj cu credincioșii parohiei la mănăstirile nemțene. Îmi aduc aminte cât de solemne au fost procesiunile prin sat, cu sfintele icoane și podoabele cu ocazia sărbătorilor mari sau cele speciale pentru ploaie. În decursul timpului, am pus mult accent pe relația spirituală dintre duhovnic și penitent, întinzându-le o mână de ajutor celor aflați în suferință, și cu precădere au fost câteva plecări la Domnul ale unor credincioși unde am susținut financiar familiile și nu am luat nicio plată pentru slujba săvârșită. O stare de comuniune nevăzută se simțea în special la hramul istoric al Bisericii de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, al doilea hram de Sfinții Împărați Constantin și Elena, unde participau mulțime de credincioși, dar și de Ziua Eroilor, când se făcea pomenirea înaintașilor noștri, iar după slujbă intonam alături de corul de copii, îmbrăcăți în costume populare, cântece patriotice”, a mărturisit preotul.

Mucenița i s-a arătat în repetate rânduri, în biserică

Preotul Florin Costel Văscu susține că, începând cu anul 2021, în Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, din Hăbășești, au început să se arate tot felul de semne pe care nimeni nu și le-a putut explica. Mai mult, preotul susține că a fost bolnav și s-a vindecat în chip miraculos după ce Sfânta Varvara i-a apărut într-o vedenie.

„De mic copil am fost omul providenței dumnezeiești și semnelor sau miracolelor ca să spun așa. Iar semnele de la Dumnezeu m-au însoțit și pe parcurul perioadei mele de păstorire la această biserică. În anul 2023, în Săptămâna Mare, înainte de Sfintele Paști, nu mică mi-a fost mirarea să descopăr într-un lemn, care a scăpat miraculos din foc, semnul sfintei cruci cu postament. Având mare evlavie și fiind de mic copil sub protecția Sfintei Mari Muceniţe Varvara, am intensificat proslăvirea cultului ei în această parohie. Și nu puțini credincioși sunt cei care au dat mărturie că au simțit puterea și ajutorul marii mucenițe, iar unora li s-a și arătat. Chiar doi ani consecutiv, s-au arătat înaintea icoanei sfintei anumite semne cerești. În anul 2021, pe data de 4 decembrie, când s-a săvârșit slujba solemnă în amintirea ei, credincioșii veniți din alte colțuri ale țării au surprins pe camerele de fotografiat un serafim al Domnului, un porumbel de lumină și un stâlp de lumină. Al doilea an, 2022, pe mâna de argint, unde sunt prețioasele ei moaște, au apărut șiroaie de sânge, iar în dreptul icoanei de afară care o înfățișează s-a arătat un nor de lumină. Acum, cu mare smerenie vă mărturisesc că mi s-a aratăt într-o vedenie minunată, pe data de 29 decembrie 2021, după anumite îndoieli pe care le aveam, spunându-mi că mă voi însănătoși, lucru care s-a și întâmplat în aceeași zi. Această minune și celelalte arătări m-au determinat să îi aduc proslăvitele moaște de la Catedrala Sfântul Vladimir Luminătorul Rusiei, din Kiev, unde odihnește fericitul ei trup, și să scot o carte unicat în lume la care am lucrat un an de zile, căutând cărţi şi manuscrise vechi și traducând din mai multe limbi, unde am expus viața, pătimirile, istoricul sfintelor moaște, cultul și proslăvirea în toată lumea, minunile, acatistul, carte pe care am dăruit-o gratuit celor care și-au dorit-o. Iată, am adus la lumină multe lucruri neștiute despre personalitatea, harul și mijlocirile acestei mari mucenițe mai puțin cunoscute de credincioși, dar care împarte haruri speciale celor care o iubesc și o cinstesc”, a povestit preotul Florin Costel Văscu.

Florin Costel Văscu: „Sfeștocul de busuioc cu care stropeam credincioșii cu sfânta agheazmă a început să înverzească”

Preotul Florin Costel Văscu susține că i se arată tot felul de minuni chiar și după ce a încetat să mai slujească în parohia Hăbășești, din Strunga. Astfel, după Liturghia săvârșită pe 14 iunie 2024, la Parohia „Sf. Antonie cel Mare şi Sf. Iosif Mărturisitorul” Constanța, preotul a observat că mănunchiul de busuioc cu care stropea credincioșii cu apă sfințită a înverzit.

„Prezența mea în această parohie a fost una strict duhovnicească, axându-mă cel mai mult pe partea slujirii altarului, adică cea de ritual liturgic. În timpul păstoririi de acolo, am cumpărat personal anumite lucruri ce au rămas bisericii, precum sfinte vase, sfeșnice, un chivot în formă de biserică pentru Sfintele Taine, cruce de binecuvântare, o stație cu amplificator și cinci boxe, iar la casa parohială un pat de două persoane, frigider, cuptor electric etc. Prin pronia lui Dumnezeu și din binecuvântate pricini la chemarea blândului Părinte Arhiepiscop Teodosie, care este omul lui Dumnezeu și al rugăciunii neîncetate, a trebuit să mă despart de dragii mei enoriași și să binevestesc Evanghelia în Sfânta și milenară Arhiepiscopie a Tomisului. Ceea ce vreau să menționez este că harul lui Dumnezeu nu m-a părăsit nici aici pe mine, nevrednicul slujitorul Lui, ci dimpotrivă, a prisosit. În săptămâna slujirii mele de rând la biserica de aici, vineri, pe 14 iunie 2024, după Dumnezeiasca Liturghie, sfeștocul de busuioc cu care stropeam credincioșii cu sfânta agheazmă a început să înverzească. Din start, mi-am dat seama că este un semn de la Dumnezeu, trimis prin milostivul și mult-pătimitorul părinte Justin Pârvu, care a trecut la cele veșnice pe data de 16 iunie 2013, anul acest împlinindu-se 11 ani de la adormirea sa în Domnul. Întocmai și atunci, la trecerea lui în rândul drepților, busuiocul cu care duhovnicul neamului binecuvânta credincioșii a înmugurit”, a declarat slujitorul Domnului.

Un pustnic i-a spus preotului că va sfârși ca un mucenic

Preotul Florin Costel Văscu susține că în urmă cu 12 ani a purtat o discuție cu un pustnic care de îndată ce l-a văzut i-a spus că va deveni martir pentru credința creștină.

„La încheiere, aș vrea să vă mai mărturisesc încă o experiență de har, trăită în preajma unui alt mare duhovnic, pustnicul Proclu Nicău de la Mitocu Bălan, trecut și el la cele luminoase și veșnice în anul 2017. Auzind de acest monah îmbunătățit și înzestrat cu darul înainte-vederii de la Dumnezeu, am hotărât ca împreună cu soția să mergem la sfinția sa în vara anului 2012. Maica, care era și sora lui și avea grijă de dânsul, i-a spus despre noi, iar părintele a dat răspuns să intrăm. Când am deschis ușa și m-a privit în ochi, pustnicul și-a pus mâinile la cap și a început a se vaită, zicând: «măi, măi, tu ai cunună de mucenic, martir te numești». După convorbirea spirituală și ziditoare de vreo 30 de minute, părintele ne-a binecuvântat și ne-a încredințat că ne va purta în rugăciunile sfinției sale permanent. Aceste cuvinte și astăzi le aud ca și atunci și gândul meu nu îmi spune altceva decât că pot fi martirizat oricând pentru zelul şi dragostea mea față de Domnul Iisus și să pătimesc asemenea drepților și sfinților din primele secole sau perioada regimului comunist. Dar fiecare suferință, prigoană și orice batjocură pe nedrept pentru mine este un capital și o onoare pe care Duhul Sfânt, Duhul Adevărului le va preschimba, la timpul hotărât, în bucurie și într-o răsplată veşnică”, a mărturistit preotul din Iași care este „îndrăgostit” de Sfânta Varvara.

Comentarii
  • Fan al lui Descartes

    Am citit această lungă litanie, încercând s-o prind de coadă, să găsesc un fir roșu, care va să zică. Greu, dar cred c-am reușit, prin acest veritabil labirint încurcat, pe care numai un popă putea să-l îmbârlige. Deci, nea Vâscu, de profesiune fost… ”sacerdot”, rememorează cu nostalgie niște vremuri apuse. Mai aflăm c-a călcat pe bec, sau c-a fost suspectat c-a spart becul, cu o enoriașă, anume trimisă de Nosferatu, ca să-i strice dumnealui sacerdoțiul, deci, momentan, e 0 la 1 scorul. Nu îmi e clar ce regretă dumnealui: sacerdoțiul, enoriașa, ori pe amândouă ? Părințele, dacă erai la papistași te băgau, în studiile teologice, la latină intensivă, cu totul altceva decât slavoneasca cea bolovănoasă. Ascultă aici, cică ”Quod licet Iovi, non licet bovi”, altfel spus, dacă erai și dumneata un Onilă, brav ortodox cu familie tradițională, puteai coțăi după pofta inimii chiar seminariști, încă timp de mai multe decenii. Cât despre fondul chestiunii, cu minunile din biserică, nu mă pronunț. Totuși, animat de un drăcușor al curiozității științifice, întreb: de ce nu te adresezi, dom le, direct la departamentul Supranatural, și mai pierzi timpul pe-aici ?! Fă petiție la Sf. Varvara, înțelegând că devine de competența ei. Și, în tot cazul, pregătește un plic gros cu bani, de care o să ai mare trebuință, ca să cumperi bunăvoința unor șarlatani cu potcap, încă mai mari decât dumneata. Am zis gros, de cel puțin 100.000 parai, iar ușile sacerdoțiului îți vor fi din nou deschise.

  • Cât de frumos ați expus viața curată a acestui preot, chiar martir al vremurilor noastre din ceea ce vedem că a pătimit. Așa este, noi am fost la părintele acum 4 ani în urmă deși îl cunoașteam din 2017 când a fost în Italia la Salerno. Soțul meu a fost bolnav de cancer de colon timp de 3 ani și părintele Florin ne-a îndrumat să facem în zilele de post, miercurile și vinerile acatistul Sf. Varvara cu candela aprinsă într-un interval de 40 de zile. La început auzind chiar puține lucruri despre această sfântă am fost sceptici. Am făcut după cum ni s-a spus au trecut cele 40 de zile, starea soțului meu nu s-a mai agravat deși a fost operat de 2 ori. Începând din a 3 a lună celulele canceroase au început să dispară treptat pâna soțul meu s-a ridicat pe picioare iar acum se bucură de viață și asta cu adevărat este minunea sfinte Varvara cu el. Mulțumim părinte drag pentru că ne purtați în rugăciuni și sperăm să ne revedem cât mai curând să putem și noi să ne închinăm la cinstitele moaște ale sfintei. Doamne ajută.

  • Emanuel Severin

    Datorită acestor preoți credincioși și cu har ne mai ține Dumnezeu ca astăzi să vedem lumina. Dacă Dumnezeu Bunuțul s-ar fi uitat la răutatea, minciunile, necredința, mâncărimea și falsitatea oamenilor ne-ar fi pierdut de mult timp, era un haos total iar astăzi nu se mai zărea picior sau umbră de om pe pământ. Dar să nu creadă nimeni că va merge așa până la infinit. Nu va lăsa Domnul soarta dreptului în mâinile păcătosului, niciodată. Toată hula și răul ăsta făcut pe nedrept și gratuit împotriva Unsului Domnului se va plăti tare greu, în boli incurabile, accidente groaznice, moarte năprasnică deși nimeni nu-și dorește acest lucru. Însă dreptatea lui Dumnezeu și legea compensație universale își va spune cuvântul fără prea mare întârziere. Ca să nu mai amintim acum de forța impersonală care cântărește și răsplătește totul numită karmă. Războiul deja bate la ușă și începe să miroase a praf de pușcă și carne de tun. „S-a împlinit vremea și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie.”(Marcu 1, 15)

  • 🍎 Vasea Nectarie, profesor istorie

    CITAT: „…și nu am luat nicio plată pentru slujba săvârșită”!!!
    Pomelnicele, nuntile, botezurile,etc costă pe enoriași o căruță de bani.
    Să luăm de exemplu banala lumânare( 3 lei /buc in condițiile in care un pachet de 65 lumanări costă 5 lei in piață). Alt exemplu, ca să dai un pomelnic trebuie să platești! Șoc! Nu primesti BON FISCAL sau FACTURĂ/ CHITANȚĂ…deci banii aia nu sunt inregistrați undeva.
    Acest popă sau
    ” sarcedot”( sic) a fost cu Ajunul sau Boboteaza in case la oameni!? Atunci a primit o gramadă de bani pe care nu
    i-a fiscalizat! Cand umblă popa cu Ajunul/Boboteaza, oamenii de la țară dau minim 150 lei la popă, 100 la dascăl și 50 lei la pălimar.

    CITAT 2: Florin Costel Văscu: „Sfeștocul de busuioc cu care stropeam credincioșii cu sfânta agheazmă a început să înverzească”
    OAAA, ASTA CHIAR E O MINUNE MINUNATĂ CARE NU ARE SEAMĂN IN LUMEA EVANGHELICĂ😋
    Dacă era atent la școală
    ( manual Științele NATURALE,cl a II-a),acolo scrie că udate periodic,semințele de busuioc inverzesc( buchetul ala cu busuioc al popei conține și semințe uscate).
    3) Cand ești popă NU ai voie să „ieși la o cafea” cu nevasta altuia…clar!? Mai ales la țară, acolo unde oamenii din sat stau ” geană” pe tine ! Dacă un popă vrea diversitate, poate intra pe „publi25-rubrica matrimoniale” dar nu să „BEI CAFEAUA” cu nevasta unuia din sat!!!!!!!!🙂
    Termin tot cu un citat din Exodul 20:17
    💞Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”
    „Duoamne ajută/Bani de-o sută…să fie numai in valută!”😇

    • Proful de Matematică

      Pentru individul Vasea Nectarie profesorul de la curul vacii care este un zeflemist notoriu și debitează numai elucrubații să pună frână până nu ajunge fuguța la psihiatrie și va sta până la adânci bătrâneți legat de pat cu ochii dați peste cap și gura legată. Omule tu ești bolnav de paranoia în stare agravantă, psihoze, delir maniacal și nu ți-ai luat pastilele în dimineața asta din ce văd. Lasă punga de aurolac, stupefiantele și ciupercile halucinogene că altfel te cară ăștia cât de repede la țintirim. Ție îți trebuie zeamă de hârleț, 2 metri sub pământ și un strat de flori deasupra. Rușine!

    • Colegul de breaslă

      Pentru individul Vasea Nectarie profesorul de la curul vacii care este un zeflemist notoriu și debitează numai elucubrații să pună frână până nu ajunge fuguța la psihiatrie și va sta până la adânci bătrâneți legat de pat cu ochii dați peste cap și gura legată. Omule tu ești bolnav de paranoia în stare agravantă, psihoze, delir maniacal și nu ți-ai luat pastilele în dimineața asta din ce văd. Lasă punga de aurolac, stupefiantele și ciupercile halucinogene că altfel te cară ăștia cât de repede la țintirim. Ție nu-ți mai trebuie nimic altceva decât zeamă de hârleț, 2 metri sub pământ și un strat de flori deasupra. Rușine!

      • Fram ursul polar

        Valea nectarie, bravo, frumos punctat, o gândire pragmatică demba de secolul 21.
        Pt celălalt ” coleg de breaslă” fii mai atent la nevasta-ta că s-ar putea sa fie la o scurta „spovedanie” la nea’ duhovnicul.Vezi sa cotizezi suficient că sa nu intri in păcat.
        Recomand să citiți poezia „Spovedania” de Mihai Eminescu. Va alunga plictiseala și monotonia

  • Dimineaţa la şosea, cu nevasta altuia...

    Nu degeaba l-au fugărit sătenii ( cu furca) pe acest popă. Să ieși cu nevasta unui gospodar e o blasfemie in lumea satului!!! Aviz pt seminariștii care termină teologia si primesc parohie in satele românești: respectați cutumele de acolo, NU POFTIȚI LA FEMEILE SĂTENILOR, că altfel, o să pățiți ca popa din povestea de azi prezentată la gazetă!
    Cu stimă,

    • Alooo, preotul a plecat din luna aprilie la altă biserică iar sătenii de care spui tu s-au gândit să-și facă satul de râs și să dea cu parul în credința ortodoxă fără nici un pic de rușine și cu o bucurie drăcească pe la jumatea lunii mai. Dacă erau oameni credincioși și normali nu făceau atâta circ, panaramă și mizerie din nimic fară nici un motiv. Satul a fost dintotdeauna cu probleme mari și grele. Așa că stai jos că nu știi despre ce este vorba.

  • Colegul de breaslă

    Pentru individul Vasea Nectarie profesorul de la curul vacii care este un zeflemist notoriu și debitează numai elucubrații să pună frână până nu ajunge fuguța la psihiatrie și va sta până la adânci bătrâneți legat de pat cu ochii dați peste cap și gura legată. Omule tu ești bolnav de paranoia în stare agravantă, psihoze, delir maniacal și nu ți-ai luat pastilele în dimineața asta din ce văd. Lasă punga de aurolac, stupefiantele și ciupercile halucinogene că altfel te cară ăștia cât de repede la țintirim. Ție nu-ți mai trebuie nimic altceva decât zeamă de hârleț, 2 metri sub pământ și un strat de flori deasupra. Rușine!

  • ❤Îndreptar pentru spovedanie pentru mireni, preotii de mir şi monahi - spovedania cre(ş)tinilor ortodocşi - scris de Mihai Eminescu

    Marele nostru cărturar
    ( Mihail Eminescu) a fost un vizionar desăvârșit dar și un creștin adevărat.
    De la el ne-a rămas o scriere sfântă, recomandată atât oamenilor simpli( mireni) dar mai ales personalului monahal
    (călugărițe,călugări,episcopi,preoți parohi, monahii, neveste de preoți, etc).
    Dacă mergeți la biserică să vă mărturisiți păcatele, e obligatoriu să citiți poezia ” Spovedanie” de M.Eminescu !
    Acestă capodoperă literară
    ( Spovedanie” de M.Eminescu) ar trebui să se studieze in cadrul
    „școlilor/ licee teologice” sau să fie materie pt BAC.
    Cum spunea cineva in comentarii, dacă ești o femeie măritată sau esti fecioară neprihănită, înainte de a merge la duhovnic e recomandat să citești doar poezia
    ” Spovedanie” de M.Eminescu

  • …și totuși de ce l-au fugărit sătenii din parohie!? ;))

    • Nu l-a fugărit absolut nimeni. Preotul a plecat pe 26 aprilie în altă eparhie. Cei câțiva săteni care au făcut atâta circ și mascaradă de 2 lei sunt câțiva inși plătiți, mituiți și cărora li s-a dat de băut la crâsmă de către C.V. Cine este acest intrus? Este fostul milițian de la postul Strunga un ateu neo-marxist cu probleme psihice grave care are o ură
      demonică pe preoți și este însetat de sânge. Totul a fost o înscenare, o făcătură și un rău gratuit. Să nu uităm că în acel sat oamenii apelează la babe cred în farmece și nu au nici o treabă cu biserica existând chiar și 4 vrăjitoare care lucrează cu diavolii. Apropo ei circul cu mass media l-au făcut pe 10 mai iar preotul era plecat de 2 săptămâni. Să vorbim numai dacă știm adevărul atât.

  • Spune ca " Am intensificat cultul ei ". Clar e IDOLATRIE

    Asta e icoana bizantina dupa tipicul Bisericii Ortodoxe ? Asta e erezie. A pictat o femeie parca e fotografie din reviste. Asta NU este o icoana.
    A ajuns in IDOLATRIE si a cazut din mandria lui. A pictat o icoana care NU are nicio legatura cu stilul BIZANTIN Iconografic din CANOANELE bisericii.
    Uite asa duci in pierzanie oameni si suflete.
    Nu degeaba a cazut.
    Un om care cauta MINUNI si SEMNE nu este de la Dumnezeu.
    OAMENI BUNI !

    Sfintii Parintii ai pustiei NU cautau minuni si semne ! Din contra se rugau sa nu aiba asa ceva.
    Si satana si-a luat chip de inger.
    Asta e rezultatul cautarii de MINUNI si SEMNE, CADEREA este inevitabila.

    Aratati icoana asta MONAHILOR DIN MUNTELE ATHOS ! Nici nu or sa se uite la asa ceva.
    Unii preoti pe drept cuvant urmeaza duhul lumii ! Sa fie pe placul oamenilor nu al Lui Dumnezeu.

    De aici se vede caderea.

    • Stilul realist

      Ești un popă(teolog) de carton care bolborosești multe și nevrute, bați câmpii fără să te bage nimeni în seamă. Tu vorbești de bizantin? Acum totul se pictează cu japca se fac niște maimuțăreli și desene animate prin biserici sub pretextul de bizantin. Mergi tataie în Rusia, Ukraina chiar și Grecia să vezi realism curat la icoane nu bătaie de joc cum se pictează în România. Și ai să spui că și ăia au căzut în idolatrie că nu respectă canoanele că sunt false icoanele așa-i? V-au spălat creierii ani și ani de zile sinodalii și popii cu așa zisu-stil bizantin care nu este defapt stilul care se picta în Bizanț ci un stil nonconformist inventat peste noapte la un magazin de pe colț de stradă sau o boxă . Zace în tine o ură și o invidie de mori că nu poți face minuni, că la tine nu lucrează harul și uite așa năpăstuiești, învinuiești și iei la bășcălie pe alții care chiar cred în Dumnezeu sunt dedicați trup și suflet pentru biserică și au o legătură aparte cu sfinții. Tu să dictezi la tine acasă și vezi-ți de bârna din ochiul tăul și lasă paiul din ochiul fratelui tău. Dacă nu te căiești o să iei într-o zi un brad cap ca mulți alții. Înapoia mea satano!

      • Stilul NOU ( NEW AGE ) PAGAN

        Esti ortodox ? chiar daca esti, esti doar cu numele, dupa cum te exprimi esti doar o capra razvratita, oile raman iar caprele pleaca.
        Vad ca fierbi in tine, esti un cautator de minuni ? „Inapoia mea satano” ? Asemenea cuvinte iti gasesti tu sa spui, esti un mare exemplu de crestin autentic se vede.
        Traiesti in ratacire si te crezi filosof.
        Daca erai un ortodox adevarat ti ai fi dat seama imediat de erezii si ratacirile astea, dupa cum spun Sfintii Parinti.
        Pacat ca nu citesti, dar bolborosesti. Probabil ai o maslina in gura.

    • Sfinții Antonie și Teodosie de la Lavra Pecerska

      Da poate nu știi prea-înțeleptule că mulți monahi din muntele Athos au pictat icoane cu Maica Domnului în stil realist-rusesc și unele au ajuns și în România. Ce spui de M. Domnului Portărița de la Rădășenie de Prodromița care sunt icoane pictate într-un stil fin realist??? Da de ce nu amintești de mânăstirea rușilor din Athos, Rusikon unde toate picturile sfinților sunt realiste. În toată Rusia provoslavnică unde sunt atâția sfinți, icoane făcătoare de minuni și atâta ortodoxie autentică se pictează realist. Păi părintele Cleopa l-a chemat pe Protcenco din Ukraina să picteze realist la Sihăstria, inclusiv celebra icoană Tânguirea Maicii Domnului care este pictată într-un stil hiper-realist deși mulți proști ca tine zic că nu este canonică. Total greșit, fals! Sfântul Iosif Naniescu l-a chemat pe N. Tăttărescu să picteze realist catedrala mitropolitană din Iași. Inclusiv monumentala catedrală este construită în stil catolic după modelul catedralelor din Occident, știai asta? Ce facem deacum? Mergem să o doborâm cu buldozerele cum au făcut ateii comuniști? Sfântul Calinic Cernicanul l-a chemat pe Ghe. Tăttărescu să picteze realist mănăstirea Frăsinei. Grigorescu a pictat m-rea Agapia, Zamfira și altele într-o manieră realistă excepțională, picturi care astăzi sunt apreciate de mulți clerici, oameni dar și la nivel mondial. Și încă sunt multe biserici în România pictate în mod realist-rusesc de acești maeștri sau ucenicii lor. Nu mai vorbim de pictorii Nicolae Popovici, Constantin D. Stahie etc. Apropo pictura lui N. Tonitza de la m-rea Durău e strict canonică???…că este un stil cu totul diferit. Sau pictura Părintelui Arsenie Boca de la Drăgănescu pe care mulți o condamnă chiar dintre sinodali, preoți și credincioși zicând că e total necanonică și în variantă new-age. Și cu toate acestea Arsenie Boca va intra în rândul sfinților. Voi ăștia care urlați și troncăniți cu așa-zisul stil „bizantin” aveți sechele duhovnicești, sunteți smintiți și ați rămas cu o boală psihică severă din pricina că niște nebuni de ierarhi și popi v-au indus psihic și îndoctrinat timp de cel puțin 3O de ani cu formulele: păi să fie bizantin, nu e canonic, sfinții trebuiesc transfigurați, nu respectă erminia și multe alte rahaturi de acest gen pe care nu dau nici 2 parale. Astea se întâmplă că pictorii de azi nu mai au har și le este foarte ușor să tragă câteva linii și să picteze la japcă la normă. Dacă trăiai în Rusia provoslavnică și Ucraina pline de sfinți, icoane făcătoare de minuni și vedeai multitudinea bisericilor, lavrelor colosale inclusiv celebra Lavră Pecerska(unde sunt trupurile întregi a peste 120 de sfinți) pictate realist nu mai gândeai așa. Creierii tăi nu mai erau spălați, mintea nu îți mai juca feste și spuneai răspicat de pictura bizantină că nu este cea canonică sau adevărată. Frate nu încerca să sperii lupul cu pielea oii. Ai văzut adevăratul mozaic din ținutul bizantin că picturile erau mai rare atunci? Nu seamă deloc cu ceea ce pictează nebunii azi prin biserici și țipă sus și tare că ei respectă canoanele și pictează după Bizanț. Mai citește, cercetează că ești absolut pe lângă subiect, închis mental și duhovnicește. Tu nu ai cum să-mi dai mie lecții băiete. Ești încă foarte mic ai dinți de lapte și trebuie să mănânci încă multă mămăligă cu cireșe. În fața mea nu au argumente și nu pot rezista tot sinodul BOR, pastorii sectanți și toți teologii la un loc. Vă combat pe toți cu propriile voastre armele, crede-mă!

    • Cuvânt împotriva celor care stau la masa satanei.

      Măi mucosule mai întâi învață despre cultul sfinților în special a celor martiri care sunt cei mai iubiți de Dumnezeu, vezi în câtă slăvă și lumină se află ei în ceruri acum și după aia poți să spui și tu un cuvânt sau două. Ca să îți bați joc și să-i hulești pe sfinți prin așa numitele icoane „bizantine” care nu sunt decât niște desene animate, bazaconii, kitsch-uri, prin care se umbrește total lumina și sfințenia lor este un păcat împotriva Duhului Sfânt, Cel care i-a sfințit și proslăvit, păcat care nu se iartă nici în veacul de acum nici în cel care are să vină. Așa că ia aminte, tu acuma ești în centrifuga și la masa satanei. Pocăiește-te și cere-ți iertare de la marea muceniță Varvara, preacurata mireasă a Domnului Hristos pentru toată ponegrirea și blasfemia care ai adus-o împotriva icoanei sale, acum cât mai poți că riști să te risipești total, să-ți pierzi sufletul și mântuirea pentru totdeauna. Tu ai văzut nenorocitule ce semne dumnezeiești s-au arătat înaintea sfintei sale icoane? Sunt episcopi, preoți, pustnici și oameni evlavioși care o viață întreagă nu li se arată măcar un semn de la Dumnezeu sau de la sfinții Lui. Ai văzut cât de mult s-a proslăvit Sfânta Varvara prin acest chip al ei strălucit și plin de har? Cine ești tu să judeci pe sfinții lui Dumnezeu și să dai verdicte cu privire la sfintele lor icoane? Ești tu Sfântul Sinod, vre-un pustnic îmbunătățit sau vre-un înger venit din ceruri? Nu ai nici un pic de rușine, evlavie și căință în tine. Vai vai și iar vai te-a câștigat satana și greu mai ieși din mâinile lui. Mare păcat!

  • Auzi la el minune că
    ” a inverzit busuiocul”🤣😅
    Dacă-l uzi zilnic asta se intâmplă! Dhaâ 🤤
    Sătenii care pun răsad,tot așa fac și iasă germenele …roșia,chipărușul,etc.

    • Busuiocul verde

      Nu râde ca un porumb belit. Demonstrează la toți că înverzește un mănunchi de busuioc și la tine dar în condiții naturale. Alții nu văd într-o viață de om o așa minune și te-ai găsit tu un neo-marxist ateu fără scrupule să faci gargară și să te bagi în casa și treburile lui Dumnezeu. Rușine!

    • Oamenii sa treacă la penticostali, doar asa VOR moșteni Edenul. Restul sunt rătăciți in meandrele concretului

      • Fără penticostali și secte demonice

        Să nu uităm ce a spus Părintele Cleopa, Părintele Arsenie Boca și alți mari duhovnici ai bisericii noastre strămoșești: Penticostalii și toate sectele satanice vor merge în iad cu Biblia în mână! Ei nu au nimic din sfințeania și harul lui Dumnezeu care lucrează desăvârșit prin Biserică, preoți, sfinte taine, sfinte icoane, trupurile proslăvite ale sfinților etc. Penticostalul care se dă credincios dar nu are har, sfințenie și este înafara Bisericii cât și ortodoxul care are credința cea adevărată dar o necinstește și nu împlinește poruncile, vor merge amândoi în iad la același chin și pedeapsă.

      • Fară penticostali și secte

        Să nu uităm ce a spus Părintele Cleopa, Părintele Arsenie Boca și alți mari duhovnici ai bisericii noastre strămoșești: Penticostalii și toate sectele satanice vor merge în iad cu Biblia în mână! Ei nu au nimic din sfințeania și harul lui Dumnezeu care lucrează desăvârșit prin Biserică, preoți, sfinte taine, sfinte icoane, trupurile proslăvite ale sfinților etc. Penticostalul care se dă credincios dar nu are har, sfințenie și este înafara Bisericii cât și ortodoxul care are credința cea adevărată dar o necinstește și nu împlinește poruncile, vor merge amândoi în iad la același chin și pedeapsă.

    • Monahul Trifon din Muntele Athos

      Am studiat articolul și da este o minune cea cu busuiocul preotului dar și celelalte. La noi în Sfântul Munte la toate mânăstirile în fiecare zi se întâmplă cel puțin câte un miracol săvârșit de Maica Domnului, Stăpâna și Patroana Athosului. Recent la jumătatea lui iulie s-a arătat Maica Domnului călugărilor de la sfânta mânăstirea Cutlumuș. Ce-i drept până acum nu am avut evlavie la mucenica Varvara dar cu această ocazie o să studiez mai multe despre dânsa și o voi include în rugăciunile mele personale alături de Sfântul Ioan Rusul, Trifon, Ioan Maximovici, Paisie Aghioritul, Panteleimon, Serafim din Sarov și ceilalți. Știu sigur că Sfântul Paisie Aghioritul ținea mult și avea mare devotament la sfânta Varvara. Citiți cartea Despre Rugăciune vol.IV a părintelui Paisie și veți afla. Să reverse din îndestulare peste noi toți harul ei special, multpătimitoarea și mireasa lui Hristos, Varvara!

    • Monahul Tihon de la Muntele Athos

      Am studiat articolul și da este o minune cea cu busuiocul preotului dar și celelalte. La noi în Sfântul Munte la toate mânăstirile în fiecare zi se întâmplă cel puțin câte un miracol săvârșit de Maica Domnului, Stăpâna și Patroana Athosului. Recent la jumătatea lui iulie s-a arătat Maica Domnului călugărilor de la sfânta mânăstirea Cutlumuș. Ce-i drept până acum nu am avut evlavie la mucenica Varvara dar cu această ocazie o să studiez mai multe despre dânsa și o voi include în rugăciunile mele personale alături de Sfântul Ioan Rusul, Trifon, Ioan Maximovici, Paisie Aghioritul, Panteleimon, Serafim din Sarov și ceilalți. Știu sigur că Sfântul Paisie Aghioritul ținea mult și avea mare devotament la sfânta Varvara. Citiți cartea Despre Rugăciune vol. IV a părintelui Paisie și veți afla. Să reverse din îndestulare peste noi toți, harul ei special, multpătimitoarea și mireasa lui Hristos, Varvara!

  • Nicolae Cabas

    Nu râde ca un porumb belit. Demonstrează la toți că înverzește un mănunchi de busuioc și la tine dar în condiții naturale. Udă și tu zilnic busuiocul tău să vedem dacă înverzește. O să ai o mare dezamăgire deoarece nu se va întâmpla absolut nimic. Alții nu văd într-o viață de om o așa minune și te-ai găsit tu un neo-marxist ateu fără scrupule să faci gargară și să te bagi în casa și treburile lui Dumnezeu. Rușine!

  • Si-o freaca. Cu poza Varvarei in fata. Confunda onania cu rugaciunea.

    • Răspuns pe măsură

      Wăi da mare drac și porc împuțit poți fi. Să dea Dumnezeu să se aleagă praf și cenușă de un diavol ca tine care a putut gândi așa niște blasfemii. Piei satano!

  • Nicu Valeriu

    A incălcat erminia( cartea sfantă a picturii bizantine) . Trebuie scoase din biseroca toate icoanele care sunt pictate după model renascentist! Aici suntem urmașii bizantinilor iar pictura trdbuie sa respecte acest lucru.

  • Pictura occidentala eretica, ECUMENISTII sunt peste tot.

    Faceti o comparatie intre o icoana bizantina dupa canoanele bisericii si aceasta ” pictura „.
    Multi preoti calca in picioare canoanele bisericii, facand ce vor ei prin biserici, ca asa li se pare lor ca da mai bine la ochi.
    Rezultatul ECUMENISTILOR – mai au un pic si fac slujbe cu papistasii si cu sectele. Imprumuta de la ei „fotografii” , la cununie iti baga in gura PISCOTURILE care au luat amploare si vin tot de la papistasi.

    • Unde era marele sfânt și canonist din biserică.!?!!! Măi moș Cais ia și cântă la altă masă că deja ești expirat. Nu de alta dar îți intră creierii în putrefacție. Anatema ereticuleeee!

      • Legiuitorul ? mos cais' sectare ?

        bai capra, stai cuminte

      • Legiuitorul ? sectarule, sau esti un ortodox doar cu numele

        Stai intins, ca drept esti stramb sectarule.
        Esti obisnuit cu mos cais ( cu o caisata ? )
        Mai lasa bauturile la colt de strada si fii baiat cuminte.
        Bai piscotule, ai invatat si tu sa fii sectar ? anatema ? vai de mintea ta.
        Nu te invata Domnul Iisus Hristos, sa binecuvintezi pe cei ce te bleastama ? Nici nu ar trebui sa scrii, taie-ti unghiile ca iti murdareste dispozitivul.

  • Fratele Beniamin

    Oamenii din localitatea popei să treacă la adventiști. Acolo pastorul nu-ți scoate nevasta „la o cafea”. Strangeti semnaturi si aduceti URGENT un pastor in comuna dvs.

  • Pentru BENIAMIN

    Lasa sectare momeala voastra ratacita.
    Trezeste-te din somnul tau ratacit. Advetistii tai ocidentali te-au racolat si ti-au pus stampila pe frunte ? Ei asta e treaba ta.

  • Pastorii păcătoși

    Tu te vezi ce bazaconii spui? Stai așa să vedem ce fac pastorii de la sectele voastre. Poftim!
    – Un pastor penticostal din județul Cluj a primit o pedeapsă de 22 ani de închisoare după ce a abuzat sexual 12 minori.
    – Un pastor neoprotestant din județul Suceava a fost condamnat la 15 de ani de închisoare, după ce și-a violat una dintre fetițe.
    – Pastorul din Dolhești, care și-a abuzat fetele și și-a maltratat copiii, a primit o condamnare de 21 de ani și patru luni de închisoare.
    – Ioan Buia, pastorul român de la Biserica Penticostală Română din Dearborn Heights, Detroit, a fost acuzat de mai multe tinere că le-a agresat sexual în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când încă erau minore.
    – Scandal sexual în Biserica Penticostală din Beclean, unde un membru al holy fire a fost exclus din cultul penticostal.
    – Imaginea Bisericii Penticostale din Caraş-Severin este din nou pătată, după ce un al treilea pastor care a fost condamnat la închisoare.
    – Un pastor baptist, care a avut în subordine și biserica din Pașcani, a fost condamnat de instanța americană pentru trei capete de acuzare. Și sunt sute de exemple de acest gen. Despre ce vorbim?

    • Și astea sunt doar câteva exemple. Da’ sectanții ăștia se și auto-proclamă “creștini”, restul nu știu ce-o fi în viziunea lor 😂

      Ei sunt ferm convinși că vor ajunge în Rai, chiar dacă pe ascuns sunt niște destrăbălați ipocriți care momesc oameni vulnerabili cu orez și zahar, pentru a adera la secta lor.

  • Martorii lui Iehova e soluția pentru bieții săteni duși la rătăcire de fostul popă. Isus vă asteaptă la EL

    • Fără secte în România

      Ardeți sectele preadesfrânate, drogate și puturoase pe rug și să fie expulzate din România în secunda 2. Cei care rămân în țară să înfunde pușcariile. Ohoo Martorii lui Iehova sunt cei mai periculoși și nici nu pot fi numiți sectă creștină. Iehova este un nume impropriu dat Tatălui Ceresc. Ăștia nici nu cred că Iisus este fiu de Dumnezeu, spun că Domnul a fost răstignit pe un par iar viața veșnică nu există după rătăcirea minții lor bolnave. A se vedea numele real a lui Dumnezeu, Tetragrama(Teonimul ebraic din patru litere YHWH, care este numele real și corect a lui Dumnezeu din Biblia ebraică. De Elohim, Adonai, El Eloah, El Elyon, El Shaddai ăștia nici nu au auzit. Sectele neoprotestante sunt cancerul și lepra României. Și cu asta am spus totul.

    • Martorii p*lii.

  • Un popor de idioți spunea Țuțea.

    No bine da acuma au ajuns toți drogații, mucoșii, labagii, trădătorii, zeflemiștii, curvarii, terminații, nespălații, ateii și toți nebunii să dea verdicte în materie de credință ortodoxă, să facă bășcalie de sfinți și să denigreze ortodoxia în ultimul hal? Efectul de turmă și delir în masă își spune cuvântul. Dacă un tâmpit se aruncă cu capul într-o mocirlă se duc toți după el. Vai da ce popor de tâmpiți și nerozi, nici nu mai spun. De asta nu ne mai facem bine. De asta râd de ortodocși și cu, curul sectele când văd că ăștia își scuipă propria credință sunt analfabeți în materie de tot ceea ce este sfânt și își calcă în picioare mărgăritale sfinte fără scrupule. Avea dreptate filozoful Petre Țuțea când zicea: „Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare”. Sau marele Brâncuși după ce a revenit de la Paris: „Când am plecat de aici, v-am lăsat săraci şi proşti…când am revenit, v-am găsit şi mai săraci şi mai proşti.” Și exemple sunt cu miile. Da oare de ce s-a îndrăcit românul nostru atât de tare și de unde a căpătat atâta mizerie, prostie, ateism și nebunie mai ales când vine vorba de credința neamului românesc??? Un popor distrus care s-a vândut care își scuipă credința strămoșească și are deficiențe psihice grave nu are nici un viitor este total compromis…ăsta e poporul trădător, ne-român.

  • Omg⁉️ Episcopul ortodox Cornel Onilă şi arhimandritul Sebastian Jitaru, trimişi în judecată pentru viol şi alte agresiuni sexuale comise împotriva unor elevi de la Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur”

    Alături de Onilă a fost judecat şi fostul călugăr arhimandrit Sebastian Jitaru, acuzat că l-a violat la rândul său pe acelaşi elev abuzat de Onilă.
    Monahul Jitaru ar mai fi violat alţi doi seminarişti, pe unul de cel puţin nouă ori într-un an, iar pe celălalt timp de aproape doi ani, uneori şi de două ori pe săptămână !!! WTF?

  • Pentru frustrații neviola.i care și-au dorit să fie arși în coor și nu au fost băgați în seamă

    Va să zică ești supărat că ăștia 2 nu ți-au tras-o la ochiul maro din câte văd. Auzi hai ia și plimbă ursul și cântă la altă masă că aici nu îți merge.

  • Popa din sat să plateasca pensie alimentară micutului. Copilul nu are nicio vină”

    • Pentru Ana cea tâmpită

      Să plătească psihopatu de taicăsu Țipău Răzvan care și-a distrus copilul și soția prin bătăi, șantaj, calomnii, injurii, instanță, televiziuni și multe alte șicanii dezgrațioase. Animalul nu i-a dat 1 leu copilulului din luna martie deși are multe nevoi. Știi cât de mulți bani îți trebuie ca să întreții un copil în ziua de azi nu? De 5 luni de zile nu mai lucrează pentru că își urmărește și terorizează familia într-un mod bestial și se laudă că a băgat mii de euro să îi distrugă pe toți și nu se lasă până nu o omoară pe femeisa cu mâna lui. Acuma copilul care a spus că se aruncă de la etaj din cauza lui taicăsu și este grav afectat psihic împreună cu mama lui stau în chirie și sunt batjocoriți, urmăriți și facuți de râs zilnic în tot orașul de 5 luni de zile fără ca nebunul să aibă cel mai mic indiciu de infidelitate. Pentru un bolnav mintal cu paranoia, delir, gelozie patologică, mania torturii având traume și sechele irecuperabile din copilărie trebuie să sufere atâtea suflete nevinovate și să fie distruse atâtea cariere și familii? Ți se pare corect? Despre dosarele penale care le are pentru violența domestică plus ordin de protecție de 4 luni și că a înscenat și a mințit peste tot în cel mai josnic posibil făcând atâta și atâta rău pe nedrept cu martori falși, știi? Că are pistol de la ucraineni fără permis de port armă și permis auto fals de la moldoveni acest infractor știi? Ăsta poate fi numit om? Nu nicidecum este un drac și o satană ordinară. Ce treabă are popa cu ce delirezi dumneata? Nu știi adevărul și despre ce este vorba și te bagi ca musca în c…calului. Abține-te și dute drac..i!!!

  • Strict Evanghelic

    „Ferice va fi de voi când din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit și pe proorocii, care au fost înainte de voi.” (Matei 5, 11-12)

  • Profu de Fiolozofie Cuantică

    Stați un pic…despre ce este vorba în publicația de mai sus și unde au ajuns cu, comentariile toate leprele analfabete funcțional? Nu de alta dar întreb pentru un prieten.

  • Nebunia și apostazia oamenilor din vremurile de pe urmă.

    Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfați, iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu, având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.(Timotei 3,1-5)

  • Neluțu operat la ochi și concubinul Lucian

    Cei mai spurcați, curvari, împuțiți, psihopați și panarame dintre umanoizi sunt cei 3 trei frați pătați: Laura Nimfomana, Vio Hemoroistul și Răzvănel Paranoia. A uitat duamna Laura nimfomana când se freca cu Lucian Iacob în casă și prin fundul grădinii și duomnu Chiriac i-a tras o bătaie cu strigături soră cu moartea concubinului!? Și a fost panaramă mare de răgea ca un bou duomnu că are pușcă în casă și o împușcă și pe Laura și pe amantul Lucian I. Duomnu Chiriac a uitat ca are copii din flori și a luat-o pe duamna Laura forțat și amenințat de familia ei că a lasat-o însărcinată cât a fost poluțist la Brăiești? Despre ce animale ordinare vorbim? Ăștia sunt niște demoni și scursuri de canal nu oameni.

  • Cumnații cu pistoale de la ucraineni și magazinul falimentat

    Stimați cetățeni din satul Hăbă…, suntem atât de supărați că vom da faliment de nu vă imaginați. Nu ne mai intră nimeni la magazin din cauză că am fost niște smardoi și nenorociți. Au rămas să mai vină la o cinzacă doar câte o cioară și 2 carmoliști ambulanți. Să vină odată Anaful, Protecția Consumatorului și Sanepidul să ne închidă că tare ne-am săturat să ni se scurgă ochii ca la gaină prin gard după clienți și ei să fugă de noi ca de Mama Omida. Am mai ramăs pe raft doar cu un cub de drojdie expirat o furculiță de plastic, un carton fara ouă și un poster cu Michael Jackson pe ușa din dos. Vă mulțumim frumos pentru înțelegere!

  • Nicușor Ancuța cu gușa ca de porc

    Daaa aveți dreptatea domnu. Eu sunt cioara care ați spus mai sus și uite acuma vin de la magazin. Să știți că doamna s-a mai îmbogățit cu câte una, alta până închide magazinul definitiv. Domnule vă dați seama ce rezolvare și ce câștig a descoperit???? A ramăs cu tejgheaua plină de muci de la clienți, pe jos erau numai urme de picioare de maimuță pline de baligă de grajd și într-un colț se zăreau aruncate 2,3 paie de la o matură de pe timpul lui Pazvante Chioru. Așa da prăvălie de ți-e mai mare dragu să intri!!!

  • Bucură-te Varvaro preafrumoasă mireasă a lui Hristos!

    Varvara rămânea cea mai mare sfântă făcătoare de minuni dintre marile mucenițe. Nu am găsit până acum nici un episcop sau preot să aibă atât de mare evlavie și devoțiune față de un sfânt iar sfântul să-i vorbească să i se arate în atâtea moduri excepționale. Iată un preot care este atât de iubit și protejat de sfinții lui Dumnezeu. El se consultă și vorbește atât de personal cu Sfânta Varvara așa cum vorbim noi cu cei apropiați din familia noastră. Bucură-te Varvaro preafrumoasă mireasă a lui Hristos!👏🏻💐🕊️⛪🪻🌹🪴

  • Duamna Laura nimfomana

    Auzi duamna Laura care merge la babe și lucrează cu dracu se plânge că o să plătească slujbe și o să scoată părticele pentru cutare, pentru cutare. Auzi vacă proastă ce ești tu întâi trebuie să plătești tot răul și nedreptatea după aia să mori în cele mai cumplite și grele schingiuri să ajungi să îți pui ștreangul de gât și să te îngroape mătă. Să nu moară măta până nu îți duce hoitul la groapă și după aia să plătești slujbe ca să îți ajute să te chinuie dracii în iad o veșnicie. Auzi ce jigodisme și căcaturi îi mai poate făta mintea la această curv…psihopată și nimfomană. În cruc…mătii de bâhliță ce ești să te ia drac…satano.

  • Duamna Laura nimfomana

    Auzi duamna Laura care merge la babe și lucrează cu dracu și farmece se plânge că o să plătească slujbe și o să scoată părticele pentru cutare, pentru cutare. Auzi vacă proastă ce ești tu întâi trebuie să plătești tot răul și nedreptatea după aia să mori în cele mai cumplite și grele schingiuri să ajungi să îți pui ștreangul de gât și să te îngroape mătă. Să nu moară măta până nu îți duce hoitul la groapă și după aia să plătești slujbe ca să îți ajute să te chinuie dracii în iad o veșnicie. Auzi ce jigodisme și căcaturi îi mai poate făta mintea la această proastă curv…psihopată și nimfomană. În cruc…mătii de bâhliță ce ești să te ia drac…satano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *