Prima pagină » Titlurile zilei » Acest preot a fost implicat într-un scandal de proporții după ce s-a zvonit că are o amantă în parohie! Acum, slujitorul Domnului a decis să rupă tăcerea: „Ne-am dorit a începe o viață nouă” – EXCLUSIV

Acest preot a fost implicat într-un scandal de proporții după ce s-a zvonit că are o amantă în parohie! Acum, slujitorul Domnului a decis să rupă tăcerea: „Ne-am dorit a începe o viață nouă” – EXCLUSIV

20 iul. 2024, 02:00, 20 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Costel Florin Văscu a fost paroh în localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, timp de circa șase ani, iar în preajma Sărbătorilor Pascale a fost implicat într-un scandal de proporții, deoarece s-a zvonit că ar fi avut o amantă în parohie. Slujitorul Domnului s-a decis să rupă tăcerea. Acesta susține că își iubește foarte mult soția și sub nicio formă nu ar fi capabil să o înșele sau să o amenințe.

Costel Florin Văscu, fostul paroh din Hăbășești, comuna Strunga, face dezvăluiri în premieră! De la ce a pornit întregul scandal?

Costel Florin Văscu susține că nu a fost alungat de enoriașii din localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, ci el a fost cel care a solicitat ieșirea din Eparhia Iașilor. Mai mult, preotul mărturisește că și-ar fi dorit să predea cheile lăcașului de cult, doar că mai mulți enoriași au împiedicat acest lucru.

„Subsemnatul, Văscu Costel Florin, preot coslujitor în Sfânta Arhiepiscopie a Tomisului, am luat act cu mâhnire şi multă compătimire la articolele:

pe care publicația dumneavoastră le-a oferit publicului cu privire la persoana mea și în temeiul dreptului la replică și rectificare fac următoarele precizări: Pe data 26 aprilie în jurul orei 12:00 când am ajuns de la Arhiepiscopia Iaşilor la biserică pentru a preda cheile câțiva oameni puși de T. R. inclusiv C. V. au sărit și mi-au sechestrat mașina distrugându-o cu picioarele și pumnii. Am chemat agenții de poliție prin apel la 112 pentru a putea preda cheile cu proces-verbal fapt care s-a și întâmplat. Există proces-verbal de predare a cheilor către agenții de poliție de la Strunga şi Târgu Frumos. Deci nu am fugit cu nicio cheie de la biserică; Nu am fost alungat de nici un enoriaş din parohia Hăbăşeşti ci singur am cerut ieșirea din Eparhia Iașilor pe care Îps Părinte Mitropolit Teofan mi-a acordat-o în data de 26 Aprilie 2024 conform aprobării nr. 4520 din 26.04.2024”, a transmis preotul Costel Florin Văscu.

Preotul susține că a lăsat casa parohială în condiții normale, doar că două persoane au pătruns în locuință și au vandalizat-o după plecarea sa.

„Casa parohială a fost lăsată în condiții normale. Când am intrat într-însa, la începutul anului 2019, condițiile erau foarte umile, deși eu am îngrijit-o, am plătit lumina, apa și alte cheltuieli, iar din sat nu m-a ajutat nimeni cu 1 leu. Am lăsat acolo un pat, un frigider și alte lucruri casnice care nu erau înainte. Nu s-a vrut ca de față cu mine și protopopul din zonă să se facă o predare-primire la plecare, deși am cerut acest lucru. După plecarea mea, C.V. împreună cu câțiva acoliți ai săi au intrat și au făcut debandadă în casa parohială, spre a-mi imputa mie lucruri neadevărate și a le posta pentru a mă batjocori, dar asta chiar nu mă privește absolut deloc”, a declarat preotul.

Preotul susține că după scandalul de proporții în care a fost implicat și-a dorit să înceapă o nouă viață

Costel Florin Văscu susține că a plecat alături de preoteasă la Constanța, nicidecum alături de presupusa sa amantă, așa cum au susținut o parte din enoriașii din parohie.

„Toate acuzațiile pe nedrept și presupuneri care mi-au fost imputate au apărut în presă prin intermediul publicației BZI-Iași la data de 9 Mai, deși eu am plecat împreună cu soția la Constanța din seara zilei de 26 Aprilie, pentru a scăpa de calvarul și nedreptatea prin care trecem și a începe o nouă viață. În tot acest timp am făcut demersuri pentru transfer în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. În momentul plecării din sat, eram singur fără nici o presupusă amantă cum menționați peste tot. Sunt filmări și chiar eu am filmat unde se vede clar că eram singur în mașină. Atât aveam cu mine un crucifix personal din lemn pe care l-am salvat spre a nu fi distrus de răutatea și necredința oamenilor; Nu am fost plecat cu presupusa amantă nici la Tulcea nici la Mangalia precum scrieți ci am venit împreună cu soția spre Constanța unde ne-am dorit a începe o viață nouă făcând demersurile necesare în vederea transferului meu în Sfânta și milenară Eparhie a Tomisului”, a transmis fostul paroh din Hăbășești.

Fostul preot din Hăbășești, comuna Strunga, mărturisește că nu i-a blestemat pe enoriași, ci crede că aceștia și-au dorit un alt paroh în locul său, iar din această cauză au decis să-l denigreze.

„Am fost amenințat cu moarte pe publicația voastră de către N. A. care avea și barda în mână, spunând că îmi va tăia picioarele. Există proba video. Eu nu am blestemat sau batjocorit pe nimeni în sat cu precădere persoanele care sau plâns în publicație precum scrieți. Sunt pur și simplu răutăți și invenții. Probabil au avut pe cineva de adus în locul meu și din această cauză a fost nevoie de o așa mare denigrare publică”, a mărturisit slujitorul Domnului.

Costel Florin Văscu: „Nu există absolut nimic intim între mine și această doamnă”

Costel Florin Văscu susține că nu a avut niciun fel de legătură inimă cu enoriașa I-V. T., ci soțul acesteia, care este extrem de gelos, a dat naștere la tot felul de zvonuri în acest sens.

„Nu sunt dovezi plauzibile și clare că eu aș fi avut sau am vreo relație intimă cu doamna T. I-V, toate sunt zvonuri și presupuneri venite în special din parte soțului ei care suferă de gelozie patologică. Nu există absolut nimic intim între mine și această doamna despre care și voi scrieți că este presupusă amantă. Deci nu este nici o amantă. Cum ați putut da știrea cu titlul: «Desfrânare dusă la extrem în sânul Bisericii Ortodoxe!…»? Ați terfelit imaginea Sfintei Biserici în primul rând și acesta este un mare păcat. Eu nu am avut niciodată vreo proprietate personală sau închiriată și nu am nici la ora actuală în oraşul Pașcani”, a transmis preotul.

Fostul paroh din Hăbășești declară că-și iubește foarte mult soția, care îl însoțea de multe ori în localitatea în care slujea.

„Nu am fost oprit de la slujire în toți acești ani de preoție precum scrie numitul T. R-D, iar în acest sens poate fi consultată Arhiepiscopia Iașilor care poate confirma.  Eu am fost mereu acasă în acești ani alături de familie deși cu toate acestea mi-am slujit enoriașii cu toată implicarea și seriozitatea. Veneam joia sau vinerea în parohie și plecam Duminica spre familie. De cele mai multe ori în vizitele în parohia eram însoțit de familie. Deci afirmația că am stat 1 an sau 1 an și jumătate la Pașcani departe de soție și copii este una falsă și nefondată. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea. Eu îmi iubesc enorm de mult soția(preoteasa) și nu am avut cum să o ameninț cu moartea cum scrie în publicația voastră. Acest lucru poate fi demonstrat de soția mea”, a transmis Costel Florin Văscu.

Costel Florin Văscu susține că nu și-a înșelat niciodată preoteasa

Costel Florin Văscu recunoaște că la plecarea sa din parohie au rămas datorii, însă susține că le-a achitat ulterior. Preotul neagă că ar fi avut vreodată o locuință închiriată în Pașcani, pentru a se întâlni cu presupusa sa amantă.

„Nu există ca împreună cu mine, soția și cei 2 copii să mai locuiască și o altă persoană străină cu atât mai mult T I-V. care nu are nici o legătură cu familia noastră. Preoteasa mea nu avea cum să accepte așa ceva. Încă o minciună sfruntată pe care soția mea o poate demonta. O altă gogoașă este faptul că ați spus că eu locuiesc în casa lui T. R. din Pașcani de câteva luni de zile pe timpul cât a avut el ordin de protecție. Lucru total eronat deoarece eu stau cu chirie în Constanța și slujesc în Arhiepiscopia Tomisului de pe data de 26 Aprilie și mă implic activ în viaţa Bisericii, fiind văzut des pe la sfânta catedrală, ședințe, arhiepiscopie. O singură dată am fost în Pașcani la Protopopiat pe 17 iunie atunci când am plătit datoria de 3000 de lei și nu de 8000 lei cum susțineți în ziar după atâta timp, iar în acest sens există chitanța de plată. O altă eroare gravă care îmi știrbește onoarea aducându-mi prejudicii imaginii și stigmatizarea publicului este afirmația din publicația voastră prin care am fost catalogat ca fiind de la “casa de copii” și că nu am muncit în viață mea o zi. Lucru total neadevărat. O altă afirmație eronată și care este o jignire la adresa marii mucenițe Varvara/Barbara pe care ați proliferat-o în ultima știre este aceea că icoană sfintei este pictată după chipul presupusei amante. Total greșit și acesta fiind un mare sacrilegiu față de cele sfinte. Icoana marii mucenițe Varvara a fost pictată cu 7 ani în urmă cu mult înainte de a veni la biserica din Habasesti și nu are nici o legătură cu vre-un chip omenesc. Această afirmație a survenit în urma geloziei patologice și a bolilor psihice de care suferă T. R-D. Chiar în fața icoanei sfintei, 2 ani consecutivi s-au arătat semne dumnezeiești lucru ce a făcut să scot o carte unică în lume despre această mare muceniță și să-i aduc sfintele ei moaște de la Kiev. Este singura sfântă care mi s-a descoperit. Dar cine să creadă? Mai avem în ziua de azi creștini ortodocși practicanți și cu frică de Dumnezeu sau numai prigonitori neo-marxişti cu numele de creştini”, a declarat preotul.

În încheiere, Costel Florin Văscu a precizat că nu și-a înșelat niciodată soția, nu a nedreptățit pe nimeni și se știe curat în fața lui Dumnezeu.

„Eu mă știu curat în fața bunului Dumnezeu, nu mi-am înșelat soția niciodată și nu am nedreptățit pe nimeni, ba din contra m-am rugat pentru oameni și i-am ajutat când miau cerut ajutorul. Dar credința, râvna și faptele bunele ale preoților nu le vede nimeni. Atât pot spune că sunt prigonit și defăimat asemenea drepților și sfinților din primele secole și a preoţilor din temnițele comuniste și închei cu un citat al Domnului Iisus Hristos: «Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit» (Matei 12, 36-37)”, a încheiat preotul Costel Florin Văscu.

Preot Costel Florin Văscu a fost implicat într-un scandal de proporții în parohia Hăbășești, comuna Strunga. Drept urmare, a cerut transferul din Arhiepiscopia Iașilor în cea Tomisului.

Comentarii
  • În ziua de azi, este ușor să terfelești un om!

  • 🥰Minciunele,minciunele...frumoasele mele minciunele

    1.CITAT :”am plătit lumina, apa și alte cheltuieli, iar din sat nu m-a ajutat nimeni cu 1 leu”

    Banii de Bobotează,Ajun,parastase,botezuri,sfintirea coteturilor de găini,etc…alea ce sunt? Ăia nu sunt bani de la săteni?
    Sau faptul că nu se dă chitanță pt banii ăia il face să zică că nu a primit nimic de la oamenii din sat?!
    Pt toate enumerate mai sus,el primeste bani de la stat
    ( salar de 8000 lei in sus) exact ca un profesor.Pentru citirea de dedicații muzicale( pomelnice) nu a primit bani? A dat o chitantă pt pomelnic? Dar să vinzi lumanarea cu 3 lei? Cand in bazar gasesti un bax de 60 de lumanări cu 4.5 lei/ pachetul
    2.CITAT:”Eu îmi iubesc enorm de mult soția(preoteasa) și nu am…”
    PREOTEASĂ?! CE E ASTA PREOTEASĂ? Nu există asa ceva in cadrul BOR.
    Dacă o economistă sefă are un soț șofer( cunosc un asemenea caz), atunci si soțului ei te adresezi cu „D-le Economist”?! Wtf?!Dacă un profesor de mate are nevasta vanzătoare, automat ea e ” d-na profesoară”?! E penibil…
    Renunțați la a mai denumi nevestele de popi ( multe dintre ele casnice) cu titulatura de ” preotese”
    3.CITAT: „Nu sunt dovezi plauzibile și clare că eu aș fi avut sau am vreo relație intimă cu doamna T. I…”
    Ca popă nu ai voie sa mergi cu nevasta unui om gospodar „la o cafea”. Efectiv nu ai voie să-ți bagi ” codița” in familia omului.
    Dovezi? Ce dovezi? Dovezile se spală cu apă și săpun …🤭
    Amin

  • “Slujitorul Domnului “? Voi chiar sunteți handicapați ? După toate cele pe care le-a făcut și le face în continuare voi îl vedeți și îl numiți “Slujitorul Domnului “ ? Poate slujitorul dracilor și slujitorul satanei ! Un asemenea om stăpânit de draci , duhuri nici nu mai are ce căuta în activități ori păreri religioase ! , nici într-o societate cu pretinse valori creștine ori morale !

  • Un precurvar care trăiește în preacurvie și care a luat nevasta aproapelui său NU are cum să fie slujitorul Domnului niciodată ! Nu a fost nu este și nu va fi ! Este o satana de curvar nenorocit pus pe căpătuială și curvasareala !, un bagabont ordinar nesimțit , fără caracter și demnitate ! Un mincinos patologic și un șarlatan cu talent la prostit proștii din vorbe !

  • O satana preacurvară !

  • Prea sfinția sa părintili dă bine la buci ! Cam toate oile mai tinere ia pupat microfonul ! E slujitorul Domnului cu har și dotat

  • Satana în picioare.
    Are drept la replică dar minte ca de obicei.
    În 5 ani a reușit să stoarcă de la o bătrână cu bani suma de aproximativ 100.000 lei pentru biserică dar nu a bătut un cui.
    A fost filmat când pleca cu amanta la munte unde s-a întâlnit cu Teodosie Spagoveanul pentru a negocia un post la Constanța.
    La data de 26.04 când i s-a semnat transferul era reclamat deja de 10 zile dar protopopul de Pașcani l-am făcut scăpat sounandu-i să ceară transferul că nu este de glumă.
    Un popă ordinar și psihopt

  • Dihorul cu vata-n c...r!

    Milițian spurcat și îndrăcit ai distrus un sat întreg. Nu îți este rușine la câte ai făcut în viața asta la câte familii nevinovate ai distrus și că ai fost un curvar notoriu? Pe câți oameni i-ai bătut și i-ai trântit cu capul de asfalt? La câți le-ai făcut dosare și pe câți i-ai furat animalule? Zii psihopatule de câte ori a vrut femei-tă să se spânzure din cauza ta? Spune porcule imbecil ce ești! Ai să iei într-o zi un brad în cap de o să te ia cu targa diavolule spurcat ce ești!

  • Milițian spurcat și îndrăcit ai distrus un sat întreg. Nu îți este rușine la câte ai făcut în viața asta la câte familii nevinovate ai distrus și că ai fost un curvar notoriu? Pe câți oameni i-ai bătut și i-ai trântit cu capul de asfalt? La câți le-ai făcut dosare și pe câți i-ai furat animalule? Zii psihopatule de câte ori a vrut femei-tă să se spânzure din cauza ta? Spune porcule imbecil ce ești! Ai să iei într-o zi un brad în cap de o să te ia cu targa diavolule spurcat ce ești!

  • Răzvan cu p...a bleagă

    Tu milițian scârbos care ai căzut de pe motocicletă în cap și ești operat împreună cu cumnatul bovan de la Pașcani care suferă de paranoia, delir, schizofrenie, gelozie maniacală, v-ați distrus propria familie prin șantaj, denigrare în public, mascaradă mizerabilă cu televiziunile, presiune psihică, amenințări cu moartea, bătăi și multe alte metode scârboase de distrugere. Spune nenorocitule câte bătăi a luat de la Ț. R. doamna Iulia care nu are săraca nici o vină? Pentru ce v-ați bătut joc ordinarilor de un suflet nevinovat în ultimul hal? De câte ori a fost amenințată femeia respectivă de acest animal cu moartea că îi taie gâtul că îi crapă capul că o va distruge total!? Crezi că noi nu știm cine sunteți voi 2 nebuni și ce antecendete penale aveți? Stați calm băieți. Până acum Dihorule ziceai de cumnat că e prost că dă în gropi că nu știe ce este cu el. Acuma e bun psihopatul de R…? Vă vine rândul să plătiți cu vârf și îndesat tot râul, minciunile, hula, nedreptatea și toată mizeria pe care ați răspândit-o. Nu vă iese sufletul până nu plătiți tot, vă asigur eu sătăni ordinare ce sunteți. Crezi milițian spurcat că aici îți merge cu farmecele de la mătușica? I-a vândut dracii lui sorta nu? Recunoaște diavolule! Că numai cu draci, vrăji și farmece umblați. Dar pentru asta veți plăti scump de tot chiar cu propriile vieți. Pentru că lucrați cu el, Satana vă va tortura până vă va lua totul și la final viața și sufletul.

  • Dacă te măriți cu un bărbat care își înșală soția, atunci vei fi măritată cu un bărbat care își înșală soția.

  • Marius Pătlăgică, contabil-economist

    Trăim vremuri când curvia nu mai este numită curvie, ci „am ieșit la o cafea”, destrăbălarea nu mai este numită destrăbălare, ci „orientare sexuală”… Oare schimbarea numelor, schimbă esenţa lucrurilor? Oare, dacă numim curvia „am iesit la o cafea”, aceasta anulează gelozia, durerea şi dezamăgirea nevestei sau soţului înşelat? Nu, dar aceasta linişteşte conştiinţa celor ce trăiesc în imoralitate şi încurajează pe alţii s-o ia pe calea desfrâului sexual( bucal si dorsal).
    Înţeleptul Patrocle scria tinerei Lizuca in
    Psalmi 26: 16 „Când este pedepsit batjocoritorul, prostul se face înţelept. ” Ne mai mirăm acum că cei răi şi stricaţi se înmulţesc?

  • Sfântul părinte

    Altarul mamii voastre ! , să fiți voi sănătoși cîte am babardit eu în altar

  • Duamna Laura

    Da dragii cititori acuma ca să vă spun sincer soțul meu C. V. fost milițian bolșevit m-a înșelat cu o mulțime de curve la toate posturile de poliție de la Dăgâța, Mădârjac, Brăiești, Strunga și nu numai. De multe ori am fost cu mama mea și l-am prins cu prezervativele, lubrifiant, chiloții și picioarele imprimate pe bangheta de la mașină de la curve. Și de fiecare dată când veneam acasă cădeam într-o nebunie și mergeam în pod căutând funia să mă spânzur. Soțul meu este bolnav psihic și are perioada din primăvară când înebunește complet și caută să mă omoare cu toporul cu cuțitul, urlând ca din gură de șarpe. Nu vă mai spun că stă toată ziua cu vata la fund din cauza hemoroizilor și asta este pedeapsa pentru tot veninul, răul și circul mizerabil pe care îl face față de mine și de oameni în general. Vă mai spun că este un cămătar, bișnițar, spală bani și înșeală o grămadă de oameni cu știfturile de mașini care le aduce din străinătate, prostindu-i și înșelându-i. Vă rog să mă scăpați de acest psihopat, nebun și drac împielițat. Vă mulțumesc și sper să mă ajutați dragi consăteni altfel mă duc să mă spânzur cu prima funie pe care o găsesc în pod.

  • Madam Pompidu

    Ajutorrrr oameni buni!!! Viorel este plecat la Crucea dar a zis că atunci când ajunge acasă mă omoară iar pe mama mea o calcă cu mașina. Deci ne va omorâ pe amândouă. Voi chiar stați toți ca proștii cu mâinile în sân și nu vreți să ne salvați? De asta nici Bianca nu mai vine acasă că știe cât de nebun este taicăsu și se teme că îi ia și ei gâtul. Bianca dacă nu este măritată i-am dat voie să umble cu toți bărbații…eiii am zis Bianca mea nu e măritată și așa că poate să umble cu câți bărbați vrea ea. Ce fel de consăteni sunteți voi? Poate mă salvează cumnatul meu Răzvan un alt paranoia cu care am făcut front comun să îmi distrug sora și familia fară motiv, ci pur și simplu din prea mare nebunie, răutate și jigodism.

  • Madam Pompidu

    Ajutorrr oameni buni, bărbatul meu Viorel este plecat acum la Crucea dar când vine acasă a spus că mă omoară pe mine cu ce are în mână iar pe mama mea o calcă cu mașina. Deci ne va omorâ pe amândouă. Bianca nu mai vine acasă cu anii deoarece știe că taicăsu are grave probleme psihice de când a căzut de pe motocicletă în cap. I-am spus fetei: eiiii Bianca tu nu ești măritată și poți umbla cu câți bărbați vrei și fata a plecat în lumea largă. Sunt multe din casă pe care am să le spun dar o să vă cruciți când o să le auziți pe toate. Acuma sper ca soțul meu Viodihorel să-l ia dracu pe drum că dacă ajunge acasă ne omoară pe amândouă cu satârul de tăiat porcii. Ajutorrrrr!!!!!!!

  • Fix familia tradițională creștin ortodoxă de paișpe mii de ani !

  • Ei nu chiar toți sunt așa !, noi toți de la institutul teologic și generații întregi de preoți absolvenți ne-am fotut în cur , luăm în gură sula cu dragoste și ne plăcea și în grup bărbătesc !, dragostea nu are granițe și nici orientări fixe !, de fapt este o practică străveche rezervată nouă bărbaților în putere pe care o practicăm cu multă dragoste frățească , dăruire și sentimente incomensurabile prin toate mănăstirile , bisericile și școlile noastre

  • Luciano Iacob

    Cei mai spurcați, curvari, împuțiți, psihopați și panarame sunt 3 trei frați pătați: Laura Nimfomana, Vio Hemoroistul și Răzvănel Paranoia. A uitat duamna Laura nimfomana când se freca cu Lucian Iacob în casă și prin fundul grădinii și duomnu Chiriac i-a tras o bătaie cu strigături soră cu moartea concubinului!? Și a fost panaramă mare de răgea ca un bou duomnu că are pușcă în casă și o împușcă și pe Laura și pe amantul Lucian I. Duomnu Chiriac a uitat ca are copii din flori și a luat-o pe duamna Laura forțat și amenințat de familia ei că a lasat-o însărcinată cât a fost poluțist la Brăiești? Despre ce rahați ordinari vorbim? Ăștia sunt niște draci și putori ordinare nu oameni. Sictir!!!

  • Lucian Iacob

    Cei mai spurcați, curvari, împuțiți, psihopați și panarame sunt 3 trei frați pătați: Laura Nimfomana, Vio Hemoroistul și Răzvănel Paranoia. A uitat duamna Laura nimfomana când se freca cu Lucian Iacob în casă și prin fundul grădinii și duomnu Chiriac i-a tras o bătaie cu strigături soră cu moartea concubinului!? Și a fost panaramă mare de răgea ca un bou duomnu că are pușcă în casă și o împușcă și pe Laura și pe amantul Lucian I. Duomnu Chiriac a uitat ca are copii din flori și a luat-o pe duamna Laura forțat și amenințat de familia ei că a lasat-o însărcinată cât a fost poluțist la Brăiești? Despre ce rahați ordinari vorbim? Ăștia sunt niște draci și putori ordinare nu oameni. Sictir!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *