Prima pagină » Titlurile zilei » Acest preot a fost alungat din parohie cu mare tam-tam! Slujitorul Domnului continuă să-i șocheze pe enoriași: „A fost recent la o slujbă și a spus că l-a supt nevasta”

Acest preot a fost alungat din parohie cu mare tam-tam! Slujitorul Domnului continuă să-i șocheze pe enoriași: „A fost recent la o slujbă și a spus că l-a supt nevasta”

10 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Pr. Costel-Florin Văscu a fost alungat, înainte de Sărbătorile Pascale, de enoriașii din localitatea Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, după ce s-a aflat că acesta avea o relație extraconjugală cu o tânără din Pașcani, Iulia Vasilica Ț. Preotul a cerut să fie transferat din Arhiepiscopia Iașilor în cea a Tomisului, iar acum slujește la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Constanța, unde continuă să iasă în evidență prin comportamentul său. Acesta s-a prezentat la o slujbă cu multiple semne pe gât, iar când a fost întrebat ce a pățit, a spus că l-a „supt nevasta”.

Preotul alungat din parohia Hăbășești uimește din nou

Deși au trecut aproximativ 3 luni de la izbucnirea scandalului, pr. Costel-Florin Văscu continuă să slujească, deși a fost dovedit faptul că are o moralitate îndoielnică. Surse din familia Iuliei Vasilica Ț. susțin că preotul continuă relația cu amanta doar pentru că soția sa nu vrea să se mute cu el la Constanța.

„Ea stă, 3-4 zile, cu fiul său într-o garsonieră închiriată la Pașcani, iar apoi duce copilul la mama ei, la Hăbășești și pleacă la Constanța. El este într-o perioadă de ascultare timp de 3 luni, în care i s-a cerut să meargă să locuiască cu familia sa, dar care familie, că soția sa nu vrea să meargă să locuiască cu el. Nu divorțează de el pentru că, credem noi, este amenințată. O ține pe Iulia după el, ca să pară că ea e soția lui. Sigur o are cu ceva la mână, cred că a filmat-o în ipostaze intime, iar acum nu poate să-i iasă din cuvânt. Ne miră că nu a fost încă caterisit. El nu are nicio treabă, a fost recent la o slujbă și ne-a spus un coleg de-al său, tot preot, că era tot supt pe gât. L-au întrebat ce a pățit și de unde are semnele, și el râdea și a spus că l-a supt nevasta. Un preot trebuie să aibă o conduită, trebuie să aibă moralitate. Cu care nevastă să meargă la Constanța? Că el nu s-a mai văzut cu nevasta lui de un an, de ce cei din Arhiepiscopia Iașilor nu au ținut cont de acest lucru”, au declarat surse din familia Iuliei Vasilica Ț.

Din spusele apropiaților, Iulia Vasilica Ț. pare să regrete decizia de a renunța la soțul său și la copilul pe care cei doi îl au pentru a fi împreună cu preotul.

„Ea a fost la nașa ei din Strunga și i-a spus că, dacă bănuia ce proporții va lua acest scandal, recunoștea ce a făcut cu preotul, numai să nu-și piardă familia. Ea a fost în Strunga, e total schimbată, e foarte slabă. Nu știm ce i-a făcut, i-a făcut vrăji de e atât de îndrăgostită de el. El a pus pe cineva să picteze o icoană a Sfintei Barbara, dar care avea chipul Iuliei, vă dați seama că așa ceva nu este normal”, a declarat aceeași sursă.

Iulia Vasilica se află în proces de divorț cu soțul ei și a fost alungată din casă de acesta după s-a aflat că are o relație extraconjugală cu preotul.

Soțul trădat speră că preotul o să fie caterisit

Reporterii BZI au intrat în posesia unei adrese care a fost trimisă de soțul Iuliei Ț. Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Bărbatul îi explică înaltului prelat întreaga sițuație și îi cere acestuia să nu-i mai permită preotului Costel-Florin Văscu să mai slujească.

„Sunt căsătorit de 14 ani cu Iulia Ț., o persoană pe care am iubit-o foarte mult, împreună cu care avem un băiețel în vârstă de 11 ani. Totul a decurs aparent normal în viața noastră de familie până în urmă cu câteva luni, când a luat o turnură bruscă. Schimbarea s-a produs odată cu apariția în viața soției mele a unui slujitor al Bisericii, preotul Văscu Florin, de la parohia Hăbășești, Protopopiatul Pașcani (Arhiepiscopia Iașilor). De câteva luni între acest preot și soția mea a început o relație amoroasă, care a dus într-un final la despărțirea mea de soție și de copil, dar și la despărțirea preotului de propria familie (cu doi copii). Această situație a adus multă tulburare în parohia păstorită de preotul Văscu Florin și a fost adusă la cunoștința Protopopiatului Pașcani, dar și a Arhiepiscopiei Iașilor. Ca urmare a conflictului creat, preotul a fost judecat de către Consistoriul Eparhial în luna mai a acestui an. Din păcate, hotărârea luată de consistoriu încă nu a fost adusă la cunoștința mea, încât nu știu modul de soluționare a acestui caz. Nemulțumirea mea are la bază faptul că, de câteva luni, soția mea locuiește cu acest bărbat în casa mea (în care instanța de judecată, la solicitarea mincinoasă a soției mele, mi-a pus interdicția de a intra, timp de 30 de zile), problema fiind departe de a fi rezolvată, cel puțin până la încetarea procesului de divorț pe care I l-am intentat. Personal sunt nevoit să dorm prin străini, fiind departe de casa pentru care am muncit și de copilul pe care îl iubesc enorm. În același timp, amantul soției mele, deși a fost alungat (la propriu) din parohie (este la a doua pățanie de acest fel, datorită unor alte abateri disciplinare grave) și suspendat (probabil) de la slujire, slujește în continuare în Arhiepiscopia Tomisului pe care Înaltpreasfinția Voastră o păstoriți. Îmi susțin afirmațiile cu numeroase dovezi foto/video. Vă rog din suflet să nu îi permiteți acestui om să pângărească ceea ce a mai rămas frumos din viața noastră creștinească și să nu îi încredințați spre păstorire alte suflete pe care le-ar putea pierde de la mântuire prin faptele sale reprobabile și lipsite de orice urmă de moralitate”, se arată în adresa înaintată, în data 18 iunie 2024, către Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu Costel-Florin Văscu, dar acesta nu a răspuns apelului. Având în vedere câte detalii ies la iveală, cu siguranță va mai dura ceva timp până când situația preotului alungat din parohie din cauza amantei se va clarifica.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *