Prima pagină » Actualitate » Acest pompier din cadrul ISU Iași este salvator și în timpul liber! Sandu Plăcintă va alerga 62 de kilometri pentru a ajuta o tânără de 18 ani, diagnosticată cu cancer de colon – FOTO

Acest pompier din cadrul ISU Iași este salvator și în timpul liber! Sandu Plăcintă va alerga 62 de kilometri pentru a ajuta o tânără de 18 ani, diagnosticată cu cancer de colon – FOTO

08 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Actualitate

Sandu Plăcintă, un tânăr în vârstă de 25 de ani, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, este salvator și în timpul liber. În data de 8 octombrie 2024, el își propune să alege 62 de kilometri pentru a o ajuta pe Ștefania, o fată în vârstă de 18 ani, diagnosticată cu cancer de colon.

Deși are doar 18 ani, Ștefania I. se luptă cu o mulțime de probleme de sănătate

 Pentru Ștefania I. problemele de sănătate au început acum mai bine de un an, când fata s-a prezentat la spital, deoarece avea dureri abdominale greu de suportat. A trecut printr-o apendicectomie, doar că durerile au reînceput la o săptămână după operație, Ștefania fiind transferată de la Vaslui la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, unde a fost diagnosticată cu cancer de colon.

„Totul a început doar cu o durere abdominală insuportabilă, însă, știindu-mă cu astm bronșic alergic de mică, am ignorat timp de câteva zile, crezând ca nu poate fi nimic grav. În aprilie 2023, m-am prezentat la spital unde după câteva investigații am fost operată de apendicită. După o săptămâna de la operația de apendicită m-am prezentat iar la spital cu dureri accentuate, după alte investigații făcute am fost transferată la Spitalul Clinic de Urgentă pentru Copii «Sf. Maria» Iași, unde în urma altor investigații, respectiv RMN, am fost diagnosticată cu cancer la colon, tumora fiind malignă, ganglioni limfatici ai axilei și membrului superior. Pe 6 iunie 2023, am fost operată, colonul s-a pus în circuit cu o colostomă. Ulterior, după transferul la IRO am descoperit că am tromboză la nivelul venei jugulare interne drepte, am început un tratament pentru această afecțiune, pe care în momentul de față încă îl administrez. După perioada de chimioterapie, 12 ședințe, am făcut RMN pentru monitorizare, am luat o pauză de două luni de la chimioterapie, iar apoi m-am întors la spital pentru următoarea operație, unde mi s-a pus în circuit înapoi colonul. În momentul de față, am două luni de la ultima operație și totul a decurs bine, fără complicații prea mari. Luna viitoare, pe data de 11, urmează să fac din nou investigații, un CT, și pe data de 12 la cardiologie, să vedem dacă mai sunt nevoită sa continui tratamentul pentru tromboză”, a povestit Ștefania.

Sandu Plăcintă, pompier în cadrul ISU Iași, va alerga pentru a o ajuta pe Ștefania

Sandu Plăcintă a decis să-i vină în ajutor Ștefaniei, astfel că în data de 8 octombrie 2024 va alerga 62 de kilometri, din Cotnari până la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași.

„Drumul până la vindecarea completă este lung, dar nu imposibil, motiv pentru care eu voi încerca să ajut printr-o provocare: voi alerga în data de 08.10.2024, din satul Cotnari, județul Iași, unde am copilărit, până la IRO Iași, pe o distanță de aproximativ 62 km, fiind însoțit, pe diferite porțiuni ale traseului, de o parte dintre colegii mei”, a transmis Sandu Plăcintă.

Persoanele care doresc să se alăture inițiativei lui Sandu Plăcintă și să o ajute pe Ștefania au mai multe variante. Pot să alerge alături de tânărul pompier din cadrul ISU Iași pe o distanță la alegere din tot parcursul traseului. Pot să susțină financiar cauza printr-o donație în contul atașat, al cărui beneficiar este Ștefania I. (IBAN: RO03BRDE380SV54426023800) sau pur și simplu pot să ajute prin promovarea acest eveniment, astfel încât să ajungă la cât mai mulți oameni care doresc să ajute la rândul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024