Prima pagină » International » Acest indicator rutier îi pune pe gânduri pe șoferi! Iată ce trebuie să facă toți conducătorii auto când îl întâlnesc
Acest indicator rutier îi pune pe gânduri pe șoferi! Iată ce trebuie să facă toți conducătorii auto când îl întâlnesc

Acest indicator rutier îi pune pe gânduri pe șoferi! Iată ce trebuie să facă toți conducătorii auto când îl întâlnesc

03 iun. 2024, 07:30,
BZI.ro, în International

Acest indicator rutier îi pune pe gânduri pe șoferi! Șoferii cunosc toate indicatoarele, însă recent a apărut unul nou, iar mulți participanți la trafic nu știu ce indică.  Este vorba despre un indicator care e foarte asemănător cu cel care informează despre concentrația mare de radioactivitate dintr-o anumită zonă. Semnalul rutier este amplasat pe aitostrăzile din Germania și este valabil pentru toți șoferii care trec pe acolo. Iată ce trebuie să facă toți conducătorii auto când îl întâlnesc.

Acest indicator rutier îi pune pe gânduri pe șoferi!

Indicatorul care le dă bătăi de cap șoferilor este alb-negru și a fost plasat pe autostrada A9 din Germania, mai ales pe tronsonul Munchen-Ingolstadt. Mulți șoferi nu știu ce semnificație are și ce reguli se aplică la întâlnirea acestui semnal rutier.

Autoritățile din Germania au oferit o explicație și au precizat că indicatorul rutier în cauză se aplică doar vehiculelor autonome. Acest indicator alb-negru le permite vehiculelor autonome, care utilizează inteligența artificială și cele mai noi tehnologii, să-și cunoască locația exactă astfel încât și ceilalți participanți la trafic să fie în siguranță pe șosele.

Indicatoarele fac parte dintr-un proiect pilot pe care îl desfășoară Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. Germania a fost prima țară unde au fost adoptate proceduri legale privind conducerea autonomă. Astfel, mașinile sunt controlate de la distanță.

Reguli mai puțin știute de către conducătorii auto

Conducătorii auto trebuie să știe că un nou semn de circulație va fi introdus în Europa mai exact în Franța. Este vorba despre indicatorul rutier cu romb alb pe fundal albastru. Acest indicator rutier indică benzi speciale pe care nu toți șoferii le pot utiliza. Mai exact, benzile marcate de acest indicator sunt rezervate taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. Benzile speciale pot fi utilizate, de asemenea, de mașinile electrice și de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.

Folosirea incorectă a benzilor marcate cu un romb alb pe un fundal albastru este sancționată cu amenzi usturătoare, de până la 135 de euro. Vehiculele care nu respectă regula rutieră sunt supravegheate de camere inteligente care înregistrează numărul exact de pasageri din mașină.

Indicatoarele rutiere le dau bătăi de cap șoferilor, mai ales dacă aceștia călătoresc într-o altă țară și nu cunosc foarte bine legile de circulație de acolo. De exemplu, o stradă din Frankfurt le dă bătăi de cap șoferilor. Strada are nu mai puțin de 760 de indicatoare rutiere. Sutele de indicatoare rutiere se află pe o rază de circa 1.000 de metri. Nici măcar cei care locuiesc sau trec prin zonă nu mai înțeleg regulile de circulație care se aplică. Autoritățile nu vin cu explicații clare pe acest subiect, iar șoferii, pietonii și bicicliștii sunt nevoiți să se descurce când vor să circule pe această stradă.

Tot în Germania au fost montate și primele semafoare cu numărătoare inversă. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *