Prima pagină » Titlurile zilei » Acest ieșean zace de o lună pe un pat de spital în Italia, iar familia nu vrea să știe nimic de el! Răducu Gabriel Rotilă riscă să ajungă pe străzi: „Vă spun cu mâna pe inimă că, dacă este externat, o să moară”

Acest ieșean zace de o lună pe un pat de spital în Italia, iar familia nu vrea să știe nimic de el! Răducu Gabriel Rotilă riscă să ajungă pe străzi: „Vă spun cu mâna pe inimă că, dacă este externat, o să moară”

16 iul. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Răducu Gabriel Rotilă, un ieșean în vârstă de 55 de ani, zace de o lună pe un pat de spital din Italia, iar familia nu vrea să știe nimic de el. Singura persoană interesată de starea sa este Tina Ghiorghiță. Femeia l-a găsit pe Răducu Gabriel Rotilă în urmă cu 7 ani, pe străzi, iar de atunci îi poartă în permanență de grijă

Răducu Gabriel Rotilă a plecat la muncă în Italia, dar un eveniment nefericit l-a făcut să ajungă pe străzile din Verona, Italia. Bărbatul, originar din Holboca, județul Iași, a fost bătut de mai multe persoane și nu doar că a rămas fără acte și bani, ci și cu probleme serioase de sănătate.

Un ieșean în vârstă de 55 de ani zace de o lună pe un pat de spital din Italia

Tina Ghiorghiță l-a văzut pe Răducu Gabriel Rotilă dormind pe băncile din fața casei în care ea lucra și a fost impresionată de starea sa, iar timp de 7 ani a încercat să-i ofere ajutor. Femeia a trebuit să se mute cu munca în alt oraș, iar starea lui Răducu Gabriel Rotilă s-a deteriorat rapid încât a ajuns în cele din urmă la spital. Tina Ghiorghiță se teme că Răducu Gabriel Rotilă va fi externat și va ajunge din nou pe străzi, fapt ce i-ar putea fi fatal.

„Răducu a fost bătut, acum 7 ani în urmă, de niște marocani, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat grav după aceasta. Când a fost bătut, a rămas și fără ultimul bănuț, și fără acte. Nu mai este lucid. Eu lucram în Verona, îngrijeam o bătrână, iar el stătea mereu pe o bancă în fața casei în care munceam eu. Aproape 7 ani, am avut grijă de el, i-am dat de mâncare, i-am dat de îmbrăcat și de învelit, pentru că dormea sub niște copaci. Eu am plecat din Verona, la un alt loc de muncă, iar acum o lună a fost găsit de un alt român, zăcând într-o stare deplorabilă. A sunat la ambulanță și Răducu a ajuns la spital. A fost operat de două ori la stomac. Se pare că starea lui este mai bună și o să fie externat, dar starea lui este încă firavă. Va fi trimis din nou pe stradă și riscă să moară pe străzi. Numai eu și acest conațional ne interesăm de starea lui. Eu am apelat la toate autoritățile, toți au promis, dar până la urmă nu s-a concretizat nimic”, a declarat Tina Ghiorghiță.

Tina Ghiorghiță se teme că bărbatul va muri, dacă va ajunge din nou pe străzi

Răducu Gabriel Rotilă are familie în România, doar că aceasta nu vrea să mai știe nimic de el. Tina Ghiorghiță nu-și explică de ce rudele bărbatului nu vor deloc să-l ajute, deoarece el este o persoană liniștită și fără vicii.

„Nimeni din familia sa nu-l vrea, nu știu cu ce o fi greșit el, are rude, are o mamă și o soră. Eu m-am atașat de el în toți acești ani și am o grijă mereu pe suflet, legat de starea lui. Vă spun cu mâna pe inimă că, dacă este externat, o să moară. Anul trecut, am luat legătura cu o verișoară de-a sa și mi-a spus că mama lui nu vrea să ia legătura cu el. Sora lui nu vrea nici ea să comunice. Nimeni nu vrea să știe nimic de el. Eu i-am zis că am luat legătura cu rudele lui și că ele nu-și doresc să ia legătura cu el, pentru că le-a greșit cu ceva. El a început să plângă și a zis: «Ce le-am făcut eu rău, că am muncit aici, în Italia, cât am putut și le-am trimis bănuții lor, acasă». El este o persoană liniștită, nici nu consumă alcool, chiar și așa, dacă ar fi, tot ar trebui ajutat. L-am rugat pe bărbatul care îl vizitează la spital să-i dea medicului și numărul meu de telefon ca în cazul în care, Doamne ferește, moare să merg acolo și să-l îngropăm creștinește, că este și el un suflet”, a declarat Tina Ghiorghiță.

Ieșeanul Răducu Gabriel Rotilă zace de o lună pe un pat de spital din Italia, iar Tina Ghiorghiță, femeia care l-a îngrijit timp de 7 ani, se teme că acesta va muri, dacă va ajunge din nou pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *