Ceai preparat la rece. Colesterolul este produs în mod natural de către organismul uman și este esențial pentru funcționarea corpului. Cu toate acestea, un nivel excesiv de ridicat de colesterol rău poate duce la probleme grave de sănătate. Printre acestea amintim arterele înfundate, boli de inimă și chiar accidente vasculare cerebrale.
Alimentaţia bogată în prăjeli şi grăsimi săturate, dar săracă în fructe şi legume intoxică ficatul. Iar un ficat slăbit este predispus la îmbolnăvire.
Zilnic, ficatul are de îndeplinit peste 500 de funcţii. Cea mai importantă dintre acestea este cea de filtrare a sângelui. Iar în acest proces sunt modificate structura ori compoziţia chimică, fiind distruse toxinele. Ajutând ficatul să se curățe şi să se regenereze, câştigam şi sănătate.
Ceai preparat la rece pentru drenarea ficatului
Următorul ceai rece din plante amare are efecte deosebite în drenarea ficatului. Totodată curăţă sângele şi reduce colesterolul rău.
Pentru a-l prepara, puneți într-un vas de porţelan, de cu seara
– 2 linguriţe de anghinare (iarba de anghinare de la Plafar),
– 2 linguriţe de sunătoare,
– 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă.
Toate ingredientele se mărunţesc cât mai fin. Peste ele se toarnă 1 litru de apă şi se lasă totul la macerat până dimineaţă, când se filtrează.
Se consuma câte o cană, pe stomacul gol, înainte de fiecare masă. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 3 zile pe săptămână. Deşi gustul nu este unul plăcut, la nici 15 minute după administrare vă veţi simţi organismul foarte uşurat. Totodată, veţi avea o stare generală extrem de bună, de vioiciune şi bună dispoziţie.
Ce efecte au ingredientele ceaiului
– Anghinarea (Cynara scolymus) conţine cinarină, care curăţă ficatul şi reduce nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor. Totodată, măreşte fluxul biliar şi combate constipaţia.
– Sunătoarea (Hypericum perforatum) este antiinflamatoare, fiind potrivită în afecţiuni ale ficatului sau tubului digestiv. Planta împiedica degenerarea celulei hepatice şi calmează durerile de stomac.
– Lămâia conţine o cantitate generoasă de antioxidanţi, precum vitamina C şi antocianozide. Acestea sunt capabile să curate şi să protejeze celulele ficatului, favorizându-le regenerarea.