Prima pagină » National » Această țară se pregătește să renunțe definitiv la banii cash! Ce trebuie să știe turiștii care o vizitează
Această țară se pregătește să renunțe definitiv la banii cash! Ce trebuie să știe turiștii care o vizitează

Această țară se pregătește să renunțe definitiv la banii cash! Ce trebuie să știe turiștii care o vizitează

22 aug. 2024, 23:40, 1 ,
în National

Țara ce renunță la banii cash! Noul sistem de plăți instant pentru persoane fizice introdus în Elveția va stimula utilizarea plăților în numerar, a anunțat miercuri, 21 august, Banca Națională a Elveției (BNS), după lansarea acestui nou sistem, conform AFP.

BNS a precizat că aproximativ 60 de instituții financiare sunt deja capabile să primească și să proceseze plăți instant, acoperind astfel peste 95% din tranzacțiile de retail din Elveția, după lansarea acestei inițiative marți, conform Agerpres.

O țară din Europa se pregătește să renunțe la banii cash

În lunile următoare, și alte bănci vor introduce servicii similare, a adăugat BNS, care estimează că toate instituțiile financiare din Elveția vor adopta această schemă până la sfârșitul anului 2026.

„Plățile instant permit persoanelor fizice și companiilor să efectueze transferuri între conturi în timp real, cu finalizarea completă a tranzacției în câteva secunde. Această lansare reprezintă un moment de cotitură semnificativ și demonstrează angajamentul celor implicați pentru un viitor fără numerar în Elveția”, a declarat Banca Națională într-un comunicat de presă.

Deși plățile tradiționale rămân o opțiune, BNS subliniază că noua schemă de plăți instant oferă avantaje semnificative, cum ar fi simplificarea și rapiditatea proceselor de plată. Banca prognozează că „plățile instant vor deveni norma pe termen mediu în Elveția și vor deschide calea pentru noi inovații în domeniul tranzacțiilor financiare”.

Un sondaj realizat recent de BNS privind metodele de plată utilizate de companiile din Elveția, publicat în februarie, a evidențiat că „numerarul continuă să fie larg acceptat” și că „o mare parte a populației își dorește ca plățile în numerar să rămână o opțiune disponibilă”.

Același sondaj a arătat că, deși acceptarea aplicațiilor mobile de plată a crescut cu 19 puncte procentuale din 2021, ajungând la 59%, peste 90% dintre companiile care desfășoară tranzacții fizice continuă să accepte plățile în numerar.

Comentarii
  • Citez: „Această țară se pregătește să renunțe definitiv la banii cash!…. Noul sistem de plăți instant pentru persoane fizice introdus în Elveția va stimula utilizarea plăților în numerar” WHAAAT ???? Ce se afirma in prima propozitie, se infirma in cea de a doua propozitie !!!! Voi sunteti atenti la ce scrieti, sau sunteti platiti la numarul de cuvinte pe articol, si atunci nu mai conteaza ce scrii, mult sa fie ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024