Prima pagină » International » Această țară oferă 38.000 de dolari cuplurilor care vor să se căsătorească. Iată ce condiții trebuie îndeplinite
Această țară oferă 38.000 de dolari cuplurilor care vor să se căsătorească. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

Această țară oferă 38.000 de dolari cuplurilor care vor să se căsătorească. Iată ce condiții trebuie îndeplinite

02 sept. 2024, 13:20,
Mirela Gabriela Todosi în International

Această țară oferă 38.000 de dolari cuplurilor care vor să se căsătorească. Este vorba despre Coreea de Sud, care introduce stimulente financiare pentru a combate declinul populației. Iată ce condiții trebuie îndeplinite de tineri pentru a primi ajutorul de căsătorie.

Această țară oferă 38.000 de dolari cuplurilor care vor să se căsătorească

Coreea de Sud se confruntă cu cea mai scăzută rată a natalității din lume. Prin urmare, autoritățile au decis să introducă stimulente financiare pentru tinerii care vor să își întemeieze o familie. În districtul Saha, din Busan, un program oferă cuplurilor până la 38.000 de dolari pentru a se căsători. Programul urmărește să încurajeze tinerii să formeze familii în speranța de a stimula rata natalității. Guvernul sud-coreean este din ce în ce mai preocupat de efectele pe termen lung ale unei populații în scădere asupra economiei, pieței muncii și sistemelor sociale. Scăderea numărului de tineri poate duce la schimbări semnificative în structura socială.

O măsură asemănătoare pentru a crește natalitatea a fost luată și de autoritățile din România. În România, numărul nașterilor este în scădere, conform datelor Institutului Național de Statistică. Ministerul Familiei încearcă să motiveze tinerele familii cu ajutoare financiare. Este vorba despre programul privind fertilizarea in vitro. Statul român va oferi un sprijin financiar maxim de 15.000 de lei per beneficiar, iar fiecare cuplu va avea dreptul la 3 încercări. Acest sprijin va fi oferit sub forma a două vouchere: un voucher în valoare de 5.000 de lei, care acoperă costurile tratamentului medicamentos și un voucher în valoare de 10.000 de lei, care acoperă costurile procedurilor medicale.

Un alt ajutor de la stat vor primi și mamele tinere care provin din medii defavorizate. Măsura vizează în medie 15.000 de mame. Acestea vor primi un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei. Banii pot fi utilizați pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere.

A apărut asigurarea de nuntă pentru viitorii miri

În unele țări a apărut asigurarea de nuntă. Dacă până acum asigurările erau destinate pentru case, mașini, sănătate și vacanțe, un nou tip de asigurare îi interesează pe viitorii miri. Asigurarea de nuntă reprezintă o poliță menită să ofere protecție pentru ziua cea mare în cazul în care ceva nu merge conform planului, iar evenimentul este afectat.

Asigurarea de nuntă acoperă diverse situații care pot afecta desfășurarea evenimentului. Polițele standard includ de obicei anularea sau reprogramarea nunții din cauza unor evenimente neprevăzute, cum ar fi boala unui membru cheie sau închiderea neașteptată a locației; neîndeplinirea obligațiilor de către furnizori, precum fotografii sau cateringul, caz în care pot fi acoperite costurile suplimentare necesare pentru înlocuirea acestora; pierderi și daune, precum obiectele pierdute, furate sau deteriorate, inclusiv inele, torturi, ținute și flori, survenite înaintea evenimentului; poate include și acoperirea în cazul în care un membru nu poate participa din motive financiare; condițiile meteorologice severe care-i împiedică pe nuntași să participe.

Piața asigurărilor de nuntă în România este mică și puțin dezvoltată comparativ cu cea Marea Britanie sau Statele Unite, unde acest tip de asigurare este popular, iar mulți tineri optează pentru o asigurare de nuntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`