Prima pagină » Local » Aceasta sentinta le-a taiat respiratia traficantilor din Iasi! Un smecher implicat pana in gat a fost executat ieri!
Aceasta sentinta le-a taiat respiratia traficantilor din Iasi! Un smecher implicat pana in gat a fost executat ieri!

Aceasta sentinta le-a taiat respiratia traficantilor din Iasi! Un smecher implicat pana in gat a fost executat ieri!

24 mart. 2016, 19:22,
Catalin Boacna în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:546619;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Aceasta sentinta data ieri ar trebui sa-i sperie pe toti tinerii care vor sa se ocupe pe afaceri cu droguri in Iasi @ Individul acesta reprezenta un adevarat pericol, avand in vedere modul de operare @ Ieri, judecatorii l-au condamnat la aproape un deceniu de inchisoare

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Romica Adrian Baltariu, la executarea unei pedepse de noua ani si noua luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de participatie improprie la introducere, fara drept, in tara, de droguri de mare risc si trafic de droguri. Este una dintre cele mai mari pedeapse date in Iasi pentru aceasta infractiune in ultimii ani. Procurorii considera ca Baltariu reprezenta un adevarat pericol pentru Iasi, avand in vedere determinarea cu care a intrat in piata neagra a drogurilor. Romica Adrian Baltariu a fost prins in flagrant la scurt timp dupa ce a intrat in posesia drogurilor, in mai 2015. Acesta a incercat sa-i duca de nas pe anchetori, printr-o schema pe care a crezut-o foarte buna. Nu a luat coletul cu droguri de la posta timp de mai bine de doua luni. Acesta a sperat ca, in cazul in care este urmarit, nimeni nu va sta dupa el o perioada atat de lunga de timp.

Desi coletul era venit in tara pe data de 10 martie 2015, Adrian Baltariu a asteptat pana pe data de 27.05.2015 pentru a-l ridica. Drogurile fusesera comandate pe internet, pe numele unui prieten al traficantului. Ofiterii de combatere a crimei organizate il aveau in vizor pe Baltariu inca de la inceputul anului. Traficantul este acuzat de savarsirea urmatoarelor infractiuni: complicitate la introducere in tara de droguri de mare risc si trafic de droguri de mare risc. Drogurile au fost comandate de pe site-ul www.ebay.com, tocmai din Taiwan.

„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în cursul lunii ianuarie 2015, inculpatul Baltariu Adrian Romica a luat decizia de a introduce în mod ilegal în România o cantitate de droguri de mare risc, în acest sens solicitându-i suspectului A.C.A. sa-i comande de pe site-ul www.ebay.com cantitatea de 2800 g  Acacia Confuza Inter Root Bark Powder, Taiwan Acacia. La data de 10 martie 2015, la un oficiu postal din judetul Iasi a ajuns un colet având greutatea de 1,5 kg, expediat din TAIWAN, în interiorul caruia se gaseau doua pungi de plastic de culoare argintie, fiecare a câte 700 grame, având eticheta autoadeziva cu inscriptia mentiunea Formosa (ACRB) Tannin Powder Net Wt: 700gr. product of Taiwan, ce contineau cantitatea de 1410 grame pulbere care contine DMT (N,N-dimethyltryptamine), coletul fiind expediat pe numele suspectului A.C.A”, au declarat procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Iasi.

„La data de 27.05.2015, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO IASI Serviciul Antidrog, au surprins în flagrant pe inculpatul Baltariu Adrian Romica, în timp ce primea respectivul colet în care se aflau droguri de mare risc. La data de 28.05.2014, Tribunalul Iasi a dispus  arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile. Facem precizarea ca, pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de Procedura Penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, au mai precizat procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024