Cirese sunt cele mai potrivite, pentru ca se potrivesc de minune cu blatul pufos si dulce, ele fiind putin acrisoare.
Ingrediente pentru prajitura cu cirese:
- 4 oua
- 1 varf de cutit
- 220 g zahar
- 200 g faina
- 10 g praf de copt
- 150 g lapte cald
- 80 g unt topit
- zahar pudra pentru ornat
- 300 g cirese proaspete sau din compot fara samburi
Mod de preparare prajitura cu cirese:
Bate ouale intregi cu sarea si zaharul cu ajutorul unui mixer. Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule, treptat. In alt vas, amesteca 150 g lapte cald cu 80 g de unt topit si totul se pune peste aluatul obtinut din oua si faina. Amesteca usor cu spatula si pune jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Dupa ce ai pus prima jumatate de aluat, adauga ciresele din loc in loc si acopera cu cealalta jumatate de aluat.
Coace prajitura cu cirese la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana e rumenita deasupra si trece testul scobitorii. Scoate prajitura din tava dupa ce s-a racit 10 minute, pudreaz-o cu zahar si tai-o in patratele.